ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ...
Ο VIP ... ΔΙΠΛΟΣ

external image images?q=tbn:ANd9GcQRMG_9I_OxUvs0y4hh-6Q1UN8pQKK5nb0PaMC_N0DeCbKQNXIO
external image images?q=tbn:ANd9GcSSzpHkLH9aD8oDYhyS_4xTwTu1BRaLrwq61fCzIU0nQsDlLOfr
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ
ΒΟΜΒΑ ORIGINAL
Στις 1 Σεπτεμβρίου 2011 , ο συντάκτης του blog , VIP , γίνεται διπλός (σαν τον Ελληνικό ένα πράμα).
VIP, VIPisa , σας ευχόμαστε η Ωρα η Καλή. !!!!

OFLIS

Αυτές είναι οι αμοιβές των Παπανδρέου - Πάγκαλου - Βενιζέλου


Τη στιγμή που οι μισθωτοί χάνουν, κατά μέσον όρο 400 ευρώ το μήνα εδώ και ένα χρόνο, ελέω Μνημονίου, οι ανώτατοι άρχοντες είδαν μόνο κατά 12% μείωση των εξόδων παράστασης, δηλαδή μια μηνιαία περικοπή του «εξωφρενικού» ποσού των 190 ευρώ!

Η prionokordela.gr ανοίγει το φάκελο των παχυλών αμοιβών όλων αυτών που μας ζητάνε κι άλλες θυσίες, κι άλλες περικοπές, κι άλλο σφίξιμο στο ζωνάρι… Βουλευτές, υπουργοί, υφυπουργοί, υπάλληλοι Βουλής, πρωθυπουργός, όλοι ευνοημένοι και όλοι στις δικές μας πλάτες!

Ας μιλήσουν, λοιπόν, οι αριθμοί… Γιατί, λεφτά υπάρχουν, αλλά, όπως φαίνεται, τα μοιράζονται μόνο μεταξύ τους…

O αγαπημένος μας, λοιπόν, πρωθυπουργός, παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ, προσαυξημένη κατά 40% ως έξοδα παράστασης, δηλαδή 2.800 ευρώ ή πιο σωστά 2.460 ευρώ μετά την περικοπή του 12%. Συνολικά, λοιπόν, λαμβάνει περίπου 9.460 ευρώ το μήνα ή περίπου 113.500 ευρώ ετησίως!

Μείνατε άφωνοι; Αφού το έλεγε ο άνθρωπος «λεφτά υπάρχουν»… Απλά, είχε παραλείψει να μας πει το «μόνο για μένα»…

Και συνεχίζουμε με τα «εκλεκτά» παιδιά της Αντιπροεδρίας…

Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που έχουν και τη βουλευτική ιδιότητα, λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ μηνιαίως, με προσαύξηση 30% για τον αντιπρόεδρο και 20% για τους βουλευτές ως έξοδα παράστασης. Συνεπώς, ένας υπουργός ή υφυπουργός-βουλευτής λαμβάνει μηνιαίως 8.230 ευρώ ή περίπου 98.760 ευρώ ετησίως, ενώ ο αντιπρόεδρος λαμβάνει 8.900 ευρώ μηνιαίως ή περίπου 106.800 ευρώ ετησίως.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος μιλάει για «στρατιωτική πειθαρχία και είναι αντιπρόεδρος και υπουργός, παίρνει διπλό μισθό δηλαδή; 17.130 το μήνα ή 205.560 το χρόνο;

Όσο για το έτερον ήμισυ της Αντιπροεδρίας, έχουμε μια απορία μόνο… Πως τα φάγαμε μαζί, κύριε Πάγκαλε και όσα εσείς βγάζετε το μήνα, εμείς οι υπόλοιποι τα βγάζουμε το χρόνο;

Πηγή: www.prionokordela.gr

NONOS

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΤΟ ¨FOOD FOR THOUGH' , ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΗΣΕ , ΕΝΟΣΩ ΣΕΙΣ ΗΣΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ.....

ΕΑΝ ΒΑΡΙΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΓΑΚΙ ΑΡΓΟ ΦΟΡΤΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ BLOGSPOT KAΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΕΙΤΑΙ. ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ, ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ...


ADMIN-NONOSΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-07 -ΔΙΟΝ

ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ-ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ

με τον Β. Χαραλαμπόπουλο.

ΕΙΣΟΔΟΣ 20 ΕΥΡΩ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 15.


ΣΑΒΒΑΤΟ 16-07-ΔΙΟΝ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον Ο.Ελύτη

Είσοδος 10 ευρω.

νονος

=

=

Από αύριο, Παρασκευή, ξεκινούν επίσημα οι θερινές εκπτώσεις στα καταστήματα οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του Αυγούστου.


Οι καταστηματάρχες έχουν ήδη ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες ανεπίσημα, μειώσεις τιμών ενώ η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) υπόσχεται ότι από αύριο έρχονται «οι μεγαλύτερες θερινές εκπτώσεις των τελευταίων ετών». Ωστόσο, όπως εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, Μ. Τσιφάκης, οι καταναλωτές θα κάνουν αγορές με το «σταγονόμετρο».

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, οι καταναλωτές θα μπορούν για τον επόμενο 1μιση μήνα να αγοράζουν περισσότερα, ποιοτικότερα και επώνυμα είδη με πολύ λιγότερα χρήματα.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου επισημαίνει ότι η αναγραφή της παλιάς και της νέας τιμής είναι υποχρεωτική. Οι εκπτώσεις αφορούν σε προϊόντα τα οποία λόγω τέλους εποχής και αλλαγής σεζόν εκποιούνται σε χαμηλότερη τιμή και όχι σε ελαττωματικά ή β’ διαλογής προϊόντα. Επίσης, συνιστά στους καταναλωτές, να μην παρασύρονται από δελεαστικές διαφημίσεις και να μην ενδίδουν στα μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων οι οποίες συχνά γίνονται επί «φουσκωμένων» τιμών.

Συστάσεις προς τους καταναλωτές έκανε και η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος η οποία επισημαίνει ότι οι αγορές πρέπει να γίνουν με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού χωρίς τη χρήση πιστωτικών καρτών και δανείων. Μεταξύ άλλων, συμβουλεύει τους καταναλωτές να συγκρίνουν την τιμή με την ποιότητα και να ελέγχουν τις τιμές πριν τις εκπτώσεις ώστε να διαπιστώνουν ότι οι μειώσεις είναι πραγματικές.

ENET.GR


NONOS


Νέο design για το YouTube

Νέο design για το YouTube
Νέο design για το YouTube


Οι υπεύθυνοι του YouTubeδοκιμάζουν αυτό τον καιρό ένα νέο design για την υπηρεσία, το οποίο διαφέρει αρκετά από αυτό που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια, δίχως πάντως να προκαλεί σύγχυση με το εύρος των αλλαγών.


Η σελίδα του εκάστοτε video χωρίζεται πλέον σε δύο περιοχές, με την πάνω να φιλοξενεί το video σε σκούρο γκρι φόντο και την κάτω να περιλαμβάνει τα σχόλια και τα υπόλοιπα στοιχεία. Οι σχεδιαστικές αλλαγές αφορούν επίσης τις σελίδες των καναλιών και των playlists.

Είναι γεγονός ότι το design του YouTube όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάφερε να αποσπάσει κολακευτικά σχόλια, οπότε είναι καλοδεχούμενες οι προωθούμενες αλλαγές. Μπορείτε να δοκιμάσετε το νέο design σε αυτή τη διεύθυνση. Δε γνωρίζουμε ακόμα πότε θα ολοκληρωθεί η μετάβαση στο νέο look ή αν θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές μέχρι την οριστικοποίηση του νέου design.
APO E-PCMAG.GR

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 , ΣΤΟΝ .Ι.Ν. ΤΗΣ ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ Ν. ΧΡΑΝΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ,
ΟΣΤΑ ΤΗΣ ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ.
OFLIS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ 6-7-2011, ΤΟ ΣΑΙΤ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ 6 ΜΗΝΩΝ!!!!!!


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡ. ΣΕΛΙΔΑ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.

ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΙ ΣΑΙΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ , ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΛΠ. ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΤΡΟΠΟ (ΠΑΤΑΣ EDIT, ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ,ΠΑΤΑΣ SAVE ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟΣ!!!). ΕΠΙΣΗΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ MAIL ΤΟΥ ΣΑΙΤ ΣΤΗΝ Κ. ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ!!!!!!!


ΝΟΝΟS-ADMIN-OFLIS


Βάφτισε το γιο του ο Ασαρίδης!

external image 618be5883552548bd855fd8499c58c87.jpg
Μέρες γιορτής και στιγμών χαλάρωσης ήταν αυτές που προηγήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Κατερίνη. Ο παίκτης της Πρωταθλήτριας ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ, Γιώργος Ασαρίδης βάφτισε το γιό του στην ιδιαίτερη πατρίδα του και είχε καλεσμένους όλους τους συμπαίκτες τους ώστε να μοιραστούν μαζί του τη χαρά του και να ξεκουραστούν αφού η χρονιά που προηγήθηκε ήταν αρκετά δύσκολη για τους μάγκες του Γιάννη Αρβανίτη.
Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε στον Γιώργο και την γυναίκα του να τους ζήσει και να το δουν όπως επιθυμούν. (aek365.gr)

Και εμείς με τη σειρά μας να ευχηθούμε να τους ζήσει. Επίσης να αναφέρω ότι σε συνάντηση που είχα με τον Γιώργο (μιας και είμαστε γείτονες), συζητήσαμε για την ΑΕΚ και τις φοβερές και απίθανες στιγμές που έζησε με την ομάδα τη φετινή σεζόν και για το μεγάλο κατόρθωμα της κατάκτησης του Πρωταθλήματος.

OFLIS

Έφτασε στην Ελλάδα ο «εφιάλτης» του E. coli

01.07.2011 - 19:34
3
Όλα τα είχαμε αυτό μας έλειπε σε τούτη τη χωρά. Πριν από λίγη ώρα ο ΕΦΕΤ διέταξε την άμεση ανάκληση προϊόντων που διακινεί η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «LIDL» τα οποία είναι μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο Ε. Coli που ευθύνεται για θανάτους σε όλη την Ευρώπη
Έφτασε στην Ελλάδα ο «εφιάλτης» του E. coli
Έφτασε στην Ελλάδα ο «εφιάλτης» του E. coli

Κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος από τη Γερμανία, μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E. coli O157, εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ στη Βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, τα οποία διακινούνται από την εταιρεία LIDL.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έλεγχοι. Οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά καλούνται να μην τα καταναλώσουν.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιώργος Νυχάς "το στέλεχος που εντοπίστηκε στα προϊόντα που διακινήθηκαν μέσω της Lidl δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο".
Συγκεκριμένα πρόκειται: κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH» (Westring 21, D-40721, Hilden) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011, και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 1000 gr, με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Vion Convenience GmbH» (Postfach 1269 21, D-31502, Wunstorf) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011.

nonos


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ = 1000 ΛΕΞΕΙΣ

MEETING πριν να πιασουν δουλεια


external image meeting.JPG

GAKOΕκτός Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι πλέον ο Κώστας Κιλτίδης. Τις τελευταίες ημέρες ο βουλευτής Κιλκίς δεν έκρυβε την δυσαρέσκειά του για την δομή και την λειτουργία του κόμματος και έτσι πήρε την απόφαση να αποχωρήσει.Όπως φαίνεται θα προσχωρήσει στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει Γιώργο Καρατζαφέρη.

Αποχώρησε ο Κιλτίδης από τη ΔΗ.ΣΥ.
Αποχώρησε ο Κιλτίδης από τη ΔΗ.ΣΥ.

Μάλιστα, ο πρώην υφυπουργός συναντήθηκε το πρωί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

( Δυσκολα, ε, Ντοριτσα;)


δεν παιζονταιι......νονος


Ο φόβος του Mark Zuckerberg βγήκε αληθινός καθώς η Google παρουσίασε σήμερα επίσημα το δικό της κοινωνικό δίκτυο, Google+ Project!
Google+
Google+

Όλες οι λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης της Google θα είναι παρούσες σε κάθε υπηρεσία της, με τη γνωστή μπάρα πλοήγησης που υπάρχει σε κάθε Google page να περιλαμβάνει πλέον αρκετές επιλογές για πρόσβαση στο Google+ προφίλ σας, ειδοποιήσεις (παρόμοιο με το Facebook) και δυνατότητα sharing οποιαδήποτε στιγμή!


"Σφαλιάρα" ΓΕΕΘΑ σε Πάγκαλο: "Δεν εκτελούμε παράνομες διαταγές"!


external image 1.jpg«Κόκκινο» ανάβουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σχέδια της κυβέρνησης που εκφράζονται δια του αντιπροέδρου της, Θεόδωρου Πάγκαλου, που τις προορίζουν να υπερασπίσουν τις ....τράπεζες, όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερία «Ελ Μούντο» σε περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές μετά από ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας...

μετά από ενδεχόμενη καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμο και μη λήψης της 5ης δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Και μάλιστα πέρα από τις αρχικές του δηλώσεις χθες στην Βουλή υπαινίχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα μπορούσαν ακόμα και να στρέψουν τα όπλα τους κατά των Ελλήνων πολιτών, όπως συνέβη στην Αργεντινή με αποτέλεσμα 42 νεκρούς.

Σε δήλωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) προς το defencenet.gr ξεκαθαρίζεται ότι «Εκτελούμε μόνο τις εντολές που προβλέπονται και ορίζονται από το Σύνταγμα στο οποίο έχουμε ορκιστεί πίστη και αφοσίωση».

Το ερώτημα του defencenet.gr προς το ΓΕΕΘΑ, ήταν συγκεκριμένο: «Τι θα πράξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση που λάβουν εντολή από την πολιτική ηγεσία να επιχειρήσουν στο εσωτερικό της χώρας σε αποστολές καταστολής, ένα ενδεχόμενο το οποίο άφησε ανοικτό ο άντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος;»

Και η απάντηση δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρανόησης. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να πειθαρχήσουν σε καμία πολιτική εντολή της οποίας το περιεχόμενο θα είναι αντίθετο με όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρας και ο ρόλος για το οποίο προορίζονται που είναι ένας και μοναδικός: Η υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και των δικαιωμάτων της χώρας σε γη αέρα και θάλασσα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ στο ερώτημα του defencenet.gr

«Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εντολή γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συγκεκριμένο ρόλο, ο οποίος περιγράφεται με ακρίβεια στο Σύνταγμα, κάτι που τόνισε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μόλις εχθες.

Δεν μπορούν να δεχθούν να εκτελέσουν διαταγές οι οποίες εντολές βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τον υπέρτατο νόμο της χώρας, του Συντάγματος. Αποστολή τους είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας έναντι έξωθεν απειλών. Δυνάμεθα να λειτουργούμε αποκλειστικά εντός των ορίων του Συντάγματος».

Τα «αντιπαραγωγικά», όπως τα έχει χαρακτηρίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνούνται, λοιπόν, να συνταχθούν ακόμα και θεωρητικά στα όποια σχέδια της κυβέρνησης για εμπλοκή τους σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας και να στρέψουν τις κάννες των τανκς κατά Ελλήνων πολιτών.

Πρακτικά, αρνούνται και να συμμετάσχουν στο παιχνίδι του τρόμου που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση εμπλέκοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, με στόχο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος που οδηγεί στην εξαθλίωση περισσότερο απ’όλους τα ίδια τα στελέχη των Ε.Δ. που διαβιούν σε επίπεδα κάτω από τα όρια της αξιοπρέπειας, ειδικά τα μέσα και τα κατώτερα στελέχη…

Ενδιαφέρον έχει και η προσέγγιση ανωτάτου αξιωματικού του ΓΕΣ στο θέμα: «Αν μου ζητήσουν να στείλω άρματα για να προστατέψω τράπεζες, θα στείλω, αλλά θα είμαι κι εγώ μέσα και το πρώτο βλήμα θα το ρίξω … στην τράπεζα! Να είστε σίγουροι γι’ αυτό!»
defencenet.gr

GAKO


Τέλος μπαίνει από του χρόνου στο «μπόνους» της συλλογής αποδείξεων.. Αλλαγές της τελευταίας στιγμής έγιναν στον εφαρμοστικό νόμο και μεταξύ άλλων καταργήθηκε και το «πλαφόν» της έκπτωσης φόρου έως 300ευρώ από την προσκόμιση αποδείξεων.

Έτσι για τις αποδείξεις που συγκεντρώνουν εφέτος οι φορολογούμενοι για να τις συμπεριλάβουν στις δηλώσεις που θα συμπληρώσουν την επόμενη Άνοιξη δεν θα υπάρχει το δέλεαρ της επιστροφής φόρου. Η συλλογή αποδείξεων θα είναι απαραίτητη μόνο για το χτίσιμο του αφορολόγητου.

Κάπως έτσι εξανεμίζεται το όφελος των 300 ευρώ που είχε ένας φορολογούμενος που έπρεπε να συγκεντρώσει 12.000 αποδείξεις και κατάφερνε να συγκεντρώσει 15.000 (10% μπόνους για τις επιπλέον 3.000 ευρώ αποδείξεις), αλλά και το όφελος που είχαν χιλιάδες ζευγάρια φορολογουμένων που με τον ίδιο τρόπο κατάφερναν να εξοικονομήσουν ως και 1.500 ευρώ επιστροφή φόρου.

Το ποσό των αποδείξεων δαπανών που απαιτείται να προσκομιστούν ορίζεται σε 25% του ατομικού εισοδήματος του φορολογούμενου και για ποσό εισοδήματος μέχρι 60.000 ευρώ. Αν το ποσό των αποδείξεων υπολείπεται του πιο πάνω ποσού τότε επί της διαφοράς επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις από το πρώτο ευρώ εισοδήματος. Δηλαδή για εισόδημα 2.000 ευρώ χρειάζονται πλέον αποδείξεις 500 ευρώ , για εισόδημα 4.000 ευρώ αποδείξεις 1.000 ευρώ και για εισόδημα 10.000 ευρώ αποδείξεις 2.500 ευρώ.

Οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί υπολογίζονται αθροιστικά και για τους δύο συζύγους μόνον εφόσον έχουν περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση και επιμερίζονται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις ατομικό εισόδημα της εμπρόθεσμης δήλωσής τους», αναφέρει η σχετική διάταξη, αποδυναμώνοντας ουσιαστικά το «κίνημα των αποδείξεων».

Άλλη μια αλλαγή αφορά στο τέλος επιτηδεύματος διευκρινίζεται ότι για το οικονομικό έτος 2011, ορίζεται σε 300 ευρώ για όλες τις κατηγορίες επιτηδευματιών και ελευθέρων επαγγελματιών. Το τέλος αυτό θα αθροιστεί με την έκτακτη εισφορά και θα καταβληθεί μαζί με αυτή φέτος.

Ακόμη, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης εξισώνεται μέχρι 30-9-2013 με το 80% του ισχύοντος τότε συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης και φωτιστικού πετρελαίου, αντίστοιχα, που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα κινητήρων.

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών είναι δυνατή η παροχή επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης. Με την ίδια απόφαση, καθορίζονται το ύψος του επιδόματος, τα κριτήρια με βάση τα οποία χορηγείται το επίδομα, τα δικαιούχα πρόσωπα, η αρμόδια για τη χορήγηση αρχή, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις χορήγησης, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της ρύθμισης αυτής.

Ψαλίδι στις συντάξεις του ΝΑΤ

Οι συντάξεις που καταβάλλονται από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί την 31.1.2010, μειώνονται από 1.1.2011 κατά ποσοστό 6%. Ποσά που έχουν καταβληθεί, παρακρατούνται από τις συντάξεις των επομένων μηνών, σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την σύνταξη μηνός Σεπτεμβρίου 2011.

Αλλάζουν οι προϋποθέσεις για επιδόματα ανεργίας

Από 1-1-2013, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατό να είναι περισσότερα των τετρακοσίων πενήντα (450). Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερησίων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερησίων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανωτάτου ορίου των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερησίων επιδομάτων. Από 1-1-2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων (400)»

Όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις από τον Ιούλιο όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Κράτους περνούν, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου περνάνε από τον Ιούλιο όλα τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους, προκειμένου να αρχίσει η υλοποίηση του σχεδίου για έσοδα 50 δισ. ευρώ έως το 2015.

Ο εφαρμοστικός νόμος που κατατέθηκε νωρίτερα στη Βουλή προβλέπει ότι με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, που εκδίδεται το αργότερο μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου, ξεκινάει η λειτουργία του Ταμείου με «προίκα» όλα τα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

ΝΟΝΟΣ


ΓΑΠ : Θα πουλάμε ήλιο και αέρα και άνεμο στους Ευρωπαίους !!!

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Ιουνίου 27, 2011
external image 3008.jpg?w=400&h=266Δείτε στο βίντεο στο τέλος του άρθρου, απόσπασμα από την συνέντευξη Τύπου Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (24-06-2011).Και τι δεν είπε ο πρωθυπουργός…Τρία όμως ήταν τα κύρια σημεία που συγκρατήσαμε και σας μεταφέρουμε :
- Πρώτα συνεχής διαπραγμάτευση..(μάλλον κλεμένο απ τον Σαμαρά είναι αυτό)

- Μετά πουλάμε τον ήλιο, τον αέρα και τον άνεμο στους ευρωπαίους και…Άν δεν πιάσουν όλα αυτά πάμε σε δημοψηφίσματα !!
GAKO(**http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_1280.html**)


ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΦΥΓΕΤΕ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ........- Με ανακοίνωσή του, ο Βενιζέλος τα χαρακτηρίζει "βαριά αλλά αναγκαία"

- 'Αρση τραπεζικού απορρήτου χωρίς εισαγγελική άδεια ανακοινώνει ο υπ. οικονομικών

- Ρεζιλεύτηκαν με την επιστροφή φόρου από τις αποδείξεις

- Πόσα θα χάσουμε με τη μείωση του αφορολόγητου- Δείτε παραδείγματα

- 'Εκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. άνω των 1929 και αύξηση των τελών κυκλοφορίας

Απάντηση στη σκληρή κριτική που δέχεται για τα νέα μέτρα δίνει ο οπουργός οικονομικών με ανακοίνωσή του το βράδυ του Σαββάτου. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει άδικα αλλά αναγαία τα μέτρα κάνοντας λόγο για "υπαρξιακά αναγκαίες σωστικές κινήσεις".

"Είναι κρίμα" λέει ο υπουργός "να υπονομεύεται η συλλογική ψυχολογία της χώρας και να επικρατεί μια αίσθηση αδιεξόδου και αδικίας, χωρίς παράλληλα να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη μιας ολοκληρωμένης αντιπρότασης που να είναι λιγότερο επώδυνη για τους πολίτες και ταυτόχρονα ασφαλής και όχι επικίνδυνη γι αυτούς και την εθνική οικονομία.
Τις επόμενες μέρες στη Βουλή θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε όλες τις πικρές και σκληρές αλήθειες, έτσι ώστε ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη των επιλογών του" καταλήγει η ανακοίνωσή του.

Διαβάστε την είδηση για την ανακοίνωση του υπουργού οικονομικών

O υπουργός οικονομικών σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής ανακοινώνει την άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους φοροφυγάδες χωρίς να έχει προηγηθεί άδεια της εισαγγελικής αρχής. Ο νέος υπουργός οικονομικών κάνει λόγο για κενό της τάξης των 5,6 δισ. ευρώ που υπήρχε στο Μεσοπρόθεσμο και έπρεπε να καλυφθεί έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Διαβάστε την είδηση για την άρση του τραπεζικού απορρήτου

Ο κ. Βενιζέλος μετά τον σάλο που προκάλεσε η παράγραφος του εφαρμοστικού νόμου με την οποία ακυρωνόταν η απόφαση για μπόνους σε όσους μάζευαν αποδείξεις, αναγκάστηκε σε αναδίπλωση λέγοντας πως επρόκειτο για παρεξήγηση στη νομοτεχνική διατύπωση που όπως τόνισε θα αρθεί.

Διαβάστε την είδηση για την αναδίπλωση του υπουργού οικονομικών σχετικά με τις αποδείξεις

Με τον εφαρμοστικό νόμο χιλιάδες νοικοκυριά θα βρεθούν σε απόγνωση καθώς θα υποστούν απίστευτη φοροεπιδρομή. Τα πιο βαριά μέτρα θεωρούνται σίγουρα η μείωση του αφορολόγητου καθώς πια φορολογείται μέχρι και η γενιά των 700 ευρώ και η έκτακτη κλιμακωτή εισφορά στα εισοδήματα.

Με τη μείωση του αφορολόγητου, θεωρείται ότι θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρο ως 400 ευρώ περίπου 2.500.000 φορολογούμενοι. Το νέο χαράτσι πάει ως εξής:

Το τμήμα από 8.000 ευρώ ως 12.000 ευρώ θα φορολογείται με συντελεστή 10%.

Όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ θα πληρώσουν 400 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 16.000 ευρώ θα πληρώσουν 1.120 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 22.000 ευρώ θα πληρώσουν 2.560 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 26.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν 3.600 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα 32.000 ευρώ θα πληρώσουν 5.520 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 40.000 ευρώ θα πληρώσουν 8.400 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 60.000 ευρώ θα πληρώσουν 16.000 ευρώ και όσοι έχουν εισόδημα ως 100.000 ευρω θα πληρώσουν ως 32.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα η κυβέρνηση στην ουσία κατήργησε το ΕΤΑΚ που ήταν 1 τοις χιλίοις και στην ουσία επιβάλει νέο φόρο στην ακίνητη περιουσία διπλάσιο, δηλαδή 2 τοις χιλίοις και φτάνει και το 1% για ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 800.000 ευρώ.


Διαβάστε την είδηση για το χαράτσι στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Κρυφές παγίδες όμως υπάρχουν και στα αυτοκίνητα, καθώς η κυβέρνηση όχι μόνο αυξάνει τα τέλη κυκλοφορίας όπως είχε ήδη προαναγγείλει, αλλά βάζει πλέον και έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. άνω των 1929 κυβικών εκατοστών. Η έκτακτη εισφορά αυτή ξεκινάει από τα 440 ευρώ.

Διαβάστε την είδηση για τη μεγάλη επιβάρυνση που θα υποστούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

Ο εφαρμοστικός νόμος προβλέπει και δραστικές περικοπές και απολύσεις στο Δημόσιο. Κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπουν στη λεγόμενη εργασιακή εφεδρεία, χωρίς να αποκλείεται όμως και η απόλυση.

Διαβάστε την είδηση που αφορά στο μέλλον των δημοσίων υπαλλήλων

«Άγριο» μαχαίρι έως 15% μπαίνει και στο εφάπαξ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων ενώ ειδικές εισφορές για την ανεργία θα επιβληθούν τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Διαβάστε για τις σημαντικές περικοπές στα εφάπαξ

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ στο 23% υπάγονται αναψυκτικά, χυμοί και ανθρακούχα νερά αλλά και οι υπηρεσίες εστίασης ενώ εξαιρούνται τα κυλικεία που λειτουργούν σε νοσοκομεία, σχολεία και ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας.


απο freemeteo.gr


Μεταβολή του καιρού με ισχυρούς βοριάδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Μικρό αφιέρωμα στα μπουρίνια και τους κινδύνους που προέρχονται από αυτά.Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν τις αρχικές προβλέψεις περί μεταβολής του καιρού στη χώρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Συγκεκριμένα, από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου θα επικρατήσουν από βορρά προς νότο πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι και θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία. Πρόσκαιρες καταιγίδες, που είναι πιθανό να συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), θα εκδηλωθούν από τη Χαλκιδική και ανατολικότερα. Αναλυτικά:
Το Σάββατο στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημεριανές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στην υπόλοιπη Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την ορεινή Στερεά και τη βόρεια Εύβοια θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος και ζεστός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι σταδιακά στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια τους 33 και στα υπόλοιπα τους 37 βαθμούς.
Την Κυριακή προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στις ανατολικές και νότιες περιοχές και δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας στη Χαλκιδική, το βορειοδυτικό Αιγαίο, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.
Από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη ο καιρός γενικά θα είναι δροσερός με τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Υπάρχουν πιθανότητες εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή καταιγίδων στα βορειοανατολικά την Τετάρτη. Οι πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι σταδιακά θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές και από την Τρίτη θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.

Μικρό αφιέρωμα στα μπουρίνια και τους κινδύνους που προέρχονται από αυτά.
«Το μπουρίνι προέρχεται από την ενετική λέξη borin που σημαίνει ανεμοθύελλα. Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη, τα μπουρίνιαδεν είναι τίποτε άλλο παρά ξαφνικοί άνεμοι μεγάλης έντασης που εμφανίζονται με την πρόσκρουση στο έδαφος των ισχυρών καθοδικών ρευμάτων των καταιγίδων, ανεξάρτητα αν αυτές συνοδεύονται ή όχι από υετό. Αν και οι θερμικές καταιγίδες είναι δυνατό να συνοδεύονται από ισχυρά καθοδικά ρεύματα, τα εντονότερα περιστατικά μπουρινιών στη χώρα μας συνδέονται με την εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων που προκαλούν ενεργά ψυχρά μέτωπα. Τη θερινή περίοδο μπουρίνια παρατηρούνται αρκετά συχνά στη βόρεια Ελλάδα και είναι πολύ επικίνδυνα για πολλούς ανθρώπους που την ώρα της εκδήλωσής τους βρίσκονται στη θάλασσα κολυμπώντας, ψαρεύοντας ή ασχολούμενοι με διάφορα αθλήματα. Το καταστροφικότερο μπουρίνι των τελευταίων δεκαετιών που προκάλεσε το θάνατο 13 ανθρώπων παρατηρήθηκε αργά το απόγευμα της 21ης Ιουλίου 1983 στην περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου.
Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση ισχυρών μπουρινιών είναι:
• η επικράτηση στη χώρα και κυρίως στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της θερμών και δυνητικά ασταθών αέριων μαζών πριν από την έλευση μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής. Αυτό μπορεί να ανιχνευτεί στα διαθέσιμα θερμοδυναμικά διαγράμματα της Θεσσαλονίκης.
• η βίαιη έκλυση της δυναμικής αστάθειας κατά τη διάρκεια των απογευματινών ή πρώτων βραδινών ωρών που αυτή παρουσιάζει τις μεγαλύτερες τιμές της. Το αίτιο της έκκλησης της αστάθειας είναι συνήθως ένα καλά οργανωμένο ψυχρό μέτωπο που κινείται γρήγορα από βορρά προς νότο».

nonos


SPIEGEL: Θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες προς τους Έλληνες που δεν ζήτησαν πολεμικές αποζημιώσειςΓερμανία, ο μεγαλύτερος αμαρτωλός χρεών του 20ου αιώνα
(«Deutscland ist der größte Schuldensünder des 20. Jahrhunderts»)

Συνέντευξητου Albrecht Ritsch , Wirtschaftshistoriker ( καθηγητήΙστορίαςτηςΟικονομίας) στο Spiegel.


Spiegel: Κυριε Ritschl η Γερμανία συζητάει αυτό τον καιρό για περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα σαν υπεράνω όλων ηθικολόγος. Η κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία σύμφωνα με τη ρήση : ¨λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε¨. Είναι δίκαιη αυτή η συμπεριφορά

Ritschl: Οχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη.

Spiegel Μάλλον δεν το βλέπουν έτσι οι περισσότεροι Γερμανοί.

Ritschl Μπορεί, αλλά η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και τη θέση της ως Διδασκάλου της Ευρώπης την χρωστάει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον 1ο αλλά και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό δεν το θυμάται όμως κανείς.

Spiegel Τι ακριβώς συνέβη τότε;

Ritschl Η δημοκρατία της Βαϊμάρης κατόρθωσε να επιζήσει από το 1924 μέχρι 1929 αποκλειστικά με δανεικά, τα δε χρήματα για τις αποζημιώσεις του 1. Παγκοσμιου πολέμου δανείστηκε από τις ΗΠΑ. Αυτη η ¨δανειακή Πυραμίδα¨ κατέρρευσε με την κρίση του 1931. Τα χρήματα των δανείων των ΗΠΑ είχαν εξαφανιστεί, η ζημιά για τις ΗΠΑ τεράστια, οι συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία καταστροφικές.

Spiegel Το ίδιο και μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο;

Ritschl Η Αμερική τότε φρόντισε να μην θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, ματαιώθηκαν όλες οι αξιώσεις μέχρι μια μελλοντική επανένωση των Γερμανιών (ανατολικής και δυτικής). Αυτό ήταν πολύ ζωτικό για την Γερμανία, ήταν στην ουσία η οικονομική βάση του γερμανικού μεταπολεμικού θαύματος. Αλλά παράλληλα, τα θύματα της γερμανικής κατοχής ήταν αναγκασμένα να αποποιηθούν τα δικαιώματα τους για αποζημίωση, μεταξύ αυτών και οι Έλληνες.

Spiegel Στη σημερινή κρίση παίρνει η Ελλάδα από Ευρώπη και ΔΝΤ 110 δις και συζητιέται ένα πρόσθετο πακέτο, που θα είναι εξ ίσου μεγάλο. Πρόκειται δηλαδή για πολλά χρήματα. Πόσο μεγάλες ήταν οι γερμανικές χρεοκοπίες;

Ritschl Αναλογικά με την οικονομικη επιφανεια που είχαν οι ΗΠΑ κατά την εποχή εκείνη, τα γερμανικά χρέη της δεκαετίας του 30 ισοδυναμούν με το κόστος της κρίσης του 2008. Συγκριτικά, λοιπόν, τα χρέη της Ελλάδας είναι μηδαμινά.

Spiegel Αν υποθέταμε ότι υπήρχε μια παγκόσμια λίστα για βασιλιάδες της χρεοκοπίας, ποιά θα ήταν η θέση της Γερμανίας;

Ritschl Αυτοκρατορική. Σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια της χώρας, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα και πιθανόν της νεότερης οικονομικής ιστορίας.

Spiegel Ούτε η Ελλάδα δεν μπορεί να μας ανταγωνιστεί;

Ritschl Όχι, η Ελλάδα παίζει ένα δευτερεύοντα ρόλο. Υπάρχει, βέβαια, το πρόβλημα του κινδύνου της μετάδοσης της κρίσης στις γνωστές ευρωπαϊκές χώρες.

Spiegel Η ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας θεωρείται ως ενσάρκωση της σταθερότητας. Πόσες φορές έχει χρεοκοπήσει η Γερμανία;
Ritschl Εξαρτάται πως το υπολογίζει κανείς. Τον τελευταίο αιώνα τουλάχιστο τρεις φορές. Μετά την τελευταία στάση πληρωμών στη δεκαετία του 30, ανακουφίστηκε η Γερμάνια από τις ΗΠΑ με μια μείωση χρεών, η αλλιώς ένα „Haircut“, που ισοδυναμεί με ένα μεγαλόπρεπο Afro-Look που μετατρέπεται σε φαλάκρα. Από τότε κρατάει η χώρα την οικονομική λάμψη της, ενώ οι υπόλοιποι ευρωπαίοι δούλευαν σαν τα σκυλιά για να ορθοποδήσουν από τις καταστροφές του πολέμου και τη γερμανική κατοχή. Κι ακόμη το 1990 είχαμε επίσης μια στάση πληρωμών.

Spiegel Πως είπατε;

Ritschl Βεβαίως! Ο τότε καγκελάριος Kohl αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953. Η συμφωνία έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των Γερμανίων θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση. Η Γερμάνια όμως δεν πλήρωσε αποζημιώσεις μετά το 1990 (εκτός πολύ λίγων) ούτε τα αναγκαστικά δανεια, ούτε τα έξοδα κατοχής. Η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη, που δεν πήραν δεκάρα.

Spiegel Σε αντίθεση με το 1953, συζητείται επί του παρόντος η διάσωση της Ελλάδας, λιγότερο μέσω μιας μείωσης των χρεών και περισσότερο μέσω μιας παράτασης του χρόνου πληρωμής των κρατικών ομολόγων, δηλαδή μιας ήπιας αναπροσαρμογής των χρεών. Μπορούμε εδώ να μιλάμε για επαπειλούμενη χρεοκοπία;

Ritschl Οπωσδήποτε. Ακόμη κι αν ενα κράτος δεν είναι εκατό τα εκατό ανίκανο να ικανοποιήσει τους πιστωτές του, μπορεί να είναι υπό χρεοκοπία. Ακριβώς όπως στην περίπτωση της Γερμανίας τη δεκαετία του 50, ειναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μόνη της να πληρώσει τα χρέη. Και όποιος δεν το μπορεί είναι εξ ορισμού χρεοκοπημένος. Τώρα θα έπρεπε να καθοριστεί, ποια χρηματικά ποσά είναι έτοιμοι οι πιστωτές να θυσιάσουν. Δηλαδή θα πρέπει να βρούμε ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο.

Spiegel Το κράτος που πληρώνει τα περισσότερα είναι η Γερμανία.

Ritschl Μάλλον κάπως έτσι θα πρέπει να γίνει. Αλλά ήμασταν στο παρελθόν πολύ ανέμελοι. Η βιομηχανική μας παραγωγή κέρδισε πολλά από τις υπέρογκες εξαγωγές. Οι αντιελληνικές θέσεις που προβάλλονται από τα ΜΜΕ εδώ είναι πολύ επικίνδυνες. Μην ξεχνάτε ότι ζούμε μέσα σε ένα γυάλινο σπίτι: Το οικονομικό μας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις.

Spiegel Η Γερμανία δηλαδή θα έπρεπε να είναι πιο συγκρατημένη;

Ritschl Η Γερμανία στον 20ο αιώνα άρχισε δυο πολέμους, τον δεύτερο δε τον διεξήγαγε ως πόλεμο αφανισμού και εξολόθρευσης και στη συνέχεια οι εχθροί της αποποιήθηκαν το δικαίωμα τους εν μέρει η και καθολικά για αποζημιώσεις. Το ότι η Γερμανία πραγματοποίησε το θαύμα της πάνω στις πλάτες άλλων ευρωπαίων δεν το έχουν ξεχάσει οι Έλληνες.

Spiegel Τι εννοείτε;

Ritschl Οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα και γνώμες στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας «πάρουν ακόμη και τα σώβρακα». Θα έπρεπε αντίθετα να είμαστε ευγνώμονες, να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς εδώ παίξουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποτε κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς.

Spiegel Τουλάχιστον στο τέλος μερικές ηπιότερες σκέψεις: Αν μπορούσαμε να μάθουμε κάτι από τις εξελίξεις, ποια λύση θα ήταν η καλύτερη για την Ελλάδα και τη Γερμανία;

Ritschl Οι χρεοκοπίες της Γερμανίας τα περασμένα χρόνια το δείχνουν: Το λογικότερο είναι τώρα να συμφωνηθεί μια μείωση του χρέους. Όποιος δάνεισε λεφτά στην Ελλάδα, πρέπει να χάσει ένα μεγάλο μέρος τους. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για τις τράπεζες, γι’ αυτό θα ήταν αναγκαίο ένα πρόγραμμα βοήθειας. Μπορεί αυτή η λύση να είναι ακριβή για τη Γερμανία, αλλά έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να πληρώσουμε. Κι έτσι θα είχε και η Ελλάδα μια ευκαιρία για μια νέα αρχή.

Albrecht Ritsch , Wirtschaftshistoriker ( καθηγητής “Ιστορίας της Οικονομίας”)
SPIEGEL

απο antibaro.gr


νονος


40ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2011/ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ (ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ)

ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

-ΝΤΑΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

-ΓΚΕΡΝΙΚΑ- Η ιστορία ενός πίνακα ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

-ΕΚΘΕΣΗ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΩΝ ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΛΕΥΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΟΥΛΙΟΣ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ 40ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ «ΝΤΑΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ» «ΓΚΕΡΝΙΚΑ- Η ιστορία ενός πίνακα»

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΟΤΩΝ ώρα έναρξης 19:00 μ.μ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΔΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ LUZ CASAL

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 20Ε

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 13Ε

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ:

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10Ε

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ:

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΡΗΤΗΣ «ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ»του ΚΑΡΛΟ ΓΚΟΛΝΤΟΝΙ Σκηνοθεσία ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ παίζουν Β.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ-Α.ΜΥΛΩΝΑΣ

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ κανονικό 20 ευρώ φοιτητικό 15

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ» ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ- Γ. ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ –ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10Ε

ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ:

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ «ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ κανονικό 20 ευρώ φοιτητικό 15

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ:

«ΟΘΕΛΛΟΣ» ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ Γ. ΚΙΜΟΥΛΗΣ-Σ.ΚΑΡΥΔΗ-Κ.ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ κανονικό 23 ευρώ φοιτητικό 17

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 & ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ:

ΘΕΑΤΡΟ ΠΗΓΑΣΟΣ «ΒΑΚΧΕΣ»ΕΥΡΙΠΙΔΗ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10Ε

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ:

«ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΤΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ»

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 25Ε

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ:

DREAM NIGHT «ΒΡΑΔΥΑ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ»

ΚΑΣΤΡΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10Ε

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ JOHANNA WEBER

ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ» Σκηνοθεσία ΣΤΑΜΑΤΗ ΦΑΣΟΥΛΗ

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟ 20Ε ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 15Ε ΑΝΕΡΓΩΝ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 10Ε

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ «ΕΙΡΗΝΗ»του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ με τον ΠΕΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟ 24Ε ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 18Ε

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ-ΘΗΒΑΙΟΣ

ΚΑΣΤΡΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15Ε

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΙΚΑ

ΚΑΣΤΡΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15Ε

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ «ΥΒΡΙΔΙΚΟΝ»

ΚΑΣΤΡΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10Ε

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ «GOLFO» -

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10Ε

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

ΒΡΑΔΥΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΝΑΥΡΟΖΙΔΗ

ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΩΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

Παρουσίαση βιβλίου Πηνελόπης Χατζηδημητρίου για τον Θόδωρο Τερζόπουλο «Από το προσωπικό στο Παγκόσμιο» και συμπόσιο με τη συμμετοχή των Σάββα Πατσαλίδη, Σάββας Στρούμπος, Πηνελόπης Χατζηδημητρίου, Γιώργο Σαμπατακάκη και Θόδωρο Τερζόπουλο .

ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΣ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» Σκην. ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟ 15Ε ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ-ΑΝΕΡΓΩΝ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 10Ε

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ» της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟ 15Ε ΠΑΙΔΙΚΟ 12Ε

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

Κ.Θ.Β.Ε «ΜΙΚΡΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ»

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟ 15Ε ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ-ΑΝΕΡΓΩΝ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 10Ε

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗ Β. ΠΙΕΡΙΑ

ΛΟΥΛΟΥΔΙΕΣ ΚΙΤΡΟΥΣ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΤΣΑΚΗΣ - θέμα " ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ"

ΜΑΝΘΟΣ ΜΠΕΣΙΟΣ - θέμα "ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗ Β. ΠΙΕΡΙΑ"

ΕΥΤΕΡΠΗ ΜΑΡΚΗ - θέμα "Η ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΤΙΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΕΣ"

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

ΙΟΥΛΙΟΣ 21:30 - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 21:00

* Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΗΓΑΣΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΙΣ 19:00

* ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ 13-14-15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 30 ευρώ

Εκδοτήρια

ΚΑΤΕΡΙΝΗ:ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΔΙΟΝ:KENTΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ

ΔΙΟΝ: ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

ΛΙΤΟΧΩΡΟ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: 18:00 - 21:30

Τηλέφωνο: 23510-76041


OFLIS

Προσοχή: «νανοβιονικό γιλέκο» είναι ένα προϊόν
νανοτεχνολογίας;
Πρόσφατα έγινε λόγος για κάποια σειρά προϊόντων που βασίζονται στα υφάσματα υπέρυθρης ακτινοβολίας – far infrared -fir
( νανοτεχνολογία και γιλέκα, νανοβιονικό γιλέκο, nanobionic T-shirt, Nanobionic bandana, FIR-TEX, FIR-VEST κλπ.) από
γνωστό δημοσιογραφικό site το οποίο μάλιστα εμπορεύεται τα εν λόγο προϊόντα στο e-shop καταστημά του.
Δέχτηκα πάρα πολλά τηλέφωνα από ενδιαφερόμενους που ήθελαν να πληροφορηθούν αν αυτά τα προϊόντα είναι τόσο
«Βιονικά» όσο διαφημίζονται και αν βασίζονται όντως πάνω στην Νανοτεχνολογία.
Χωρίς να θέλω να πλήξω τα οικονομικά συμφέροντα καμίας εταιρίας και κανενός διαδικτυακού
«δημοσιογραφικού - e-shop καταστήματος», θα προσπαθήσω να απαντήσω στις ερωτήσεις σας απλά.
Αρχικά θα κάνω τρις απλές διαπιστώσεις και στην συνέχεια θα παραθέσω αυτούσιο το κείμενο που η ίδια
η εταιρία fir-tex έχεις αναρτήσει στην αρχική σελίδα του επίσημου site της σχετικά με όσα ακούγονται για
τα προϊόντα της.
1. Τα 11 από 16 άτομα που με πήραν τηλέφωνο έως τώρα δεν αντιλήφτηκαν ότι το e-shop κατάστημα
ανήκει στο Δημοσιογραφικό site που κάνει λόγο για τα «νανοβιονικα γιλέκα». Αρα δεν είναι ενα ανεξάρτητο
άρθρο που ενημερώνει πάνω στα προϊόντα της Νανοτεχνολογίας αλλα ένα καθαρά διαφημιστικό
κείμενο με σκοπό την πώληση των εν λόγο προϊόντων.
2. Στο επίσημο site της εταιρίες fir-tex.com δεν γίνετε κανένας λόγος για χρήση νανοτεχνολογίας –
nanotechnology. Άρα δεν είναι προϊόντα νανοτεχνολογίας.
3. Τα κύματα FIR είναι μήκους 7 έως 11 micron (όπως αναφέρεται στο επίσημο site της εταιρίας fir-tex.com).
Τα 11 micron είναι 11.000 νανόμετρα (nm) 1000nm= 1micron. Η νανοτεχνολογία ασχολείται με εφαρμογές,
reaction και συσκευές σε μια κλίμακα νανόμετρου (μεταξύ 1 εώς και 100 νανομέτρων). Άρα ούτε τα
κύματα της τεχνολογία FIR δεν ανήκουν στο φάσμα της νανοτεχνολογίας – nanotechnology.
Ακολουθεί το κείμενο που ίδια η εταιρεία FIR-TEX παραθέτει και υποχρεώνει τους επισκέπτες του site της
(fir-tex.gr) να το διαβάσουν πριν προχωρήσουν σε αγορά των προϊόντων της. (οι έντονες επισημάνσεις είναι
δικές μου)

Παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα δήλωση παραίτησης από ευθύνη και τους όρους και
προϋποθέσεις προτού προβείτε στην αγορά κάποιου προϊόντος.
Το FIR-TEX είναι ιδιαίτερο, το FIR-TEX δεν είναι ένα απλό υλικό που κυκλοφορεί στην αγορά, το FIR-TEX
είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ και αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να υπερβάλλουν ως προς τα δυνατά
οφέλη που το FIR-TEX μπορεί να προσφέρει και να προβούν σε αβάσιμους ή ψευδείς ισχυρισμούς
τους οποίους η FIR-TEX απορρίπτει κατηγορηματικά.
Πριν αγοράσετε κάποιο προϊόν θα πρέπει να γνωρίζετε καταρχήν ότι το FIR-TEX δεν έχει σχεδιαστεί και
δεν παρουσιάζεται σε καμία περίπτωση ως ιατρική θεραπεία. Επειδή δεν είναι!
Στόχος της FIR-TEX είναι να εισαγάγει τα τεχνολογικά υλικά στην αγορά και τα προϊόντα της θα βοηθήσουν
ορισμένα άτομα να έχουν καλύτερη απόδοση ή να αισθανθούν καλύτερα ενώ κάποια άλλα δε θα
αντιληφθούν καμία διαφορά ή θα αισθανθούν ακόμα και δυσάρεστα.
Το πεδίο εφαρμογής του FIR-TEX είναι σχεδόν απεριόριστο. Μπορείτε όμως να κρίνετε μόνοι σας και εάν
έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας θα πρέπει να τα δοκιμάσετε
προτού τα αγοράσετε.
Οι διανομείς και οι εμπορικοί μας αντιπρόσωποι διοργανώνουν επιδείξεις, αλλά από τη στιγμή που δεν
υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία, εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία για πιθανές παρενέργειες από τη
χρήση των προϊόντων μας, επειδή πάντα μπορεί να υπάρξουν, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση
τουςή/και να ζητήσετε πρώτα ιατρική συμβουλή.
Παραδείγματος χάρη ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση ή άλλες επικίνδυνες ασθένειες/ανωμαλίες
θα πρέπει να αποφύγουν τη χρήση του FIR-TEX ή θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτούν πρώτα
το γιατρό τους……

Καπετανάκης Ηλίας
http://www.nano.gr
Ακολουθούν emails αναγνωστών και συνεργατών του **www.nano.gr**:

Σχετικά με το δήθεν θαυματουργό νανοβιονικό γιλέκο, το οποίο μάλιστα πωλείται και στο e-shop του zougla.gr.
Τα τρικ κινησιολογίας τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην εκπομπή, έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλα δήθεν "θαυματουργά"
προϊόντα. Υπάρχει σοβαρή έρευνα στο δίκτυο που δείχνει πως χρησιμοποιούν την αφέλειά μας και τα τρικ αυτά για να
νομίζουμε ότι το προϊόν έχει άμεσα αποτελέσματα.
Για παράδειγμα:
http://govide.com/video/RHN14WGDG188/Applied-Kinesiology-tricks-with-Saunders
http://govide.com/video/5U6K3OMDX57Y/HOW-TO-FOOL-PEOPLE-WITH-THIS-BALANCE-TEST-DEMO-USE-QUANTUM-SCALAR-PENDANT-BRACELET
http://govide.com/video/OK9HKM7N6XO3/FRAUD-ALERT-IT-S-A-TRICK-BALANCE-and-STRENGTH-TEST
Στα βιντεάκια θα δείτε ακριβώς τα ίδια τρικ που έδειξαν στην εκπομπή Κίτρινος Τύπος για να διαφημίσουν το προϊόν.
ΦιλικάΧονδρούδηςΚων/νος, Ph.D. (PhDSolidState Chemistry)


GAKO(www.nano.gr)

Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα


external image 4268fc2059942f3c16ea747f25428d7e.jpg (ΓΑΒ-ΓΑΒ)

Ο Έυάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να αποδεχθεί τις αλλαγές που ζήτησαν οι εταίροι

Δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι οι εταίροι μας επιβάλουν νέα μέτρα ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε το νέο πακέτο μέτρων.
Παραμένει λοιπόν η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, η οποία θα επιβάλλεται κλιμακωτά από 1% έως 4% (με εξαίρεση αδύναμων ομάδων) και 5% στους κατέχοντες δημόσιο αξίωμα. Μειώνεται το αφορολόγητο όριο στις 8.000 ευρώ, με το ποσό μέχρι τα 12.000 ευρώ να φορολογείται με συντελεστή 10%.
Επιβάλλεται τέλος επιτηδεύματος σε ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο μεσοσταθμικά προσδιορίζεται στα 300 ευρώ, αφού θα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή.
Πλήρης εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης για επιχειρήσεις, μικρή αύξηση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης για τα νοικοκυριά.
Μεταξύ των μέτρων:
Η πλήρης εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης μόνο για τις επιχειρήσεις με μικρή αύξηση του ειδικού φόρου για τη θέρμανση στα νοικοκυριά.
Στα ακίνητα δεν θα επιβληθεί νέο τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ
Παραμένει η εισφορά αλληλεγγύης κλιμακωτά από 1% έως 5%.
Συγκεκριμένα:
Εισφορά 1% για εισοδήματα από 12.000-20.000
Εισφορά 2% για εισοδήματα από 20.000-50.000
Εισφορά 3% για εισοδήματα από 50.000-100.000
Εισφορά 4% για εισοδήματα από 100.000 και πάνω
Ειδική εισφορά 5% για βουλευτές και αιρετούς άρχοντες των ΟΤΑ
Έκτακτη εισφορά στους επιτηδευματίες μεσοσταθμικά θα αγγίζει τα 300 ευρώ. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.

OFLIS


ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 21/6/2011

20.30-21.30
Κατερίνης
Περιφερειακά πόλεως Κατερίνης εξωτερικά του εγγλέζικου-Χωριά, Νέα Έφεσος- Κονταριώτισσα -Σβορώνος - Αρδομάχη - Καισάρεια - Μοσχοχώρι - Λόφος -ράχη - Μηλιά - Φωτεινά - Πέτρα - Βρύα.
21.30-22.30

Περιφερειακά πόλεως Κατερίνης ( Εγγλέζικο - Ευαγγελικά - Καταφιωτικα - πάρκο).
ADMIN


ολες τις ομορφιες η 3Μ τις κανει.....
__www.3M.com__

Απο την ομαδα του τμήματος Commercial Graphics:

Μετά από περίπου 8 μήνες product testing σας παρουσιάζω την ενέργεια της Pitsos

5.091 likes, 801 προβολές στο YouTube σε 1 εβδομάδα!

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού ξεκίνησε! Στην φάση αυτή θα αναδειχθούν 2 νικητές!
1. Η φωτογραφία με τα περισσότερα likes
2. Κλήρωση μεταξύ αυτών που έχουν περισσότερα απο 500 likes.


Ντύσε το ψυγείο όπως σου αρέσει, μάζεψε τα περισσότερα likes και κέρδισε το!
www.facebook.com/pitsos.gr
http://www.youtube.com/watch?v=Bes6vAxRJoI

external image ?ui=2&ik=7e2085730d&view=att&th=130b23b30826156c&attid=0.3&disp=emb&zw
external image ?ui=2&ik=7e2085730d&view=att&th=130b23b30826156c&attid=0.4&disp=emb&zw

Z


ΕΚΤΑΚΤΟ: ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΠΑΡΚΟ-ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΙΚΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΔΙΧΩΣ ΡΕΥΜΑ 13:30-14:30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
ΝΟΝΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/6/2011

ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΤΟΥ HOTEL GRAND PLATON, ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ε.Κ.
ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΑΝ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ.
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ, ΕΙΧΕ ΑΡΚΕΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΤΑΝ ΕΥΔΙΑΘΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟΓΡΑΦΑ.
Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ, ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ, ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑΝ ΕΝΑΝ ΠΟΔΟΣΦΙΑΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΑΚΙΤΣΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
ΟΛΑ ΚΥΛΗΣΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΒΡΑΔΥΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΟΛΩΝ (ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ).
OFLIS

AΥΡΙΟ στον Κορινό, στο χώρο του παλ.σχολείου, εθελοντική αιμοδοσία, 9-2 το μεσημέρι.

νονος

ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΕΙΧΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΑΙΤ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΕΚΠΛΗΞΟΥΛΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΟΑΛΛΑΓΕΣ. ΗΔΗ ΜΙΚΡΟΑΛΛΑΓΕΣ ΕΓΙΝΑΝ. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ, 18-06-11, ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ!!!!! ΚΑΘΕ -ΣΧΕΔΟΝ- ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΤΟ ΣΑΙΤ ΘΑ ΑΝΑΡΤΑ ΜΙΑ Ή ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ, ΕΙΤΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΙΤΕ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ, ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ!!!! Η ΠΡΩΤΗ- ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΒΑΛΕΤΖΙΔΙΚΗ..- ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΣΤΕ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΜΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΜΙΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ!!!! ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ....


ΥΓ: ΕΣΥ, ΤΙ ΚΑΦΕ ΠΡΟΤΙΜΑΣ;

ΝΟΝΟΣ


Το νέο κυβερνητικό σχήμα


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με καθυστέρηση μιας περίπου ώρας, στις 10.00, ανακοίνωσε το νέο κυβερνητικό σχήμα χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις καθώς τα περισσότερα ονόματα είχαν ήδη διαρρεύσει. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως αναμενόταν μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ το Οικονομικό Υπουργείο ανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως αναμενόταν.
Αντιπρόεδροι Κυβέρνησης: Θεόδωρος Πάγκαλος, Ευάγγελος Βενιζέλος


Υπουργός Εσωτερικών: Χάρης Καστανίδης

Υφυπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος


ΥπουργείοΔιοικητικής Μεταρρύθμισης: Δημήτρης Ρέππας

Υφυπουργός (αρμόδιος για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης): Παντελής Τζωρτζάκης

Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας

Υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος

Αναπληρωτής υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης

Αναπληρωτής υπουργός: Παντελής Οικονόμου


Υπουργός Εξωτερικών: Σταύρος Λαμπρινίδης

Αναπληρώτρια Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης


Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Μπεγλίτης

Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος

Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Αναπληρωτής Υπουργός: Χάρης Παμπούκης

Αναπληρωτής υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης

Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Γιωργός Παπαπακωνσταντίνου

Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης

Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης

Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Αννα Διαμαντοπούλου

Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά

Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Γιάννης Ραγκούσης

Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Γιώργος Κουτρουμάνης

Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος

Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Ανδρέας Λοβέρδος

Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης

Υφυπουργός: Χρήστος Αΐδόνης

Υφυπουργός: Μάρκος Μπόλαρης

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Κώστας Σκανδαλίδης

Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας

Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Χρήστος Παπουτσής

Υφυπουργός: Μιχάλης Όθωνας

Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Παύλος Γερουλάνος

Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης

Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ηλιας Μόσιαλος


Κυβερνητική Επιτροπή: Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης και Χρήστος Παπουτσής.

OFLIS


Αρωμα Ισπανίας στο Φεστιβάλ Ολύμπου

Η Λουθ Καζάλ, τα μυστικά της Γκερνίκα του Πικάσο και οι σχέσεις του Σαλβαδόρ Νταλί με τα βιβλία... Η Μαρινέλλα και η Μόνικα, αλλά και ο Σέξπιρ, ο Αριστοφάνης και ο Ευριπίδης βρίσκουν τη θέση τους στο φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου, που συμπληρώνει 40 χρόνια δράσης και θα πραγματοποιηθεί από τις 9 Ιουλίου ώς τις 28 Αυγούστου, μεταξύ άλλων, στους χώρους του Αρχαίου Θεάτρου Δίου και στο Κάστρο του Πλαταμώνα.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Κωνσταντίνος Μυστακίδης, μιλώντας στον «ΑτΚ» για τη διοργάνωση εξηγεί: «Από πέρσι έχουμε εισαγάγει το θεσμό της τιμώμενης χώρας -με πρώτη τη Γαλλία και φέτος την Ισπανία- σε μια προσπάθεια να δώσουμε ένα χαρακτήρα στο Φεστιβάλ. Κριτήρια για την επιλογή αυτήν αποτελούν χώρες με τις οποίες ενδεχομένως υπάρχουν κάποια κοινά πολιτιστικά στοιχεία. Οσον αφορά στη χρηματοδότηση, είναι αλήθεια ότι με την ένταξή μας στο ΕΣΠΑ και την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 750.000 ευρώ έχουμε εξασφαλίσει πόρους για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να "αγοράσουμε" κάποιες παραστάσεις και να εφαρμόσουμε μια πιο χαμηλή τιμολογιακή πολιτική. Ετσι, για παράδειγμα, το εισιτήριο για τη Λουθ Καζάλ είναι στα 20 ευρώ, ενώ θα έχουμε και εισιτήρια για ανέργους και πολύτεκνους, ύψους μόλις 10 ευρώ. Το Φεστιβάλ Ολύμπου μαζί με το Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου είναι το παλιότερο της Β. Ελλάδας και πρέπει να πούμε ότι μόνο πέρσι το επισκέφτηκαν 50.000 - 60.000 άτομα».

Το πρόγραμμα

Αρωμα Ισπανίας θα έχει η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ, καθώς το Σάββατο 9 Ιουλίου η Ισπανίδα ντίβα του Αλμοδόβαρ Λουθ Καζάλ θα δώσει το σύνθημα με τη συναυλία της στο Αρχαίο Θέατρο Δίου. Την ίδια μέρα, στις 19.00, θα έχουν προηγηθεί τα εγκαίνια των εκθέσεων «Νταλί και τα βιβλία» (πρόκειται για βιβλία, κάποια από τα εξώφυλλα των οποίων φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης, καθώς και για άλλα που αφορούν στον ίδιο) και «Γκερνίκα - Η ιστορία ενός πίνακα» (εκπαιδευτική έκθεση όπου υπάρχουν 30 πάνελ που αναλύουν τμηματικά κομμάτια και στοιχεία του διάσημου πίνακα), στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Μια μέρα μετά, η Κάρμεν Ρουγγέρη θα παρουσιάσει για τους μικρούς φίλους -και όχι μόνον- το έργο «Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη σαν παραμύθι» (Αρχαίο Θέατρο Δίου). Ακολουθούν η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης με το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δύο αφεντάδων», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (11/07 και 15/07 αντίστοιχα, Αρχαίο Θέατρο Δίου), η συναυλία «Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη» από την Ορχήστρα Νέων του Δίου και τους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Μελίνα Ασλανίδου (16/07, Αρχαίο Θέατρο Δίου), το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης που συμμετέχει με την παράσταση «Εκείνος κι Εκείνος» (19/07, στο Θέατρο Πάρκου Κατερίνης) και τον σεξπιρικό «Οθέλλο» με τους Γιώργο Κιμούλη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Σμαράγδα Καρύδη (23/07, Αρχαίο Θέατρο Δίου). Το πρόγραμμα συνεχίζεται με τις «Βάκχες» του Ευριπίδη από το Θέατρο «Πήγασος» (24 και 25/07, Αρχαιολογικός Χώρος Λειβήθρων), την παράσταση «Μαρινέλλα, το μιούζικαλ» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή (30/07, Αρχαίο Θέατρο Δίου), μια βραδιά ισπανικού τραγουδιού (31/07, Κάστρο Πλαταμώνα), αλλά και με την έκθεση γλυπτών του Ευθύμη Καλευρά (11/07).

«Σκηνοβάτες», «Golfo» και «Ειρήνη»

Εικαστικό ξεκίνημα έχει ο Αύγουστος, με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Γιοχάνα Βέμπερ (3/8, Αστική Σχολή Κατερίνης). Για τη συνέχεια σημειώστε την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Σκηνοβάτες» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή (6/8, Αρχαίο Θέατρο Δίου) και την αριστοφανική «Ειρήνη» με τον Πέτρο Φιλιππίδη από τη «Θεατρική Διαδρομή» (12/8, Αρχαίο Θέατρο Δίου). Ακολουθούν, οι συναυλίες των Θάνου Μικρούτσικου και Χρήστου Θηβαίου, της Μόνικα και του μουσικού σχήματος «Υβριδικόν» (13, 14 και 15/8 αντίστοιχα, στα Κάστρα Πλαταμώνα) και του μουσικού συνόλου «Golfo» (15/8, στο Βυζαντινό Ναό Παναγίας Κονταριώτισσας), καθώς και μια βραδιά με ελληνικά τραγούδια διασκευασμένα από τον Χαράλαμπο Ναυροζίδη (17/8, στο Πάρκο Καταφυγιωτών, Κατερίνη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη την παρουσίαση βιβλίου της Πηνελόπης Χατζηδημητρίου για τον Θόδωρο Τερζόπουλο, «Από το προσωπικό στο παγκόσμιο», καθώς και συμπόσιο με τη συμμετοχή των Σάββα Πατσαλίδη, Σάββα Στρούμπου και Θόδωρου Τερζόπουλου (17/8, Αστική Σχολή Κατερίνης), αλλά και την παράσταση «Ο Προμηθέας Δεσμιώτης» του Θεάτρου «Αττις» σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου (20/8, Αρχαίο Θέατρο Δίου). Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει με τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα, «Μικρά Διονύσια» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (24/8 και 27/8 αντίστοιχα, Αρχαίο Θέατρο Δίου), ενώ θα πραγματοποιηθούν και οι καθιερωμένες αρχαιολογικές ομιλίες (28/8).

NONOS


ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ALTER -ΣΚΑΙ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ-ΚΟΥΡΗ!!!!!

ΝΟΝΟΣ

Έκτακτα δελτία για την Ελλάδα

Μιλούν για την κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας»

Το γύρο του κόσμου έκαναν σήμερα οι εξελίξεις στο Σύνταγμα, οι οποίες πλέον αντικαταστάθηκαν με έκτακτα δελτία για τις πολιτικές εξελίξεις.

Ήδη το Reuters και το BBC ενημερώνουν με τηλεγραφήματα για την πιθανότητα εξόδου του Γιώργου Παπανδρέου από την κυβέρνηση, καθώς και για τα σενάρια κυβέρνησης «Εθνικής Σωτηρίας».

Το BBC υπογραμμίζει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

OFLIS

Man Invents Machine To Convert Plastic Into Oil
Εφευρετικός ο Ιάπωνας, ίσως λύσει το πρόβλημα του πλανήτη!!!!!

GAKOΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΟΔΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ & ΧΑΝΙΩΝ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ...

Οι αγανακτισμένοι της Κορινθίας «απέλυσαν» τους βουλευτές του νομού!!!

Οι αγανακτισμένοι πολίτες της Κορίνθου, υλοποιώντας απόφαση της συνέλευσης που λήφθηκε το βράδυ της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της πόλης, πραγματοποίησαν το απόγευμα πορεία από την πλατεία στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του νομού όπου επέδωσαν ψήφισμα με το οποίο «απολύουν» του βουλευτές του νομού.
Το ψήφισμα των αγανακτισμένων αναφέρει: "Κύριοι, κυρίες εμείς σας προσλάβαμε και εμείς σας απολύουμε. Δεν μας εκπροσωπείτε πια. Δεν σεβαστήκατε την χώρα που μας μεγάλωσε. Δεν σεβαστήκατε τους ηλικιωμένους. Δεν σεβαστήκατε τα όνειρα των παιδιών μας. Δεν σεβαστήκατε τίποτα και ένα είναι το μόνο σίγουρο. Ότι δεν θα μείνετε ατιμώρητοι. Η αυτοοργάνωση στις πλατείες θα φέρει την καταιγίδα στα κεφάλια σας".
Παράλληλα η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Ξυλοκάστρου με ανοικτή επιστολή καλεί τους βουλευτές Κορινθίας να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που προωθεί η κυβέρνηση και μεταξύ πολλών άλλων στην ανοικτή επιστολή υπογραμμίζεται:
"Σας καλούμε να μη συνδέσετε το όνομά σας με την επιχειρούμενη εκποίηση του μέλλοντος, του δικού μας και των παιδιών μας. Εάν δεν μπορείτε να υποστηρίξετε το ΟΧΙ, να παραιτηθείτε από τη θέση στην οποία σας στείλαμε. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν μας εκπροσωπείτε και διαφωνούμε ρητά με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γραφτούν τα ονόματά σας στην Ιστορία, είτε ως Λεωνίδας, είτε ως Εφιάλτης".
GAKO(ENET.GR


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ.... Ρώσικη εταιρεία προκαλεί τεχνητή βροχή-
-
Μέθοδο πρόκλησης τεχνητής βροχής παρουσίασε σήμερα ρωσική εταιρεία σε ιθύνοντες του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου:

«Με μικρά αεροπλάνα βομβαρδίζονται τα νέφη με ιωδιούχο άργυρο, δημιουργώντας σταγόνες. Οι ειδικοί επιλέγουν ποιά νέφη πρέπει να βομβαρδιστούν, επιλέγουν τις γομμώσεις των βλημάτων και όπως δηλώνουν, μια ώρα μετά, αρχίζει βροχή μεγάλης έντασης», δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Ανάπτυξης Υδάτων Κύπρου, Σοφοκλής Αλετράρης.
Σύμφωνα με τον Σ. Αλετράρη, σε δηλώσεις του οι οποίες και φιλοξενήθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της Ελευθεροτυπίας στις 23 Νοεμβρίου 2010 οι ειδικοί της εταιρείας παρουσίασαν περιπτώσεις άλλων χωρών, στις οποίες εργάστηκαν και προκάλεσαν βροχή. Συγκεκριμένα, ανέφερε, την Κύπρο ενδιαφέρει το παράδειγμα της Συρίας, που έχει το ίδιο κλίμα και όπου επιτεύχθηκε ετήσια αύξηση της βροχόπτωσης μέχρι 17%.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η μέθοδος δεν προκαλεί περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ωστόσο , το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, θα μελετήσει περισσότερο αυτό το ζήτημα, είπε ο Σ. Αλετράρης.
Δεν χρειάζεται πια να χορεύει κανείς γύρω από μια φωτιά για να εξευμενίσει το θεό της βροχής.
Στον 21ο αιώνα, οι βροχοποιοί δεν είναι πια μάγοι, αλλά φυσικοί. Μια ομάδα ευρωπαίων φυσικών παρουσίασαν μια καινοτομική τεχνολογία, η οποία με τη βοήθεια λέιζερ που «στοχεύουν» τον ουρανό, μπορεί να «πυροδοτήσει» το σχηματισμό νεφών και τη δημιουργία σταγόνων νερού μέσα σε αυτά, μια τεχνική που, όταν τελειοποιηθεί, θα είναι σε θέση να προκαλεί βροχή κατά παραγγελία σε οποιαδήποτε περιοχή.
-
-

Η ανακάλυψη, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό «Nature Photonics», έγινε από ελβετούς, γερμανούς καιγάλλους ερευνητές υπό τον οπτικό φυσικό Τζερόμ Κασπαριάν του πανεπιστημίου της Γενεύης, σύμφωνα με το «Nature» και το «New Scientist».
Εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια, οι προσπάθειες των επιστημόνων για τη δημιουργία τεχνητής βροχής έχουν επικεντρωθεί στη δημιουργία νεφών μέσω του διασκορπισμού στο αέρα μικροσκοπικών σωματιδίων ιωδιούχου αργύρου, τα οποία αποσκοπούν στο να δράσουν ως «πυρήνες συμπύκνωσης» γύρω από τους οποίους μπορεί να αναπτυχθούν σταγόνες βροχής. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδειχθεί ότι η αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική, ενώ εγείρει ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα σωματίδια ιωδιούχου αργύρου για το περιβάλλον.
Ο Κασπαριάν και οι συνεργάτες του αναζήτησαν μια εναλλακτική τεχνική πιο φιλική προς το περιβάλλον.
Στέλνοντας στον αέρα μια ακτίνα λέιζερ, αποτελούμενη από βραχείς παλμούς, προκαλούν ιονισμό των μορίων αζώτου και οξυγόνου, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο πλάσμα ιονισμένων μορίων, τα οποία, στη συνέχεια, δρουν ως φυσικοί «πυρήνες συμπύκνωσης» για τις σταγόνες βροχής. Κάθε παλμός του λέιζερ αναπτύσσει ενέργεια 220 χιλιοστών του Τζάουλ μέσα σε μόλις 60 femtoseconds (κάθε femtosecond αντιστοιχεί στο ένα εκατομμυριοστό του ενός δισεκατομμυριοστού του δευτερολέπτου), μια ένταση που ισοδυναμεί με την ενέργεια 1.000 εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρισμού, σύμφωνα με τον Κασπαριάν.
Οι ερευνητές δοκίμασαν την μέθοδό τους αρχικά στο εργαστήριο, όπου πέτυχαν να δημιουργήσουν μικρά νέφη και μικροσκοπικές σταγόνες βροχής με διάμετρο 80 μικρομέτρων η κάθε μια. Στη συνέχεια έκαναν ανάλογες δοκιμές σε εξωτερικό χώρο, πάνω από τον φθινοπωρινό ουρανό του Βερολίνου, όπου και κατόρθωσαν να δημιουργήσουν αδιόρατα σύννεφα με μικρές σταγόνες βροχής.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την υψηλής ενέργειας φορητή συσκευή εκπομπής λέιζερ «Teramobile», που οι ίδιοι δημιούργησαν, σε διαφορετικές νύχτες και με διαφορετικές συνθήκες υγρασίας και παρατήρησαν ότι, όταν η υγρασία ήταν υψηλή στην ατμόσφαιρα (αλλά όχι όταν ήταν χαμηλή), όντως πέτυχαν να δημιουργήσουν σταγόνες βροχής σε νέφη. Το λέιζερ στόχευε σε ύψος μόλις 60 μέτρων και το αποτέλεσμα (συμπύκνωση σταγόνων στην ατμόσφαιρα) δεν ήταν ορατό με γυμνό μάτι αλλά επιβεβαιώθηκε με άλλα επιστημονικά όργανα.
Είναι η πρώτη φορά που ένα λέιζερ έχει χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί τεχνητή βροχή.
Όμως η πολλά υποσχόμενη τεχνική βρίσκεται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο.«Προς το παρόν μπορούμε να δημιουργήσουμε συμπύκνωση μόνο κατά μήκος του καναλιού του λέιζερ, συνεπώς δεν μπορούμε να φτιάξουμε βροχή αύριο κιόλας», δήλωσε ο Κασπαριάν, ο οποίος ήδη προσπαθεί με τους συνεργάτες του να διευρύνει την περιοχή της συμπύκνωσης (δηλαδή της δημιουργίας σταγόνων τεχνητής βροχής), σαρώνοντας με το λέιζερ μεγάλες περιοχές του ουρανού. Οι ερευνητές προσπαθούν να βρουν το άριστο μήκος κύματος του λέιζερ, τη σωστή εστίαση και την άριστη διάρκεια του κάθε παλμού που εκπέμπεται.
Σύμφωνα με τον φυσικό της ατμόσφαιρας Τόμας Λάισνερ του γερμανικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καρλσρούης, ακόμα και αν τελικά δεν καταστεί εφικτό να δημιουργηθεί τεχνητή βροχή κατά παραγγελία, η νέα τεχνολογία μπορεί να αξιοποιηθεί στην μετεωρολογία για να προβλέπει την πιθανότητα μελλοντικής βροχής.

«Τεχνητή βροχή» ξεπλένει το Πεκίνο μετά τις αμμοθύελλες
Κινέζοι επιστήμονες κατάφεραν να προκαλέσουν τεχνητή έντονη βροχόπτωση για να ξεπλύνουν τις τεράστιες ποσότητες άμμου από την έρημο Γκόμπι που είχαν καλύψει τις τελευταίες εβδομάδες την κινεζική πρωτεύουσα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Νέα Κίνα.
Όπως αναμεταδίδει το Reuters, η Υπηρεσία Τροποποίησης Καιρού του Πεκίνου πραγματοποίησε την Πέμπτη βομβαρδισμό των νεφών με ουσίες που θεωρητικά επιταχύνουν το σχηματισμό σταγονιδίων βροχής στα νέφη.
«Συνολικά κάηκαν 163 ράβδοι σαν τσιγάρα που περιείχαν ιωδιούχο άργυρο και επτά πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σε επτά περιφέρειες της χώρας, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί η εντονότερη βροχόπτωση στο Πεκίνο για αυτή την άνοιξη» αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο.
Αν και η μέθοδος είναι αμφιλεγόμενη, με τους περισσότερους επιστήμονες να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά της, η Κίνα συχνά βομβαρδίζει τα σύννεφα για να σταματήσει την ξηρασία στον άνυδρο βορρά.
Κινέζοι επιστήμονες προκάλεσαν τεχνητή βροχή
-
-
Το πείραμα έγινε για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα εν όψει των εορτασμών της ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της ΚίναςΤο μεγαλύτερο επίτευγμά τους έφεραν εις πέρας Κινέζοι επιστήμονες που ειδικεύονται στον έλεγχο των καιρικών συνθηκών . Συγκεκριμένα κατάφεραν να προκαλέσουν τεχνητή βροχή στο Πεκίνο εμπλουτίζοντας με χημικές ουσίες τα σύννεφα, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Όπως μεταδόθηκε, το πείραμα πραγματοποιήθηκε για τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας, αφού το νέφος, η ομίχλη και πυκνά σύννεφα απειλούσαν τους εορτασμούς και κυρίως τις επιδείξεις της αεροπορίας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό των 60 ετών από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το πρακτορείο, δεκαοκτώ αεροπλάνα και 48 κινητές μονάδες του στρατού, συνεργάστηκαν με ιδιώτες στο Πεκίνο για να εμπλουτίσουν τα σύννεφα με ιωδιούχο άργυρο και ξηρό πάγο, ο οποίος είναι παγωμένο διοξείδιο του άνθρακα, προκαλώντας βροχή και καθαρίζοντας έτσι την ατμόσφαιρα.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΒΡΟΧΗ
Το ξέρατε ότι δημιούργησαν βροχή στο Κατάρ; Ναι καλά διαβάσατε. Επιστήμονες από το Κατάρ, κατάφεραν να σχηματίσουν σύννεφα και να προκαλέσουν βροχή, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα που έπληξε το 2010 το Κατάρ.
Το κατάφεραν, στέλνοντας αρνητικά ιόντα στον ουρανό που βοήθησαν στο σχηματισμό σύννεφων που προκαλούσαν βροχή.
Και δεν το έκαναν μόνο μία φορά αλλά πάνω από 100!
Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι νέο, καθώς οι Κινέζοι έκαναν ακριβώς το αντίθετο το 2008 με τους ολυμπιακούς αγώνες. Αυτοί έστειλαν θετικά ιόντα έτσι ώστε να αποτρέψουν την πιθανότητα βροχής.
Όσο τρομακτικό και αν ακούγεται, οι άνθρωποι έχουν καταφέρει να ελέγχουν τον καιρό. Κάθε ανακάλυψη φυσικά έχει και την καλή και την κακή της πλευρά. Μία τέτοια ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει τους αγρότες σε περιοχές που δεν βρέχει πολύ, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και επιθετικά πλημμυρίζοντας μία εχθρική χώρα.
Σκεφτείτε να μπορούσαν να ελέγξουν τον σεισμό, τσουνάμι, ανεμοστρόβιλους κτλ. Δεν είναι να παίζεις με αυτά τα πράγματα γιατί αργά ή γρήγορα η φύση εκδικείται…
http://aggeloiellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_8656.html
GAKO


Από 20 Ιουνίου στο σκοτάδι


Από Δευτέρα, 20 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ως αντίδραση στην αποκρατικοποίηση της επιχείρησης, σύμφωνα με την


απόφαση που έλαβε απόψε το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Η απεργία αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας και ενδέχεται να οδηγήσει σε προγραμματισμένες περικοπές φορτίου.

Η ΓΕΝΟΠ εμμένει στη διατήρηση του 51 % των μετοχών της επιχείρησης από το Δημόσιο. Στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο προβλέπεται η πώληση του 17 % των μετοχών ή την ιδιωτικοποίηση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

NONOS


ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΦΥΓΕΤΕ ΡΕΕΕΕ.......
ΑΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΕΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.....


Παπακωνσταντίνου εξήγγειλε και επισήμως:

- Απολύσεις στο Δημόσιο και εργασιακή εφεδρεία

- 'Εκτακτη εισφορά 3% επι των αποδοχών όλων των μισθωτών για την ανεργία έως το 2015

- Εκτακτη εισφορά για ΙΧ, Ακίνητα, Σκάφη

- Αρση τραπεζικού απορρήτου σε όλα τα πρόσωπα που έχουν δημόσια θέση

'Ενα πακέτο μέτρων χειρότερο από το προηγούμενο που αλλάζει δραματικά την ζωή μας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.

'Ενα πακέτο που θα γονατίσει όλους τους έλληνες πολίτες που ήδη υποφέρουν! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιβολή έκτακτης εισφοράς ακόμα και στους συνταξιούχους, οι οποίοι ήδη ζούν με πετσοκομμένη σύνταξη!

Απόλυτα υποταγμένοι στις προσταγές των δανειστών μας, στην κυριολεξία υποτελείς τους αφού ακόμα και η ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας περιουσίας, της περιουσίας του ελληνικού λαού θα γίνει υπο το δικό τους πρόσταγμα και έλεγχο!

Το χαράτσι είναι τσουχτερό για όλους τους έλληνες. Ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να ξεκαθάρισε πράγματα που ήταν θολά, όμως άφησε άλλα αναπάντητα παραπέμποντας στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου.

Ετσι παρά τις αντιδράσεις και τις ατέρμονες συζητήσεις με διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και υπουργούς όλα μπαίνουν ξανά στο τραπέζι!

Κατ' αρχήν ο κ.Παπακωνσταντίνου μίλησε ξεκάθαρα για απολύσεις στο Δημόσιο αλλά και για εργασιακή εφεδρεία.

Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης δεν είναι σίγουρο οτι θα είναι 3% αλλά θα κυμαίνεται από το 1% έως το 4%!

Το επώδυνο αυτό μέτρο τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα θα εφαρμοστεί για 2+2 χρόνια!

Θα εξαρτηθεί από το πόσο θα πάει καλά η συνολική εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου.

Τα τεκμήρια διαβίωσης γίνονται πιο σκληρά, είδικά για τους επαγγελματίες.

Επίσης, ο κ.Παπακωνσταντίνου άφησε ανοικτό το θέμα της εξίσωσης των φόρων σε πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

- Μειώνεται επίσης το αφορολόγητο στην ακίνητη περιουσία

- Παγώνει η αύξηση των αντικεμενικών αξιών

- Μπαίνει πιθανότατα όμως τέλος ακινήτων σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ

- Επιβάλεται: Εκτακτη εισφορά σε πισίνες, σκάφη και ακριβά αυτοκίνητα αλλά μόνο για φέτος

- Εξετάζεται επίσης τρόπος να μπει φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές

- Ανοικτό και το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο φόρος στα αναψυκτικά

- Τα τέλη κυκλοφορίας αυξάνονται κατά 10%

- Περνούν από κόσκινο οι αναπηρικές συντάξεις και εξορθολογίζονται οι επικουρικές.

- 'Αρση τραπεζικού απορρήτου σε όλα τα πρόσωπα που έχουν ασκήσει δημόσια εξουσία (ακόμα και γατρούς του ΕΣΥ)

- Τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί το νεο φορολογικό νομοσχέδιο

Για το τελευταίο, όπως είπε ο κ.Παπακωνσταντίνου, θα κατατεθεί μια συνολική πρόταση για ένα απλοποιημένο φορολογικό σύστημα με λιγότερους και χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ από τους σημερινούς και μια περαιτέρω μείωση σε αυτή που έχει ήδη γίνει για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων.

Επίσης : Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, οι βασικότερες παρεμβάσεις που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, είναι οι εξής:

- Εξορθολογισμός της μισθολογικής δαπάνης του δημοσίου.

- Μειώσεις λειτουργικών δαπανών. Όπως τόνισε ο ΥΠΟΙΚ, πέραν αυτών του 2010, προβλέπονται περαιτέρω μειώσεις 7% μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, υπογράμμισε πως πρόκειται για διαρθρωτικές παρεμβάσεις και όχι οριζόντιες.

- Καταργήσεις / συγχωνεύσεις φορέων και μείωση επιχορηγήσεων.

- Εξοικονόμηση δαπανών στον τομέα της Υγείας. Εξορθολογισμός φαρμακευτικής δαπάνης.

- "Εξορθολογισμός" κοινωνικών δαπανών. Όπως σημείωσε, καταρτίζεται από το αρμόδιο υπουργείο σχέδιο 5ετίας το οποίο "εξορθολογίζει" αυτές τις δαπάνες.

- Βελτίωση των εσόδων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης και καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.

- Ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης. Το 2010, με τις νομοθετικές παρεμβάσεις που κάναμε, είχαμε αποτελέσματα, τόνισε ο υπουργός, αναφέροντας ενδεικτικά πως συγκεντρώθηκαν πάνω από 1 δισ. ευρώ καθαρά επιπλέον έσοδα από το μέτρο των αποδείξεων. Πρέπει να κάνουμε και άλλες παρεμβάσεις για να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου, ανέφερε. «Δεν αρκεί να μειώνεις τις δαπάνες πρέπει να αυξήσεις και τα έσοδα.»

- Βελτίωση των αποτελεσμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

- "Εξορθολογισμός" της δαπάνης στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί πρέπει να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε ότι σήμερα βασικοί τομείς της χώρας, όπως τα λιμάνια και τα περιφερειακά αεροδρόμια, χρειάζονται επενδύσεις και περισσότερη αναπτυξιακή διαδικασία, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας κτλ. Εκεί που χρειάζεται, το δημόσιο θα διατηρήσει τον έλεγχο σε κρίσιμες υποδομές δικτύων, διαβεβαίωσε και στη συνέχεια έδωσε διευκρινίσει για το υπό σύσταση Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας.


Στο τέλος του καλοκαιριού οι μειώσεις στα διόδια
external image 64A49238D43273143266F09EDE819406.jpg

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου υποδομών
Μείωση του αντιτίμου των διοδίων κατά 25-30% σε όλο το δίκτυο και κατά 50% στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητοδρόμων αναμένεται στο τέλος του καλοκαιριού, μετά τη μονογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Υποδομών και κατασκευαστριών κοινοπραξιών των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης.

Οι δύο πλευρές μονόγραψαν το κείμενο του μνημονίου συνεργασίας και συναντίληψης, που είχε προταθεί εκ μέρους του υπουργείου στις 14 Απριλίου, το οποίο περιελάμβανε και τη μείωση των διοδίων.

Θετική είναι και η στάση των τραπεζών που χρηματοδοτούν τα έργα, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.

Η τελική συμφωνία των δύο πλευρών τοποθετείται στα τέλη Ιουλίου και προς το τέλος του καλοκαιριού εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί η μείωση των διοδίων, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας


OFLIS

Μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα


09.06.2011 - 20:12

Εγκύκλιο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, προς δήμους και περιφέρειες, απέστειλε ο γενικός γραμματέας Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος.

Στην εγκύκλιο περιλαμβάνονται προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων από υψηλές θερμοκρασίες και

συστήνεται στους «καλλικρατικούς» δήμους να μεριμνήσουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό, σε συνέργεια με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λπ.), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε κωματώδη κατάσταση αλλά και στο θάνατο. Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να είναι: δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, εμετοί και ταχυπαλμία. Το σύνδρομο της θερμοπληξίας εκδηλώνεται με: αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, σπασμούς, εμετούς, διάρροια, διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος, απουσία εφίδρωσης. Μπορεί ακόμη να επέλθει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Επακολουθεί κωματώδης κατάσταση και θάνατος.

Η θεραπεία των ατόμων που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή, πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά ως πρώτες βοήθειες μέχρι τη διακομιδή τους σε αυτά θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα ελάττωσης της θερμοκρασίας του σώματος: πλήρης έκδυση από τα ρούχα, τοποθέτηση παγοκύστεων ή κρύων επιθεμάτων στον τράχηλο, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή, εμβάπτιση σε μπανιέρα με κρύο νερό κ.λπ.

Τα μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα είναι τα εξής: αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως, αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών, προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής (χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ.λπ.), αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.

Επιπλέον, ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως: πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών, αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών, ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών, συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες (ντους).

Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη, να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα (μητρικό ή άλλο) και υγρά, όπως νερό κ.λπ.

Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι:

-Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

-Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ.

-Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων).

Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας. Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Επίσης, οι «καλλικρατικοί» δήμοι πρέπει να συμμετάσχουν και αυτοί στη συνολική προσπάθεια, μεριμνώντας εγκαίρως για την οργάνωση και τη διάθεση δροσερών και κλιματιζόμενων χώρων για το κοινό και γενικότερα να συνεργαστούν με τις Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων για την ενημέρωση του κοινού και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο, εφόσον κριθεί αναγκαίο, έκτακτων μεταβολών στα ωράρια λειτουργίας των διαφόρων υπηρεσιών, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, με έμφαση στον περιορισμό της μετακίνησης μεγάλου αριθμού ατόμων κατά τις θερμότερες ώρες.

NONOS


Η Google αποσύρει την υποστήριξή της στους παλιούς browsers
Η Google αποσύρει την υποστήριξή της στους παλιούς browsers
Η Google αποσύρει την υποστήριξή της στους παλιούς browsers


Η Google έχει πάρει πολύ σοβαρά την υπόθεση "σύγχρονος browser". Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει σύντομα την υποστήριξή της στουςπαλαιότερους browsers, με τη λίστα να περιλαμβάνει τους IE7, Firefox 3.5και Safari 3.


Η διακοπή υποστήριξης έχει οριστεί για την 1η Αυγούστου 2011. Από εκεί και πέρα, το μοτίβο που θα ακολουθήσει η Google περιλαμβάνει υποστήριξη τηςτελευταίας έκδοσης κάθε browser, καθώς και της αμέσως προηγούμενης. Για παράδειγμα, θα υποστηρίζεται ο Internet Explorer 9 ως η πλέον σύγχρονη έκδοση και ο Internet Explorer 8 ως η αμέσως προηγούμενη. Όταν βγει ο Internet Explorer 10, θα υποστηρίζεται μόνος αυτός και ο IE9 κ.ο.κ.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι οι υπηρεσίες της Google δε θα εμφανίζονται καθόλου στις παλαιότερες εκδόσεις. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, κάποια προηγμένα χαρακτηριστικά (π.χ. η δυνατότητα drag and drop στα Google Docs) απαιτούν browser με ικανοποιητική υποστήριξη HTML5, κάτι που δε βρίσκει κανείς στις παλαιότερες εκδόσεις.

Και για όσους δεν γνωρίζουν καλά την αγορά των browsers, η Google συνιστά στο κοινό να χρησιμοποιεί έναν από τους εξής: Chrome, Firefox, Internet Explorer και Safari. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από τη λίστα της Google απουσιάζει ο Opera.


Πηγή: TechSpot

νονος


Τα 5+1 κόλπα για να σερφάρεις ήσυχος - Μέρος Α'

11:52 1/6


Τα 5+1 κόλπα για να σερφάρεις ήσυχος - Μέρος Α'
Τα 5+1 κόλπα για να σερφάρεις ήσυχος - Μέρος Α'

Στις μέρες μας η προστασία της ιδιωτικότητάς σου στο Διαδίκτυο έχει καταντήσει να μοιάζει με "επικίνδυνες αποστολές", αφού οι επιθέσεις ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια είτε στο προφίλ σου στο Facebook είτε στο e-mail σου είτε όση ώρα σερφάρεις σε διάφορες ιστοσελίδες. Παρόλ" αυτά δεν υπάρχει λόγος να φέρνουμε τον αποκλεισμό, αφού υπάρχουν μερικά απλά κολπάκια που μπορείς να κάνεις, ώστε να προστατευτείς.


Το πρώτο αφορά την αγορά προϊόντων μέσω Internet όπου καλό είναι να χρησιμοποιείς χρεωστικές κι όχι πιστωτικές κάρτες. Το πλεονέκτημα των χρεωστικών καρτών είναι ότι εσύ καθορίζεις το ανώτερο διαθέσιμο ποσό, το οποίο καλό θα είναι να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά να περιορίζεται ή να είναι λίγο πιο ψηλό από το αναγκαίο για την κάθε αγορά ποσό. Έτσι, σε περίπτωση πουκάποιος μπορέσει να κλέψει τον αριθμόκαι θελήσει να κάνει χρήση της κάρτας, η ζημιά θα περιοριστεί στο υπόλοιπο που θα βρει μέσα σε αυτή. Αντίθετα, με μία πιστωτική κάρτα θα μπορούσε να κάνει πάρτυ και να σε ευλογεί για την ευεργεσία που του έκανες, ενώ εσύ θα τρέχεις και δε θα φτάνεις. Με την κρίση κιόλας δεν είμαστε για τέτοιους μπελάδες. Επίσης, μην ξεχνάς ότι η χρεωστική σε συμφέρει, ώστε να μην ξεθαρρεύεις κι εσύ, επιθυμώντας, όπως ο υπογράφων, να αγοράσεις ό,τι βρίσκεται μπροστά σου ή μάλλον στην οθόνη σου σε ένα e-store.
Το δεύτερο κι ιδιαίτερα σημαντικό κόλπο είναι η αξιοποίηση της λειτουργίας "ασφαλής περιήγηση" στο Διαδίκτυο, αντικαθιστώντας το HTTP με HTTPS στη γραμμή των διευθύνσεων. Στα Facebook, Twitter και Gmail το πετυχαίνεις απλά, πηγαίνοντας στα Settings και κάνοντας κλικ στο κουτάκι "Always use HTTPS". Για τις υπόλοιπες ιστοσελίδες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δωρεάν "HTTPS Everywhere" Firefox plugin, το οποίο υποστηρίζουν οι περισσότερες από αυτές κι ειδικά τα e-stores που μας ενδιαφέρουν πιο πολύ, συνδέοντας τον browser σου με τα εν λόγω site με HTTPS. Εκτός από τις προεπιλογές -όσον αφορά τα sites- που θα βρεις, δε χρειάζεται να περιμένεις στο μέλλον την ανανεωμένη έκδοση του plugin, αλλά μπορείς να κάνεις τις δικές σου προσθήκες ανάμεσα στις ιστοσελίδες που το υποστηρίζουν.
Συνεχίζουμε με το τρίτο κολπάκι που σχετίζεται με τις εκνευριστικές διαφημίσεις που πετάγονται τακτικά όση ώρα σερφάρεις και σου αποσπούν την προσοχή, ειδικότερα όταν το κάνεις για τη δουλειά σου και θες να είσαι απερίσπαστος. Μάλιστα, πολλές από αυτές αποτελούν μορφή malware ή spyware κι είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν προβλήματα στον υπολογιστή σου. Θα έχεις ακούσει για πολλές εφαρμογές που μπλοκάρουν την εμφάνισή των διαφημίσεων, όπως το AdBlock Plus, την οποία υποστηρίζει ο Mozilla Firefox. Είναι πλήρως προσαρμόσιμο -με άλλα λόγια, έχεις εσύ τον απόλυτο έλεγχο-, μπλοκάρει αυτόματα όλες τις διαφημίσεις, ώστε να μπορείς νασερφάρεις γρηγορότερα κι ασφαλέστερα, ενώ, παράλληλα, έχεις τη δυνατότητα να κάνεις αναφορές για τυχόν προβλήματα.
Διάβασε στο δεύτερο μέρος για τα υπόλοιπα τρικ που αφορούν τους κωδικούς πρόσβασης, τον τρόπο που μπορείς να συμπληρώνεις τα στοιχεία σου στα διάφορα site όταν σου ζητείται κι άλλα ακόμα, με τα οποία θα μπορείς να σερφάρεις στο Internet, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για την ασφάλειά σου.

E-GO.GR

NONOS

Έτοιμη η μεγαλύτερη σήραγγα της Ελλάδας!

φωτο

external image siraga_533_355.jpg
H σήραγγα μήκους 6 χιλιομέτρων, που παρακάμπτει την κοιλάδα των Τεμπών, ολοκληρώθηκε μετά από 2 χρόνια και
9 μήνες εργασιών.
Είστε σίγουροι ότι δεν θα πέσει, δεν θα γκρεμιστεί, δεν θα κλείσει; Απλά ρωτάω!
Η μεγαλύτερή σήραγγα της Ελλάδας αλλά και των Βαλκάνιων, μήκους 6 χλμ, η οποία παρακάμπτει την κοιλάδα των Τεμπών,
διανοίχθηκε σήμερα, καθ' ολοκληρία, καθώς «συνάντησαν» η μία άκρη της την άλλη, μετά από έκρηξη που προκλήθηκε στο
σημείο συνάντησης.external image siraga1.jpgΕορταστικό χαρακτήρα στην καθολική διάνοιξη της σήραγγας, έδωσαν η Παραχωρησιούχος Εταιρεία Αυτοκινητόδρομος
Αιγαίου Α.Ε. και η Κατασκευαστική Κοινοπραξία Μαλιακός - Κλειδί, καθώς μετά την διάνοιξη ακολούθησε γιορτή, στο
Βόρειο Μέτωπο της Σήραγγας στο Ομόλιο.

external image siraga2.jpg

Οι εργασίες για την κατασκευή της, ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2008, και από τα δύο μέτωπα ταυτόχρονα - από το Νότιο
Μέτωπο δηλαδή το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της Κοιλάδας των Τεμπών και από το Βόρειο Μέτωπο το οποίο βρίσκεται
στο Ομόλιο.

external image siraga3.jpg

Σήμερα, μετά από 2 χρόνια και 9 μήνες εργασιών, τα δύο μέτωπα συναντήθηκαν, στη μέση, στα 3 χιλιόμετρα δηλαδή,
και έτσι άνοιξε απ’ άκρη σε άκρη η μεγαλύτερη οδική σήραγγα.

external image siraga4.jpg

GAKO (sarotiko.blogspot.com)
=

=

Μικρό αφιέρωμα στις καταιγίδες


Στη Μετεωρολογία με τον όρο καταιγίδα εννοούμε μία ή περισσότερες ηλεκτρικές εκκενώσεις που εκδηλώνονται με φωτεινή λάμψη, την αστραπή, και με οξύ ή υπόκωφο ήχο, τη βροντή. Το σύννεφο της καταιγίδας είναι ο σωρειτομελανίας που αναπτύσσεται με την ανύψωση θερμού και υγρού αέρα σε ασταθές περιβάλλον. Το έναυσμα για την ανύψωση του αέρα μπορεί να προέλθει από:

• την επίδραση του αναγλύφου (ορογραφικές καταιγίδες)

• την κίνηση ενός μετώπου (μετωπικές καταιγίδες)

• την υπερθέρμανση του εδάφους (θερμικές καταιγίδες ή καταιγίδες αέριας μάζας).

Για τη χώρα μας, όπως και για πολλές άλλες περιοχές των μέσων πλατών, οι καταιγίδες είναι σημαντικό μετεωρολογικό φαινόμενο, διότι:

• αποτελούν την πηγή από την οποία προέρχεται σχεδόν στο σύνολό του το νερό της θερινής περιόδου

• είναι οι φορείς του χαλαζιού, που πολλές φορές προκαλεί καταστροφές στην αγροτική παραγωγή

• προκαλούν τους κεραυνούς, που συχνά γίνονται η αιτία να χάνουν πολλοί άνθρωποι τη ζωή τους

• προκαλούν πυρκαγιές δασών

• προκαλούν συχνά καταστροφικές πλημμύρες

• προκαλούν τα μπουρίνια που, από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο γίνονται η αιτία να χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι, κυρίως στις ακτές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

Η μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης καταιγίδων παρουσιάζεται τους μήνες Μάιο και Ιούνιο στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο στη δυτική Ελλάδα. Τέλος, στην εκδήλωση των καταιγίδων η επίδραση της ξηράς ή της θάλασσας κατά τη διάρκεια των διάφορων εποχών του έτους είναι καθοριστική.
NONOS
Ξέρετε ότι αν το γάλα στη χάρτινη συσκευασία δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει στις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία...

Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει ανα-παστεριωθεί 2 φορές. Μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.


Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.

-NONOS-

«Διαρροή» στις Πανελλαδικές με sms

20.05.2011 - 16:14 Το δικό σου σχόλιο

Κύκλωμα διαρροής θεμάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις διερευνά η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά από εντολή για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση της κυρίας Ελένης Ράικου.


Η έρευνα διετάχθη αφού σύμφωνα με καταγγελία, μαθητής εντοπίστηκε στις τουαλέτες του σχολείου να παίρνει με sms απαντήσεις από το κινητό του στο μάθημα «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων», πολύ πριν εκφωνηθούν τα θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κύκλωμα είχε συμμετοχή φροντιστήριο, που έχει εντοπιστεί, ενώ ερευνάται πώς έπαιρνε λίγες ώρες νωρίτερα τα θέματα.

Ερευνάται απο το Υπουργείο Παιδείας το πώς το φροντιστήριο υπέκλεψε τα θέματα και εάν η διαρροή οφείλεται σε «κλοπή» από τους κεντρικούς υπουλογιστές του.

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου δέχτηκε επίμονα ερωτήσεις για το θέμα της διαρροής αλλά αρνήθηκε να απαντήσει και αποχώρησε χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο.

nonos

EUROVISION 2011

Και η νικήτρια χώρα είναι......το...Αζερμπαϊτζάν!
Mπράβο στον Λούκα Γιώρκα και στον Stereo Mike! 7η θέση για
την Ελλάδα με τις ακόλουθες βαθμολογίες..
Ένα μεγάλο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στην ελληνική αποστολή...
που παρά τις όλες αντιδράσεις κατάφερε και έφτασε στην 7η θέση.
Για ακόμα μια χρονιά όπως και πέρσυ απέδειξαν ότι ο ελληνικός
στίχος μπορεί να σταθεί σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό! Τα
συγχαρητήριά μας στον Λούκα Γιώρκα, τον Stereo Mike αλλά και τον
Κωνσταντίνο Ρήγο και τους χορευτές της ομάδας!!! Οι χώρες που έδωσαν
πόντους στην Ελλάδα είναι οι ακόλουθες:
Ρωσία 8
Βουλγαρία 10
Ιταλία 2
Κύπρος 12
Ουκρανία 6
Αρμενία 7
Σκόπια 3
Σαν-Μαρίνο 8
Γερμανία 10
Αζερμπαϊτζάν 8
Ελβετία 2
Γεωργία 6
Σερβάι 3
Ρουμανία 8
Αλβανία 10
Ουγγαρία 8
Μολδαβία 1
Βέλγιο 8
GAKOΚυκλοφόρησε ο νέος Chrome με Flash player 10.3

Η Google διέθεσε την πλέον πρόσφατη έκδοση του Chrome browser, η οποία έχει τον κωδικό 11.0.696.68. Η σημαντικότερη καινοτομία της νέας έκδοσης είναι η χρήση του Flash player 10.3 και συγκεκριμένα της έκδοσης 10.3.181.14.

Ο ολοκαίνουριος Flash player περιλαμβάνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να διαγράψει μέσα από τον browser την cache των Local Shared Obejcts (LSO), τα οποία είναι ευρύτερα γνωστά ως Flash cookies και χρησιμοποιούνται από κάποια sites για να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα των χρηστών στο Internet. Με άλλα λόγια, ο νέος Flash player στον Chrome διευκολύνει την προστασία του προσωπικού απορρήτου, τουλάχιστον για όσους ξέρουν τι είναι τα cookies.

Ο Chrome διατίθεται για Windows, Mac OS X και Linux. Όσοι τον έχουν εγκατεστημένο στον υπολογιστή τους, θα λάβουν αυτόματα την αναβάθμιση στη νέα έκδοση.
Πηγή: computerworld

ΝΟΝΟΣ


ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ VIDEO AYTO. ΜΕΤΑ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ….

70 χρόνια μετά και οι δοσίλογοι του έθνους επιστρέφουν.

Το εξαιρετικό http://olympia.gr έγραψε, ο Στέφανος Χίος έκανε το VIDEO και το KONTRA CHANNEL το πρόβαλε προχθές. Πολλές συμπτώσεις, τα ίδια ονόματα, άλλα πρόσωπα, αλλά το ίδιο DNA, διαλύει την χώρα μας εδώ και πολλές δεκαετίες.

Το χειρότερο είναι ότι οι Έλληνες τους ανέχονται. Ίσως δεν ήξεραν. Τώρα γνωρίζουν με λεπτομέρειες. Δεν έχουν πιά καμμία δικαιολογία. Μόνο ηλιθιότητα μπορούν να επικαλεστούν. Α.Α.Εύγε στον κ. Χίο και το Κόντρα που τόλμησαν. Εύγε στον Πάνο Καμμένο που έφερε τις αποκαλύψεις στην Βουλή των Ελλήνων κατά την εισαγωγική του ομιλία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. 70 χρόνια ψέμματα και διαστρέβλωση της ιστορίας, επιτέλους, τώρα έχουν αντίλογο.Ο Πάγκαλος, η Siemens, ο Χριστοφοράκος, το συγκρότημα Λαμπράκη, η thyssenkrupp, ο Λάτσης, η “Μακεδονία που δεν είναι Ελληνική”, το μνημόνιο, όλα τα καλά παιδιά σα να μην πέρασε μια μέρα. Και μία αποκάλυψη για τον “ηρωϊκό” στρατό του Κεμάλ. Σαν σήμερα, πριν από 70 χρόνια η Ελλάδα φανερά και επίσημα περιήλθε στην ιδιοκτησία της Γερμανίας. Της Γερμανικής ελίτ των λευκών μογγόλων, για να μην βάζουμε όλους τους Γερμανούς στο ίδιο τσουβάλι.

Αυτών που εφηύραν την “Άρεια φυλή” για να κρύψουν την διαχρονική βαρβαρότητα και την πολιτιστική ανυπαρξία τους. Η φυλετική ανωτερότητα κατά τα πρότυπα του παντουρκισμού – πανισλάμ, η υπερβορεία – Θούλη στην συνταγή της Εργενεκόν. Που εφηύραν και την Ινδοευρωπαϊκή φυλή, για να μας πείσουν ότι “είμαστε όλοι μετανάστες” και ότι την Ακρόπολη δεν την έχτισαν κάποιοι “μιαροί Έλληνες” αλλά φυλετικά ανώτεροι Ινδοευρωπαίοι που μετά πήγαν στην Γερμανία για να ανακαλύψουν τα λουκάνικα. Την ίδια στιγμή η Τούρκοι ανακάλυπταν τις ρίζες του Αγαμέμνονα που ήταν αρχαίος Τούρκος και το όνομα του σήμαινε “Αγάς του βουνού”. Διαχρονικά χέρι – χέρι τα μικρόβια της Γης, οι φορείς της αρρώστειας και του μίσους που δεν μπόρεσαν να αποβάλλουν την απολίτιστη ληστρική τους φύση, όπως παρατήρησε και η ηρωΐδα Λέλα Καραγιάννη (Αυτή την φράση δοσίλογοι του μνημονίου να την θυμάστε…): «Ζητάτε από μια Ελληνίδα μάνα να προδώσει τους συνεργάτες της για την Πατρίδα της με την απειλή του τουφεκισμού των παιδιών της. Έ, λοιπόν, όχι. Μάθετε ότι τα παιδιά μου ανήκουν στην Ελλάδα και το αίμα τους θα πνίξει τους Ούνους και όλη τη Γερμανία σας !….» Τι έχει αλλάξει από τότε μέχρι σήμερα; Μπορεί στην Ακρόπολη να κυματίζει η γαλανόλευκη, η ελίτ να θεωρεί must την δαιμονοποίηση του ναζισμού και την αποθέωση της “λαϊκής εξουσίας” όμως οι ομοιότητες προσώπων και καταστάσεων στην νεοελληνική εξουσιαστική οπερέτα δεν είναι καθόλου μα καθόλου συμπτωματικές. Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θέοδωρος Πάγκαλος σήμερα, ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος τότε: Με την έλευση των Γερμανών και το διορισμό του Τσολάκογλου στη θέση του πρωθυπουργού, πολλές πολιτικές προσωπικότητες, μεταξύ αυτών και ο Πάγκαλος, τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, κίνηση που σχολιάστηκε αρνητικά[12]. Στις 16 Οκτωβρίου του ΄44 μέλη της ΕΑΜ αποπειράθηκαν να τον συλλάβουν, αλλά η προσωπική του φρουρά τους εμπόδισε. Στις 26 του ίδιου μήνα συνελήφθη από την κυβέρνηση Παπανδρέου και οδηγήθηκε στις φυλακές Αβέρωφ. Το Δεκέμβριο του 1944 αποφυλακίστηκε. Στις 25 Αυγούστου 1945 συνελήφθη ως δωσίλογος κατόπιν αποφάσεως του 6ου ανακριτικού γραφείου δωσιλόγων[14]. Λίγες μέρες νωρίτερα του είχε ασκηθεί ποινική αγωγή για τα δημοσιευθέντα άρθρα του κατά την περίοδο της κατοχής, τα οποία, σύμφωνα με την αγωγή πάντα, εξυπηρετούσαν το έργο των εχθρών. Θεόδωρος Πάγκαλος, ο πολύτιμος συνεργάτης της Βέρμαχτ (1941-1944) Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, ο Πάγκαλος συνεχάρη και στήριξε τον συνθηκολόγο Τσολάκογλου. Τον Νοέμβριο του 1941, όταν στην Αθήνα άρχισε ο κόσμος να πεθαίνει σαν τα κοτόπουλα από την πείνα, ο Πάγκαλος αναγνωρίστηκε ως πολύτιμος παράγων τον οποίο είχε ξεχάσει στο παρελθόν να τιμήσει ανάλογα η Ελλάδα. Έτσι, η κυβέρνηση των Γερμανόδουλων, έδωσε στον Πάγκαλο μία παχυλή σύνταξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Ευχαριστημένος για την αναγνώριση την οποία απολάμβανε από τις δωσιλογικές κυβερνήσεις, αρθρογραφούσε στον τύπο υπέρ των Γερμανών. Θέλοντας να ανταποδώσει το καλό που οι Γερμανοί του έκαναν, δεν έμεινε μόνο στα άρθρα. Κατέβασε την ιδέα να συγκροτηθεί Ελληνικό στρατιωτικό σώμα, το οποίο θα πολεμούσε στο πλευρό της Βέρμαχτ. Έτσι, με την ιδέα Πάγκαλου, έγιναν τα περιβόητα Τάγματα Ασφαλείας που μάζεψαν τους αναπήρους του Ελληνοϊταλικού πολέμου από τα νοσοκομεία της Αθήνας, τους βασάνισαν και τους εκτέλεσαν, διότι λέει δεν ήταν με το μέρος των Γερμανών οι ανάπηροι και μιλούσαν για απελευθέρωση. Όταν έφυγαν οι Γερμανοί, ο Πάγκαλος συνελήφθη, αλλά έμεινε στη φυλακή μόνο για περίπου 40 μέρες. Μετά τον έβγαλε ο Παπανδρέου. Το 1945 αθωώθηκε από όλες της κατηγορίες με απαλλακτικό βούλευμα. Αυτά για όσους νομίζουν ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα. (Γ. Σιδηρούντιος). Πηγή http://filotimia.blogspot.com GAKO

----------

Αναλύοντας την εξαγορά του Skype από τη MicrosoftΗ ανακοίνωση της Microsoft ότι προχωρά στην εξαγορά του Skypeέναντι 8,5 δισ. δολαρίων είναι σίγουρα μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις του 2011. Τι ακριβώς, όμως, σημαίνει η κίνηση αυτή και ποιο είναι το παρασκήνιο που προηγήθηκε;

Είναι γεγονός ότι το Skype προσφέρει μια τεχνολογία που έλειπε από τις υπηρεσίες της Microsoft: τηντηλεφωνία μέσω Internet. Είναι αυτονόητο ότι θα δούμε σύντομα την πλατφόρμα του Skype να ενσωματώνεται σε προϊόντα της Microsoft, όπως το Xbox. Όσο για την κινητή τηλεφωνία, τα πράγματα είναι σχετικά νεφελώδη αυτή τη στιγμή, ωστόσο αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στο μέλλον.

Προφανώς, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας δε θέλουν ούτε να ακούν για υπηρεσίες VoIP(Voice over IP) στα κινητά τηλέφωνα κι αυτό γιατί οι συνομιλίες μέσω Internet αφαιρούν έσοδα από τους providers. Αργά ή γρήγορα, όμως, οι υπηρεσίες VoIP θα ενταχθούν στην καθημερινότητα των ανθρώπων και το πρώτο βήμα έγινε με την ένταξη της υπηρεσίαςGoogle Voice στα κινητά της Sprint.

Φυσικά, πέρα από τους ιδιώτες, η Microsoft σκέφτεται και τον κόσμο των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, το Skype θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που θα κάνει πιο εύκολη την εταιρική επικοινωνία.

Όσο για το παρασκήνιο που οδήγησε στην εξαγορά, εδώ υπάρχουν δύο σενάρια. Το πρώτο λέει ότι οι βασικοί συνδιεκδικητές του Skype (Google και Facebook) είτε έκαναν πίσω τελικά για οικονομικούς λόγους, είτε άργησαν να καταθέσουν προσφορά με αποτέλεσμα να τους "πιάσει στον ύπνο" η Microsoft. Το δεύτερο σενάριο είναι και το πιο ενδιαφέρον. Κάποιοι λένε ότι η Google και το Facebook ουδέποτε ασχολήθηκαν με το Skype και το φερόμενο ενδιαφέρον τους ήταν απλά ένα κόλπο για να εκτοξευτεί το αντίτιμο της εξαγοράς. Με άλλα λόγια, δεν αποκείεται κάποιοι να έπαιξαν "χοντρό παιχνίδι" στην πλάτη της Microsoft. Το τι έγινε στην πραγματικότητα, φυσικά, μπορεί να μην το μάθουμε ποτέ.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της Microsoft σχετικά με την εξαγορά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10 Μαΐου 2011

Η Microsoft Corp. και η Skype Global SA ανακοίνωσαν σήμερα από κοινού την οριστικοποίηση συμφωνίας, η οποία ορίζει την εξαγορά της Skype, της κορυφαίας εταιρίας διαδικτυακής επικοινωνίας, από τη Microsoft, για το ποσό των 8,5 δις δολαρίων, τα οποία θα καταβληθούν στον επενδυτικό όμιλο του οποίου ηγείται η Silver Lake. Η συμφωνία έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και των δύο εταιριών.

Η εξαγορά θα ενισχύσει την επικοινωνία με video και ήχο σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας οφέλη σε καταναλωτές και επιχειρηματικούς χρήστες, καθώς και σημαντικές επιχειρηματικές δυνατότητες. Η εν λόγω συνεργασία αφενός θα ενδυναμώσει την παρουσία της κορυφαίας εταιρίας Skype, καθώς και την ανάπτυξη της διαδικτυακής της πλατφόρμας, ενώ θα ενισχύσει τη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που διαθέτει η Microsoft σε επίπεδο επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο.

Διαθέτοντας 170 εκατομμύρια συνδεδεμένους χρήστες και πάνω από 207 δισεκατομμύρια λεπτά συνδιαλέξεων με video και ήχο το 2010, η εταιρία Skype είναι πρωτοπόρος στην επικοινωνία, συνδέοντας μεταξύ τους φίλους, οικογένειες και συνεργάτες παγκοσμίως. Η Microsoft επενδύει σταθερά στην επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μέσα από διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Lync, Outlook, Messenger, Hotmail και Xbox Live.

Η Skype θα υποστηρίζει προϊόντα της Microsoft, όπως το Xbox και το Kinect, τα Windows Phone, καθώς και μια μεγάλη σειρά προϊόντων των Windows, ενώ η Microsoft θα συνδέει τους χρήστες της Skype με το Lync, το Outlook, το Xbox Live και άλλες κοινότητες. Η Microsoft θα συνεχίσει να επενδύει και να υποστηρίζει τους πελάτες της Skype που δεν χρησιμοποιούν την πλατφόρμα προϊόντων της Microsoft.

«Το Skype αποτελεί μια υπηρεσία φαινόμενο που αγαπήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο Steve Ballmer, Διευθύνων Σύμβουλος τηςMicrosoft Corp. «Μαζί θα δημιουργήσουμε το μέλλον της επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου οι άνθρωποι να επικοινωνούν εύκολα με την οικογένειά τους, τους φίλους τους, τους πελάτες τους και τους συνεργάτες τους, οπουδήποτε και εάν βρίσκονται ανά την υφήλιο».

Το Skype θα αποτελέσει ένα νέο τμήμα της Microsoft, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skype, Tony Bates θα αποκτήσει τον τίτλο του προέδρου του Microsoft Skype Division και θα αναφέρεται απευθείας στον Steve Ballmer.

«Η Microsoft και η Skype μοιράζονται το ίδιο όραμα να προσφέρουν καινοτόμο λογισμικό και προϊόντα στους πελάτες τους», δήλωσε ο Tony Bates. «Μαζί, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε γρηγορότερα το στόχο της Skype να διευρύνει την παγκόσμια κοινότητα και να εισάγει καινούργιους τρόπους επικοινωνίας και συνεργασίας», τόνισε ο Bates.

«Ο Tony Bates, έχοντας αποδείξει τις ηγετικές του ικανότητες, θα ενδυναμώσει την ηγετική ομάδα της Microsoft. Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία τους ταλαντούχους ανθρώπους της Skype να μεταφέρουν στη Microsoft τις ιδέες και την εμπειρία τους» είπε ο Ballmer.

Μιλώντας εκ μέρους του επενδυτικού ομίλου που πραγματοποίησε την εξαγορά, ο κ. EgonDurban, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Silver Lake, υπογράμμισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι από την πορεία της Skype κατά τη διάρκεια της δικής μας ιδιοκτησίας και είμαστε ευγνώμονες για την προσήλωση που έχει επιδείξει η ηγετική της ομάδα, καθώς και οι εργαζόμενοί της. Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την μελλοντική πορεία της Skype με τη Microsoft, καθώς θα καταστεί μια από τις πιο δυναμικές και ολοκληρωμένες πλατφόρμες επικοινωνίας».

Με έτος ίδρυσης το 2003, η Skype εξαγοράστηκε το Σεπτέμβριο του 2005 από την eBay και στη συνέχεια, το Νοέμβριο του 2009, εξαγοράστηκε από έναν επενδυτικό όμιλο, με επικεφαλής τη Silver Lake. Υπό την ηγεσία της Silver Lake, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, η Skype κατέγραψε εντυπωσιακή πρόοδο, αυξάνοντας τα λεπτά τηλεφωνικών κλήσεων μηνιαίως κατά 150%, αναπτύσσοντας νέες πηγές εσόδων και στρατηγικές συνεργασίες, αποκτώντας τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για το peer-to-peer δίκτυό της και συνθέτοντας μια εξαιρετική ομάδα ανώτατης διοίκησης.

Άλλα μέλη του επενδυτικού ομίλου που ηγείται η Silver Lake είναι οι ακόλουθες εταιρίες: eBay International AG, CPP Investment Board, Joltid Limited σε συνεργασία με την Europlay Capital Advisors και Andreessen Horowitz.

Η εξαγορά υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις και λοιπούς συνήθεις όρους για την ολοκλήρωσή της. Τα εμπλεκόμενα μέρη ελπίζουν να λάβουν όλες τις απαιτούμενες κανονιστικές εγκρίσεις κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

e-pcmag

nonos


 • external image fb.gif
 • external image twit.gif
 • external image tools-mail.png(0)
 • external image tools-font-plus.png
 • external image tools-font-minus.png
 • external image tools-font.png
 • external image tools-print.png

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011, 16:50
Έμεινε η σαλάτα;
Έμεινε η σαλάτα;

Σχετικά Tags
**share****3**10
Μην την πετάξετε στα σκουπίδια!
Φτιάξατε μπόλικη σαλάτα και τελικά περίσσεψε; Δεν είναι ανάγκη να πάει κατευθείαν στα σκουπίδια! Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τη σκεπάσετε με μια μεμβράνη και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για 1-2 ημέρες. Έπειτα, βάζετε τα υλικά της σε ένα μπλέντερ και το μείγμα μπορείτε να το απλώσετε σε ένα παξιμάδι!


NEWSBEAST
NONOS


ΑΠΟ ZOUGLA.GR

Η Google ξεκίνησε σήμερα μια υπηρεσία προσφοράς online μουσικής=
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Μαΐου 2011, 21:07
Ο αμερικανικός όμιλος του διαδικτύου Google, ξεκίνησε σήμερα μια υπηρεσία προσφοράς online μουσικής, η οποία επιτρέπει «το κατέβασμα μιας μουσικής συλλογής που θα ακούγεται παντού», με ή χωρίς σύνδεση στο Internet, με το συγχρονισμό αρχείων, που είναι αποθηκευμένα σε διάφορες συσκευές.

«Όταν κατεβάζετε μουσική από αυτή τη νέα υπηρεσία, μπορείτε να την ακούσετε στο διαδίκτυο σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή», δήλωσε ένας αξιωματούχος της Google, ο Πολ Τζόις, παρουσιάζοντας τη «Beta Music» στο Σαν Φρανσίσκο, της Καλιφόρνιας.

Η υπηρεσία αυτή, επί του παρόντος σε πειραματική έκδοση, είναι προσβάσιμη μόνο με πρόσκληση, επιτρέπει το «σχηματισμό μιας δισκοθήκης με οποιοδήποτε φάκελο ή μια συλλογή iTunes (η μουσική υπηρεσία της Apple που είναι προσβάσιμη μέσω των συσκευών iPod, και iPhones και τις ταμπλέτες iPad)», αναφέρει σε ανακοινωσή του ο όμιλος Google.

«Και όταν κατεβάζετε νέα τραγούδια στον υπολογιστή σας, μπορούν να προστίθενται αυτόματα στην online δισκοθήκη σας», εξηγεί το Google.

Η υπηρεσία λειτουργεί βάσει της αρχής του «cloud computing» (διαδικτυακές εφαρμογές που μπορούν να τρέχουν στο διαδίκτυο, εντελώς έξω από τον υπολογιστή μας), που αφήνουν στο Google την φροντίδα για την αποθήκευση των μουσικών αρχείων-«χωρίς να ανησυχούμε για ιστορίες καλωδίων, μεταφορές αρχείων ή εξάντληση της χωρητικότητας αποθήκευσης».

Όσον αφορά την πρόσβαση χωρίς σύνδεση στο internet, θα λειτουργήσει είτε για τραγούδια που πρόσφατα ακούστηκαν, ή για μια μουσική επιλογή ειδικά καθορισμένη, προσθέτει η ίδια πηγή.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Μαΐου 2011, 21:07
NONOS

Κυριακή, 08 Μαΐου 2011, Play off

Π.Α.Ο.Κ. – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1
A.E.K. - ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ 1-0

2. A.E.K. 4
3. Π.Α.Ο.Κ. 3
4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3
5. ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ 0


OFLIS

external image f4-banner.jpg

external image f52.png 70 - 78 external image f52.png

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ. (ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΑΞΙΖΑΝΕ).
OFLIS

Football League


ΠΑΣ Γιάννινα - Εθνικός Αστέρας 3-0


(8', 85' Μπακαγιόκο, 65' Σιαλμάς)


Παναιτωλικός - Διαγόρας 3-0


(20' Καραμαλίκης, 52' πεν. Θεοδωρίδης, 91' Mπουμάλ)


Πιερικός - ΟΦΗ 1-1


(91' Κοντέων / 51' Καμπάνταης)


Τρίκαλα - Ιωνικός 4-0


(4', 84' Ουέλινγκτον, 23' Ένοκ, 77' Μανουσάκης)


Λεβαδειακός - Καλλιθέα 3-0


(5', 86' Ντιμπαλά, 78' Μπάρκογλου)


Βέροια - Δόξα Δράμας 1-3


(32' Καλτσάς / 11' Μαρκόφσκι, 24' Χατζηπαντελίδης)


Ηλιούπολη - Εθνικός Πειραιώς 0-0


Θρασύβουλος - Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0


Αγροτικός Αστέρας - Πανθρακικός 2-0


(65' Τσουκαλίδης, 68' Στεφανίδης)


Βαθμολογία


1. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 74


2. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 72


3. ΟΦΗ 66


4. ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ 57


5. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 57


6. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 53


7. ΔΙΑΓΟΡΑΣ 52


8. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 44


9. ΒΕΡΟΙΑ 44


10. ΠΙΕΡΙΚΟΣ 41


11. ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ 37


12. ΙΩΝΙΚΟΣ 37


13. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 36


14. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 35


15. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 33


16. ΕΘΝΙΚΟΣ 32


17. ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 30


18. ΚΑΛΛΙΘΕΑ 19


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ SUPERLEAGUE.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΣΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ.

OFLIS


Το Άγιο Όρος αποφάσισε: Όχι στην Κάρτα του Πολίτη

external image 192670392_306dc80c9a.jpg


Η "Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση" και η "Κάρτα του Πολίτη" απασχόλησαν την κοινότητα των
Πατέρων του Αγίου Όρους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν, συζήτησαν και αντάλλαξαν τους
προβληματισμούς και τις σκέψεις τους γύρω από το συγκεκριμένο θέμα....

Με το πέρας της συνάντησης της Ιεράς Επιστασίας, οι αγιορίτες γέροντες συμφώνησαν και
εξέδωσαν ομόφωνη ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητούν από την κυβέρνηση Παπανδρέου να
μην προχωρήσει στην υλοποίηση της "Κάρτας του Πολίτη", ενώ συνιστούν στους Ορθόδοξους
Χριστιανούς να αποφύγουν με κάθε μέσο το μέτρο ψηφιοποίησής τους και παραβίασης βασικών
δικαιωμάτων τους.
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣΠΕΡΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣΚΑΙ ΤΗΣ «ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»Η «Κάρτα του Πολίτη» ταυτοποιεί την προσωπικότητα του πολίτη και τον μετατρέπει σε ένα αριθμό του
 • συστήματος της ηλεκτρο­νικής διακυβερνήσεως. του Πολίτη», η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους επιθυμεί να επισημάνη τα ακόλουθα:

 • Όλοι οι πολίτες εντάσσονται πλέον σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ελέγχει και επεξερ­γάζεται τα
στοιχεία της προσωπικής τους ζωής (οικονομική δραστηριότης, θέματα υγείας, εργασίας, κοινωνικής συμπεριφοράς κ.λπ.), καταργώντας ουσιαστικά τις προσωπικές τους ελευθερίες.Επειδή το σύστημα αυτό έχει την δυνατότητα να μετεξελίσσεται εύκολα θεωρούμε ότι είναι ορατός ο κίνδυνοςγια τους Χριστιανούς να παραβιάζεται η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνειδήσεως, στερώντας τους την
 • δυνατότητα να ομολογούν ελεύθερα την πίστι τους και να κηρύσσουν το Ευαγγέλιο του Χριστού.

 • Επειδή μάλιστα η εξουσία χρήσεως του συστήματος αυτού παραδίδεται σε φορείς ακαθόριστους ως προς τον
δη­μόσιο η ιδιωτικό τους χαρακτήρα και τους δίδεται η ευχέρεια να προσθαφαιρούν στην Κάρτα δεδομένα, υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμη και της ανεπίγνωστης εκ μέρους των πιστών χρήσεως αντιχριστιανικών συμβόλων.
 • Για όλους τους παραπάνω λόγους η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους εκφράζει την έντονη ανησυχία της και υποβάλλει θερμή παράκλησι προς την Ελληνική Κυβέρνησι να μη προχωρήση στην έκδοσι της ηλεκτρονικής «Κάρτας του Πολίτη», συνιστά δε στους χριστιανούς να χρησιμοποιούν τα συμβατικά μέσα ταυτοποιήσεώς τους.

 • Η υποχρεωτική επιβολή τοιούτου είδους Κάρτας μας ευρίσκει αντιθέτους.


 • Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν λησμονούμε ότι «μείζων ο εν ημίν η ο εν τω κόσμω», και ότι ο
Χριστός «νενίκηκε τον κόσμον»• τούτο όμως δεν συνεπάγεται και την συμφωνία μας σε
 • υποχρεωτικές και ανελεύθερες πρακτικές.

 • Ευχόμεθα ολοψύχως η Κυρία Θεοτόκος, η Προστάτις και Έφορος του Αγίου Όρους, να δίδη
στον ευλαβή λαό της πατρίδος μας την δύναμι να ανταπεξέρχεται σε όλες τις δυσκολίες του
 • βίου, μάλιστα μέσα στη δυσχερή αυτή συγκυρία που διερχόμεθα.
Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοιτων είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.

 • Εξ αφορμής της προσφάτου καταθέσεως στην Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου «Για την
Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» και την απορρέουσα εκ τούτου μελ­λον­τική έκδοσι της «Κάρταςπηγη: ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟGAKOΥ.Γ.: ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ http://orthodox-watch.blogspot.com/ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΞΙΖΕΙ!!!ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ (ΑΡΡΕΝ), (ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΕΚΤΖΗΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ) [ 6/5/2011 ].
LEF, STACY ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ. ΚΑΛΟΦΩΤΙΣΤΟ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ.
OFLIS


external image tromaktiko64.jpgΑναρτήθηκε από tromaktiko
ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΦΙΛΟΣ ???
OFLIS

"PoolBall": Το νέο άθλημα!

Πόσοι από εσάς θα χαρείτε με αυτήν την εφεύρεση? Ποδόσφαιρο και μπιλιάρδο μαζί!


Το νέο αυτό άθλημα εφευρέθηκε από την Budweiser στην Αργεντινή και ναι,

συνδυάζει δύο πολύ αγαπημένα αθλήματα των ανδρών! Το "Poolball" παίζεται απο δύο ομάδες δύο ατόμων σε ένα γιγαντιαίο τραπέζι

μπιλιάρδου διαστάσεων 7×3 μέτρων, με 15 ειδικά σχεδιασμένες μπάλες ποδοσφαίρου

με τους κανόνες του κανονικού μπιλιάρδου. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί για στέκα

χρησιμοποιείς τα πόδια ή το κεφάλι σου.

typografikos.blogspot.com

GAKO

=

=

ΣΟΚ: ΕΠΕΣΕ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ!!!!ΝΟΝΟΣ


'' ΕΣΒΗΣΕ '' Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ (κατ' εμέ) ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΩΜΙΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ (Ο ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ).

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ '' BEST OFF '' ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΘΟΥ-ΒΟΥ

OFLIS

Παραγραφή στο κασετα-gate!!!


Αν κάποιοι ελάχιστοι είχαν ελπίδες ότι θα υπάρξουν αποκαλύψεις στο σκάνδαλο με τις κασέτες που άρχισε να ξεδιπλώνεται
μπροστά στα μάτια και αυτιά των Ελλήνων φιλάθλων, τότε θα μείνουν με τις ελπίδες... στο χέρι. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας
της ΕΠΟ γνωστοποίησε την απόφαση να θέσει στο αρχείο την υπόθεση κασετών λόγω παραγραφής από πλευράς αθλητικής
δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Φάκου έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που ορίζεται από τον Νόμο, καθώς
γίνεται λόγος για αδικήματα που πραγματοποιήθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου του 2010 και οι καταγγελίες από τον Αλέξη Κούγια
έγιναν στις 9 Μαρτίου 2011. Οπότε η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο και σταματά οποιαδήποτε διερεύνηση από τα αθλητικά όργανα.
Σε ποινικό επίπεδο η υπόθεση συνεχίζεται βέβαια καθώς εκκρεμούν οι μηνύσεις που έχουν ανταλλάξει Πατέρας, Κούγιας και Μπέος.
Αναλυτικά η απόφαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα:

"Α. Σύμφωνα με την §1 του περί «ΒΙΑΣ» επιγραφόμενου άρθρου 19 του Πειθ. Κώδ. Ε.Π.Ο. (που εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση
της §12 άρθρου 29 του Ν. 3479/ 2006) ορίζεται ότι: «Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν
αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα, για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει με οποιονδήποτε τρόπο από το να
ενεργήσει ελεύθερα, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 20.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση
εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους».
- Εξάλλου στον ίδιο Κώδικα η §1 του άρθρου 22 προβλέπει τη «ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΑΓΩΝΑ» και διακελεύει ότι: «Οποιοσδήποτε
ενεργεί με πράξεις ή παραλείψεις, έχοντας σκοπό τη διαστρέβλωση ή αλλοίωση των συνθηκών διεξαγωγής ή του αποτελέσματος
ενός αγώνα κατά τρόπο ασύμβατο με την αθλητική δεοντολογία και νομοθεσία, τιμωρείται με ποινή.».
- Περαιτέρω το άρθρο 28 του Πειθ. Κώδ. προσδιορίζει με σαφήνεια το χρόνο «ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ» και στη μεν §1 διακελεύει ότι:
«Κάθε παράβαση του παρόντος Κανονισμού και κάθε πειθαρχικό παράπτωμα που προβλέπεται και διαπράχθηκε από νομικό
ή φυσικό πρόσωπο, που υπάγεται στις διατάξεις αυτού και δεν καταγγέλθηκε έγγραφα μέσα σε ένα (1) μήνα από τη διάπραξή
του, παραγράφεται, εκτός αν άλλη διάταξη ρυθμίζει διαφορετικά την προθεσμία της παραγραφής», στη δε §2 ορίζει ότι: «Τα
αδικήματα των άρθρων 20 (πλαστογραφία), 21 (δωροδοκία - στοίχημα) 24 (ντόπινγκ) παραγράφονται μετά την παρέλευση τριών
(3) ετών από την τέλεσή τους».

Β. Με την από 08-03-2011 παραγγελία της Διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προς τον Αντ/ λέα Κων. Σιμιτζόγλου
, διενεργήθηκε ποινική προκαταρκτική εξέταση, «προς διερεύνηση των καταγγελομένων στην εκπομπή Δίκη της Δευτέρας, που
προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY την 28-02-2011 και 07-03-2011, για τυχόν τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων
αξιοποίνων πράξεων».
- Εξάλλου στις 09-03-2011 προσήλθε αυθορμήτως στον Αντ/ λέα Πρωτ. Αθηνών Αριστ. Κορέα ο δικηγόρος Αλέξ. Κούγιας και
παρέδωσε «δύο CD συνοδευόμενα από κείμενο απομαγνητοφωνήσεως», δηλώνοντας ότι περιήλθαν στο γραφείο του εντός λευκού
φακέλου περί το τέλος Φεβρουαρίου 2011.
- Μετά την περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης ο αρμόδιος Εισαγγελέας, εκτιμώντας το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσε
(ένορκες καταθέσεις μαρτύρων, ανωμοτί εξέταση μετά υπομνήματος του Αχιλλέα Μπέου κ.λ.π.) ενήργησε τα εξής: 1) Άσκησε
ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της «Απόπειρας εκβίασης, στην οποία ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης δραστηριότητας
που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος» - Άρθ. 385 §1 β' Ποιν. Κώδ. - παρήγγειλε
δε την ενέργεια προανάκρισης και προσδιόρισε ως χρόνο τέλεσης το έτος 2010 (Βλ. συνημ. Φ/Α της υπ' αριθ. βιβλ. ,μηνύσεων
Ω11/1/14-04-2011 δικογραφίας).
2) Εξήγαγε αντίγραφα και σχημάτισε άλλη δικογραφία, για περαιτέρω έρευνα ως προς τα όσα σχετίζονται με τον ποδοσφαιρικό
αγώνα «ΜΑΚΑΜΠΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» στην Ιταλία, και
3) Απέστειλε προς τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα ίδια υπηρεσιακά αντίγραφα, τα οποία είχαμε ζητήσει με τα από 11ης και
14ης Μαρτίου έγγραφά μας, προκειμένου να αξιολογήσουμε το πειθαρχικό σκέλος της υπόθεσης.
Γ. Από την όλη εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών της παραπάνω δικογραφίας και της ασκηθείσης ποινικής δίωξης,
φέρεται ως υπαίτιος της απόπειρας εκβίασης ο Αχιλλέας Μπέος (Πρόεδρος Δ.Σ. της Π.Α.Ε. «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ») και
ως παθών ο διαιτητής Γεώργιος Δαλούκας (αξιωματούχος αγώνα - άρθ. 1 Πειθ. Κώδ.) που διαιτήτευσε στη Θεσσαλονίκη τον
ποδοσφαιρικό αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων «ΑΡΗΣ - Π.Α.Ο» στις 11 Σεπτεμβρίου 2010.
- Εξ επόψεως πειθαρχικής, η πλημμεληματική εκβίαση του άρθρου 385 §1 β' Ποιν. Κώδ. προσιδιάζει και ευρίσκει απήχηση
στη νομοτυπική μορφή του περί «ΒΙΑΣ» άρθρου 19 ή του περί «ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΑΓΩΝΑ» άρθρου 22 του Πειθαρχικού Κώδ.
Ε.Π.Ο., που εκτίθενται στη μείζονα σκέψη (από στοιχ. Α' της παρούσης).
- Επειδή όμως ο χρόνος τέλεσης της συγκεκριμένης πράξης έλαβε χώρα στις 11-9-2010, πλην όμως αυτή καταγγέλθηκε
εγγράφως (με την κατάθεση Αλεξ. Κούγια) για πρώτη φορά στις 09-03-2011, δηλ. σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο, αφότου
συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη αποκλειστική προθεσμία του ενός (1) μήνα από τη διάπραξη (που ήδη έληξε στις 11-10-2010)
έπεται ότι επήλθε εξάλειψη του πειθαρχικού παραπτώματος δια παραγραφής, σύμφωνα με τις συνδυασμένες διατάξεις των
άρθρων: 19, 22, 28 §§1-2 του Πειθαρχ. Κώδ. Ε.Π.Ο., 240 - 243 Αστικού Κώδ. και 111 - 113 Ποινικού Κώδ. (Βλ. Ad hoc: 329/ 2010
Απόφαση Πειθ. Επιτροπής Ε.Π.Ο. και από 14-02-2011 ημετέρα Διάταξη, που επισυνάπτονται στην παρούσα).
Δ. Κατά συνέπεια πρέπει να τεθεί στο ΑΡΧΕΙΟ η υπό κρίση πειθαρχική υπόθεση.

Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας
Ανδρέας Φάκος
Επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου"


πηγη:sportnet.gr
GAKO (sorry εαν χαλω το εορταστικο κλιμα σας!!! ΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!)«Να φύγετε, να πάτε αλλού» είναι εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα που στέλνουν οι μουσουλμάνοι στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του ηγέτη της αλ Κάιντα.

Από τη στιγμή που ο Λάντεν φέρεται να έχει σκοτωθεί από τα πυρά των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, η παρουσία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή παύει να έχει αιτία. Για αυτό και οι φωνές που καλούν τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους να αποχωρήσουν από την περιοχή, όλο και πληθαίνουν.

Το Ιράν δεν έχασε την ευκαιρία και ήταν το πρώτο κράτος που αντέδρασε. «Ο θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν αίρει για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους οποιαδήποτε δικαιολογία για την ανάπτυξη δυνάμεων στη Μέση Ανατολή υπό το πρόσχημα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Ραμίν Μεχμανπαράστ, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο Μπιν Λάντεν δεν αντιπροσωπεύει το Ισλάμ», ανακοίνωσαν παράλληλα οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Αιγύπτου, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ πρέπει τώρα να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

«Το Ισλάμ δεν είναι ο Μπιν Λάντεν», δήλωσε ο Μαχμούντ Εζάτ, δεύτερος στην ιεραρχία των Αδελφών Μουσουλμάνων. «Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, υπάρχει πολλή σύγχυση», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «υπήρξε σύγχυση ανάμεσα στην τρομοκρατία και το Ισλάμ».

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούσαν για χρόνια τον Μπιν Λάντεν και το δίκτυό του «ως πρόσχημα για να κάνουν πόλεμο σε μουσουλμανικές χώρες», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι «οι ΗΠΑ οφείλουν να αποσυρθούν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν επειδή δεν πρέπει να έχουν υπό την κατοχή τους αυτά τα εδάφη κι όχι επειδή ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός».

«Οι επαναστάσεις που γίνονται σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή αποτελούν απόδειξη για το γεγονός ότι η δημοκρατία έχει ένα σπίτι στη Μέση Ανατολή και ότι δεν χρειαζόμαστε πλέον την ξένη κατοχή», δήλωσε παράλληλα ο Ίσαμ αλ Εριάν, άλλο ανώτερο στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων.

«Με το θάνατο του Μπιν Λάντεν, έπαψε να υφίσταται ένας από τους λόγους για την άσκηση βίας στον κόσμο», προσέθεσε ο Εριάν, σημειώνοντας ότι «ήρθε η ώρα ο Μπαράκ Ομπάμα να αποσύρει τις δυνάμεις των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν και το Ιράκ και να σταματήσει την κατοχή από τις αμερικανικές και τις δυτικές δυνάμεις (εδαφών) στον κόσμο, η οποία έχει βλάψει για πολύ καιρό τις μουσουλμανικές χώρες».


ΝΟΝΟΣ

Πέταξαν αυγά....στον Σκανδαλίδη!Ο Υπουργός αγροτικής ανάπτυξης που πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Κρήτη δέχτηκε επίθεση από άγνωστα άτομα με...αυγά. Για καλή του τύχη όμως, τα...απέκρουσε ένας αστυνομικός!
Πέταξαν αυγά....στον Σκανδαλίδη!
Πέταξαν αυγά....στον Σκανδαλίδη!

Το Συνεταιριστικό Κίνημα βρίσκεται στο επίκεντρο των επαφών που έχει από το πρωί στην Κρήτη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκανδαλίδης, με τους εκπροσώπους των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού και με αιχμή το νομοσχέδιο που αφορά την αναμόρφωση του συνεταιριστικού κινήματος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απόψε έχει συναντήσεις με αγροτικά στελέχη στο Ηράκλειο μετά την πρωινή επίσκεψή του στο Λασίθι ενώ αύριο θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο και θα έχει σύσκεψη με τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου. Το απόγευμα, θα συγκαλέσει αντίστοιχη σύσκεψη στα Χανιά.Β' ΕΘΝΙΚΗ (32η Αγωνιστική - 17:15)


ΕΘΝΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΟΛΥΜΠ. ΕΓΚΑΤΑΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ET3)

(53' Καραμαλίκης κεφ)

Εθνικός (Νίκος Παντέλης): Παγούδης, Γκράιμς, Παγώνης, Παστός, Σύρος, Σιλιγαρδάκης, Ψιάνος (85' Βιδάλης), Κορακάκης, Βασιλόγιαννης, Ουατάρα, Φαρινόλα (75' Καραχάλιος).

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Μπελεβώνης (55' Μουμίν), Βούκοβιτς, Αναστασιάδης, Κούσας, Ετζενγκουέλε, Ρότσα, Μπαϊκαρά, Καραμαλίκης, Θεοδωρίδης (80' Παλαιολόγος), Γκούρμα (60' Παππάς).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρατζίκας, Τουμπακάρης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παγώνης, Ουατάρα, Καραχάλιος - Μπελεβώνης, Θεοδωρίδης, Μπαϊκαρά
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ 2-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤ. ΓΥΜΝΑΣΤ. ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ - ET3)

(31' Πασάς σουτ, 59' πεν Άλβες - 29' Πλάτανος σουτ)

Ιωνικός (Νίκος Μαρωνίτης): Θεοδωρόπουλος, Αρβανίτης, Ρουσάκης, Σπυριδάκης, Άλβες (90+2' Χιονίδης), Πασάς, Γιόνδης (61' Γιόνδης), Βλάχος, Πολίτης, Ερρίκος (88' Παπαδόπουλος), Δελήμπασης.

Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Ταραχούλσκι, Σκόνδρας, Γεωργίου, Μαριεττάκης, Πλάτανος, Προβατίδης, Φράγκος, Χατζόπουλος, Χριστοφιλέας, Αγκιρίμπα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Αργυρός, Ελευθερίου (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αρβανίτης, Ερρίκος - Αγκιρίμπα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90' Αρβανίτης

Σχόλιο: Οι παίκτες του Νίκου Μαρωνίτη επικράτησαν σκορ 2-1 και σε συνδυασμό με τις ήττες του Αγροτικού Αστέρα και της Ηλιούπολης, βρίσκονται στην αδιάφορη ζώνη και ευελπιστούν, εκεί να παραμείνουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Οι «κυανέρυθροι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Πλάτανου στο 29', ισοφάρισαν με τη... σέντρα με δυνατό σουτ του Πασά μέσα από την περιοχή. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Άλβες στο 59' από την… άσπρη βούλα, μετά από ανατροπή του ίδιου από τον Πλάτανο. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Αρβανίτης με δεύτερη κίτρινη.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 3-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ)

(8', 77' πεν Ρομπέρ σουτ, 45+1' Τζιωρτζόπουλος σουτ - 13' Ηλιόπουλος σουτ)

Στο 76' δοκάρι ο Μεϊντής

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Κανωτίδης, Τζιωρτζόπουλος, Νατσούρας, Βαγγελόπουλος, Ούλμερς, Λιαπάκης, Μάλκι, Ορλάντο, Αρσενίεβιτς, Ρομπέρ.

Ηλιούπολη (Θύμιος Γεωργούλης): Μαράμας, Ρουσάκης, Νικολόπουλος, Μπέριος, Λεοντίου, Λαμπρόπουλος, Στεφανίδης, Κρητικός, Ηλιόπουλος, Θάνος, Σικαλιάς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νατσούρας, Ορλάντο - Στεφανίδης, Νικολόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 9' Κανωτίδης - 90+2' Νικολόπουλος

ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ 0-2 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ)

(88' Κοντογουλίδης σουτ, 90+4' Μπουκουβάλας σουτ)

Στο 25' έχασε πέναλτι ο Μαρουκάκης, η μπάλα άουτ

Καλλιθέα (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Τακίδης, Ζουμπουλάκης, Σταύρου, Κουτρουμπής, Παραράς, Τεγούσης (77' Φουντουκίδης), Καλτσάς, Ηρακλής, Μαρουκάκης, Καραδήμος (62' Φαμπίνιο), Πλατέλλας.

Τρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Πουρής, Μπουκουβάλας, Σαρακατσάνος, Μπριλάκης, Χρήστου, Κόρμπος (82' Ένοκ), Ριζογιάννης, Τελκίνσκι (48' Ουέλινγκτον), Μίνγκας (73' Μπαλού), Μανουσάκης, Κοντογουλίδης.

ΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Κώτσιρος (Αρκαδίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζουμπουλάκης, Ηρακλής - Πουρής, Ουέλινγκτον, Χρήστου, Κόρμπος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 83' Ηρακλής

ΟΦΗ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΟΦΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ - ET3)

(53' Ρούσεφ σουτ)

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Γαλανόπουλος, Μπερτίν, Γεωργίου, Βερόν, Κάλαϊτζιτς (76' Ρόβας), Ρούσεφ (90' Πίτσος), Παπουλής, Αγρίτης, Βλόνταρτσικ (67' Καμπάνταης).

Αγροτικός Αστέρας (Βασίλης Αντωνιάδης): Γλύκος, Αγγελόπουλος (70' Στεφανίδης), Κούτσης, Κωνσταντινίδης, Μερεσιώτης, Παπαδόπουλος, Σαμουηλίδης, Τσουκαλίδης, Γέσιτς (25' λ.τ Μπεκιάρης), Κονέ, Τσούκλης (55' Ναλμπάντης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Γεωργαράκος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρούσεφ, Μπούρμπος, Μπερτίν, Πίτσος - Τσούκλης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ET3)

Αναγέννηση Καρδίτσας (Βάιος Καραγιάννης): Καρακώστας, Κουρτεσιώτης, Βούκοβιτς, Αθανασιάδης, Λουίζ Κάρλος, Αγγελόπουλος, Σενόνε, Μπιτέλης, Χατζηρίζος, Σίλβα, Μπαντάς (61' λ.τ Ματεντζίδης).

Λεβαδειακός (Γιάννης Παπακώστας): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Τριποτσέρης, Ψωμάς, Ταραλίδης, Βασιλείου (67' Ντιμπαλά), Πόποβιτς, Ζουρούδης, Κοτίτσας (70' Τάσιτς), Ναπολεόνι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου)
ΒΟΗΘΟΙ: Γούκος (Ηπείρου), Ποντίκης (Πρέβεζας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαντάς - Μουλόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 85' Μουλόπουλος

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ)

(45' Φραντζεσκί φάουλ)

Στο 73' οριζόντιο δοκάρι ο Λουάμο

Εθνικός Αστέρας (Γιάννης Πετράκης): Γκίτκος, Καρατζάς, Τραορέ, Τσιώλης, Σκάρος, Μπενίσκος, Διαμάντης, Φραντζεσκί, Λουάμο (88' Αργυρίου), Παντίδος, Άντονι.

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Γ. Λαζαρίδης, Δήμου, Χατζής, Γκουγκουλιας, Πουλάκος, Γιατζίτζογλου, Πέντα, Καλαγκάνης, Περουτζίνι, Πέτρου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Σωτηρόπουλος (Αχαϊας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Άντονι, Παντίδος - Πέτρου, Περουτζίνι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΒΕΡΟΙΑ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ)

(76' Σαϊτιώτης σουτ)

Στο 4' δοκάρι ο Λαναρής
Στο 29' δοκάρι ο Κακαράς
Στο 59' δοκάρι ο Σαϊτιώτης

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Καλί, Αουρέλιο, Σαμαράς, Μπάρμπας, Τσιάτσος (77' Καμινιώτης), Βεργώνης, Καλτσας (83' Αμαραντίδης), Μιχαλόπουλος (67' Ολαϊτάν), Λαναρής, Σαϊτιώτης.

Θρασύβουλος (Άκης Μάντζιος): Θωμόπουλος, Καρράς (79' Μπακασέτας), Κακαράς (79' Κατσίκης), Βασιλείου, Πρίπου, Σταμόγιαννος, Φρίμπονγκ (80' Νικλητσιώτης), Μουστόγιαννης, Λανγκλέ, Παληγεώργος, Ζαχαρόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Κουρομπίλιας (Καρδίτσας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 71' Ολαϊτάν

Σχόλιο: Δύσκολη νίκη επί του Θρασύβουλου πέτυχε η Βέροια. Η "Βασίλισσα του βορρά" δεν ήταν αποτελεσματική στην επίθεση, πέτυχε όμως ένα τέρμα, με τον Σαϊτιώτη και κέρδισε με 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες και δίκαια κέρδισαν. Στο πρώτο μέρος, η Βέροια φόρτσαρε για είκοσι λεπτά αναζητώντας το γκολ αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει σε καμιά από τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Μόλις στο 4' απευθείας φάουλ του Λαναρή χτύπησε στο δοκάρι και στην επιστροφή της μπάλας, δυνατό σουτ του Σαμαρά πέρασε άουτ. Μετά το 25', ο Θρσύβουλος ισορρόπησε και στο 29' έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Ζαχαρόπουλος έκανε την σέντρα αλλά το σουτ του Κακάρα χτύπησε στο δοκάρι. Στην επανάληψη, η Βέροια είχε την υπεροχή κι έψαξε το γκολ. Στο 59' ο Καλτσάς μπήκε από δεξιά, «έσπασε» την μπάλα αριστερά στο Σαϊτιώτη αλλά το σουτ του τελευταίου από την μικρή περιοχή χτύπησε στο δοκάρι. Στο 71' η Βέροια αναγκάστηκε να συνεχίσει με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ολαϊτάν, αλλά στο 76' έφτασε στην λύτρωση. Ο Σαϊτιώτης μπήκε μόνος από δεξιά και με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 1-0.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ (Γ.Σ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - connX)

(32' Χλωρός σουτ, 61' Κάπελ σουτ)

Στο 8' οριζόντιο δοκάρι ο Πατσατζόγλου

Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέρεμετ, Γελαδάρης, Μπαξεβανίδης, Σιάκκας (83' Ρούτσης), Χλωρός (58' Κάπελ), Γκονζάλες (70' Μαραγκός), Ντε Φαρία, Λίμα, Καρακώστας, Βέρτζος, Χατζηπαντελίδης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Πάντος, Πατσατζόγλου, Μιχαήλ (56' Σκούφαλης), Κώτσιος, Κεϊτά (74' Βαγγελής), Ανδράλας, Ντε Βινσέντι (65' Φουρτάδο), Μπακαγιόκο, Τζάνης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Φαντόπουλος, Φώσκολου (Πειραιά)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βέρτζος, Ντε Φαρία, Χατζηπαντελίδης - Ντε Βινσέντι, Ντάσιος, Τζάνης, Βαγγελής
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

MIKRILIGA.COM


NONOS
=

=

Ανεβαίνει η αμόλυβδη

01.05.2011 - 16:55Το δικό σου σχόλιο **Share**Συνεχίζεται η άνοδος στις τιμές των καυσίμων, με τη μέση τιμή να σημειώνει νέο ρεκόρ, την ίδια ώρα που στις διεθνείς αγορές το πετρέλαιο διαπραγματεύεται στο υψηλότερο επίπεδο των 31 τελευταίων μηνών.
Ανεβαίνει η αμόλυβδη
Ανεβαίνει η αμόλυβδη

Η μέση τιμή της αμόλυβδης ανήλθε την Κυριακή 1η Μαΐου στο 1,716 ευρώ το λίτρο. Η μέγιστη τιμή έχει σημειώσει μικρή πτώση, σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, στο 1,893 ευρώ (το ρεκόρ είναι το 1,899 ευρώ).
Η αμόλυβδη διέσπασε ανοδικά το «φράγμα» του 1,70 ευρώ/λίτρο στις 13 Απριλίου. Στις αρχές του έτους ήταν κοντά στο 1,60 ευρώ, δηλαδή η τιμή έχει ενισχυθεί από τότε κατά 11 λεπτά.
Η Google ανακοίνωσε την διάθεση του Google Talk με δυνατότητα βίντεο κλήσεων για τα κινητά Android. Πλέον ο χρήστης θα μπορεί να πραγματοποιεί κλήσεις βίντεο ή κλήσεις ομιλίας με οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στο Google Talk

Google Talk και με βιντεοκλήση
Google Talk και με βιντεοκλήσηείτε μέσω του Android κινητού του είτε μέσω του υπολογιστή του (Gmail με Google Talk). Σύμφωνα με την εταιρεία θα δουλεύει είτε με 3G και 4G δίκτυα είτε με το συνηθισμένο Wi-Fi.
Έτσι στη λίστα των φίλων στο Google Talk, θα προστεθεί εικονίδιο είτε για βιντεοκλήση είτε για κλήση ομιλίας. Επίσης οποιοδήποτε μήνυμα σταλθεί μέσω της υπηρεσίας θα εμφανίζεται στην οθόνη χωρίς να χρειάζεται να διακοπεί η βιντεοκλήση και σε περίπτωση που ο χρήστης θέλει να τρέξει ταυτόχρονα μια οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή μπορεί να το κάνει χωρίς να διακοπεί η ομιλία του.
Το ανανεωμένο Google Talk θα γίνεται διαθέσιμο σταδιακά στις συσκευές Nexus S τις επόμενες εβδομάδες ως μέρος της αναβάθμισης που θα γίνεται over-the-air, του Android 2.3.4. Τέλος, μελλοντικά θα γίνει διαθέσιμο και σε άλλες 2.3+ συσκευές.
ΝΟΝΟΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ29ΑΠΡ9:28 μμ

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα και κυρίως στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα. Συννεφιασμένη και σε ορισμένες περιοχές βροχερή η φετινή Πρωτομαγιά.


Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων πέντε ημερών στη χώρα θα είναι η αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας ιδιαίτερα στη νότια Ελλάδα και οι τοπικές βροχές κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση από 5 έως 7 μποφόρ. Αναλυτικά:Το Σάββατο στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Πιθανότητα καταιγίδων στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ηπειρωτικά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν: στο Ιόνιο Ν-ΝΔ 3 με 4 και αργότερα ΝΑ 5 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο Β 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα αρχίσουν να στρέφονται σε νοτίους και στο Αιγαίο. Μικρή άνοδος θερμοκρασίας (μέγιστες τιμές 22-24οC) .Την Κυριακή (Πρωτομαγιά) ο καιρός θα είναι σχετικά ζεστός με αραιή συννεφιά κατά τόπους πιο πυκνή. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε: Ιόνιο, Ήπειρο, Μακεδονία, δυτική και κεντρική Στερεά, Θεσσαλία και Θράκη. Καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι αργότερα σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά σε Δ-ΒΔ έως 6 μποφόρ. Ενδεικτικές μέγιστες τιμές θερμοκρασίας: στα βόρεια 19-21 βαθμοί, στα κεντρικά 22-24 και στα νότια 23-25 βαθμοί Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα φθάσει τους 28οC.Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός. Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Μικρή άνοδος θερμοκρασίας στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα.Την Τρίτη προβλέπεται συννεφιά με βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και αργότερα στο βόρειο Αιγαίο. Τοπικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι Ν-ΝΑ 4 έως 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και νότια.Την Τετάρτη. Προβλέπονται παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι από νοτιάδες θα αρχίσουν σταδιακά και από τα δυτικά προς τα ανατολικά να στρέφονται σε Δ-ΒΔ. Βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας.=ΝΟΝΟΣ=

Το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα τίθεται σε εφαρμογή από 1ης Μαίου, υπενθυμίζει η ΔΕΗ σε όσους καταναλωτές κάνουν χρήση του μειωμένου τιμολογίου.Το ωράριο για τη θερινή περίοδο (από 1ης Μαίου έως 31ης Οκτωβρίου) είναι από τις 11 το βράδυ ως τις 7 το πρωί, ενώ το χειμώνα χορηγούνται δύο ώρες μειωμένου τιμολογίου και το μεσημέρι.
Για επιπλέον πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να ζητήσουν τα σχετικά πληροφοριακά έντυπα από τα γραφεία ΔΕΗ της περιοχής τους ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, www.dei.com.gr/Σπίτι/Οικιακά Τιμολόγια/ Οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) - Γ1
=

=

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΤΟ 15% ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ!!!!!!!


Η «Μεγάλη Αλβανία» που της ανήκει η μισή Ελλάδα

Η προπαγάνδα των γειτόνων μέσα από τα σχολικά βιβλία. Απίστευτο το τι μαθαίνουν στα παιδιά. Διαβάστε τι γράφουν

28.04.2011 - 10:38**Share****92**Σε μία ταραγμένη για τον πλανήτη περίοδο, η αλβανική κυβέρνηση, έχει προχωρήσει σε μία κίνηση η οποία το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει τα συναισθήματα μίσους και φανατισμού, αλλά το κυριότερο είναι ότι προωθεί μια πλαστογραφημένη ιστορία που δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά γεγονότα.
Η «Μεγάλη Αλβανία» που της ανήκει η μισή Ελλάδα
Η «Μεγάλη Αλβανία» που της ανήκει η μισή Ελλάδα
Οι Αλβανοί μαθητές, μέσα από τα νέα σχολικά βιβλία, μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας». Όπως είναι φυσικό, από την στιγμή που το βιβλίο είναι δομημένο στη λογική της «Μεγάλης Αλβανίας», διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά». 

Σύμφωνα με τα όσα διδάσκουν τους νεαρούς μαθητές, έχουν το ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, η οποία όπως είναι σε όλους γνωστό, ήταν η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.external image Screenshot%2B2011-04-27%2B14h%2B19m%2B18s.pngΔεν είναι λίγοι αυτοί που πίστεψαν ότι πρόκειται για φάρσα, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Όλα αυτά τυπώθηκαν και βρίσκονται φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας.Με βάση το νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και την γεωγραφία γειτονικών τους περιοχών που σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.external image sxolikobiblioalban_2.jpgΣύμφωνα με το βιβλίο δεν είναι λίγες οι «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους. Μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται, το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.Πιο συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας" και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».

external image sxolikobiblioalban_3.jpgΚαι η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» η οποία αποσκοπούσε στον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί.Παράλληλα ο χάρτης της «Μεγάλης Αλβανίας» ο οποίος περιλαμβάνει και τις υπόλοιπες «αλβανικές περιοχές», αποτελεί το εξώφυλλο του βιβλίου, αλλά και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».NEWSTODAY.GRNONOS=

=

Football League: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε πριν λίγο το οριστικό πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League από την Ένωση Β' και Γ' Εθνικής. Το παιχνίδι της Δόξας Δράμας με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο οποίο είναι πιθανό οι κυανόλευκοι να πανηγυρίσουν και μαθηματικά την άνοδό τους στη Σούπερ Λίγκα, θα μεταδοθεί την Κυριακή 1 Μαου από το CONN-X TV και θα ξεκινήσει στις 17:15. Ίδια μέρα και ώρα θα γίνουν και τα υπόλοιπα ματς, με την ΕΤ-3 να έχει προγραμματίσει παράλληλες τηλεοπτικές μεταδόσεις για τα ματς Εθνικός-Παναιτωλικός, Ιωνικός-Διαγόρας, ΟΦΗ-Αγροτικός Αστέρας και Αναγέννηση Καρδίτσας-Λεβαδειακός. Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη θα μείνουν οι αναμετρήσεις Πανθρακικός-Ηλιούπολη, Καλλιθέα-Τρίκαλα, Εθνικός Αστέρας-Πιερικός και Βέροια-Θρασύβουλος.

NONOS

=

=

E OXI ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.....

ΑΠΟ: AGGELIOFOROS.GR
Ενα «δίδυμο» θα αποτελούν στο εξής τα Νοσοκομεία Νάουσας και Βέροιας, καθώς προωθούνται τρόποι για να αναπτυχθεί πιο στενή συνεργασία μεταξύ τους, όπως μέσω συγχωνεύσεων κλινικών ακόμη και... ανταλλαγής γιατρών.Αυτό προβλέπουν τα σχέδια του υπουργείου Υγείας, που θέλουν το ιστορικό Νοσοκομείο Νάουσας –κατασκευασμένο το 1937 αποκλειστικά από δωρεές Ναουσαίων- να λειτουργεί βοηθητικά του Νοσοκομείου Βέροιας, καθώς τα δυο ιδρύματα θα «μοιράζονται» τις εφημερίες και θα «συλλειτουργούν».Ηδη, ανήμερα το Πάσχα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Νάουσας και ζήτησε από το διοικητή τις προτάσεις του για συγχωνεύσεις κλινικών και συνεργασία με το Νοσοκομείο της Βέροιας, δίνοντας παράλληλα τέλος στα σενάρια κατάργησης.«Οχι μόνο δε θα κλείσει το νοσοκομείο, αλλά ούτε θα υποβαθμιστεί σε αστικό κέντρο υγείας. Τίθεται μόνο θέμα ορθολογικότερης διαχείρισης. Θα καταθέσουμε προτάσεις για το πώς μπορεί να συλλειτουργήσει με αυτό της Βέροιας. Για παράδειγμα, το Νοσοκομείο Βέροιας διαθέτει μόλις έναν αναισθησιολόγο. Τα κενά θα καλύψει για το Μάιο η δική μας αναισθησιολόγος, κάνοντας εκεί τέσσερις εφημερίες. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και σε περίπτωση που το Νοσοκομείο Νάουσας χρειαστεί βοήθεια», λέει στον «Α» ο διοικητής του Νοσοκομείου Νάουσας, Παναγιώτης Τσακπουνίδης.Ανάλογη «συνεργασία» έγινε και τον Ιανουάριο, όταν ο μοναδικός ωτορινολαρυγγολόγος του Νοσοκομείου Νάουσας εντάχθηκε στο πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου Βέροιας -όπου υπηρετούσαν ήδη τρεις ωτορινολαρυγγολόγοι- γεγονός που θορύβησε τους πολίτες. Ο φόβος πηγάζει από το ενδεχόμενο να χρειαστεί να «μεταναστεύουν» για να εξυπηρετηθούν, κάτι που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο στην περίπτωση επείγοντος περιστατικού.«Πρωτοπορούμε»Στο σχεδιασμό του υπουργείο Υγείας είναι το Νοσοκομείο Νάουσας, που είναι μικρότερο σε δυναμικότητα και καλύπτει 34.500 κατοίκους στο νομό, να υποστεί αλλαγές, όπως μετακινήσεις κλινικών με χαμηλή πληρότητα στο Νοσοκομείο Βέροιας. Ωστόσο, σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Νάουσας, δεν κινδυνεύουν να κλείσουν κλινικές με μεγάλη εμπειρία και πληρότητα όπως, για παράδειγμα, η Ορθοπεδική και η Χειρουργική. Το πιθανότερο, πάντως, είναι τα δυο νοσοκομεία, που τα χωρίζουν 25 χιλιόμετρα, να σταματήσουν να εφημερεύουν μαζί σε καθημερινή βάση για λόγους οικονομίας. Οπως αναφέρει στον «Α» ο κ. Τσακπουνίδης, «το Νοσοκομείο Νάουσας θα αναπτυχθεί, καθώς δρομολογούνται έργα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ και από ιδίους πόρους. Εφαρμόζουμε πιλοτικά ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο ασθενή, έχουμε ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα και δομημένη καλωδίωση -πρωτοποριακό για ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο- που δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να συνδέεται με το Ιντερνετ. Σύντομα θα αναπτυχθεί ασύρματη επικοινωνία στην Παθολογική, τη Χειρουργική Κλινική και στο Τμήμα Επείγοντων Περιστατικών, οπότε ο ασθενής θα μπαίνει στο Ιντερνετ και ασύρματα, ακόμη και από το θάλαμο όπου αναρρώνει. Μέχρι το Δεκέμβριο θα προμηθευτούμε και αξονικό τομογράφο».Πάντως, αντίθετοι σε μετακινήσεις προσωπικού από μικρά σε μεγαλύτερα όμορα νοσοκομεία και σε συγχωνεύσεις κλινικών που αποδυναμώνουν τις υπηρεσίες υγείας έχουν δηλώσει εκπρόσωποι των γιατρών και φορέων της περιοχής.NONOS
=

=

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ.... Α ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ...

Ανακύκλωση: στις τελευταίες θέσεις κατατάσσεται η Ελλάδα

26.04.2011 - 21:44Το δικό σου σχόλιο **Share**Στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών κατατάσσεται η Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση, αφού το ποσοστό ανάκτησης στερεών απορριμμάτων περιορίζεται
Ανακύκλωση: στις τελευταίες θέσεις κατατάσσεται η Ελλάδα
Ανακύκλωση: στις τελευταίες θέσεις κατατάσσεται η Ελλάδα
στο 20%, ενώ το 80% οδηγείται σε υγειονομική ταφή.Ο Επίτροπος για το Περιβάλλον Γιάνεζ Ποτότσνικ, απαντώντας σε κοινοβουλευτικό έλεγχο σχετικά με τις επιδόσεις της Ελλάδος στην ανακύκλωση απορριμμάτων που άσκησε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής κ. Γιώργος Παπαστάμκος, τονίζει ότι «η χώρα κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις».Επίσης υπογραμμίζει ότι η βελτίωση των επιδόσεων των κρατών μελών προϋποθέτει αλλαγή νοοτροπίας: «Αντί τα απόβλητα να αντιμετωπίζονται μόνο ως πρόβλημα, να θεωρούνται δυνητικά πολύτιμος πόρος».Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat, οι μέσοι όροι στην ΕΕ των 27 κρατών μελών το έτος 2008 ήταν: 5,5% αποτέφρωση, 46% ανάκτηση (εξαιρουμένης της ανάκτησης ενέργειας) και 48,5% διάθεση. Στην έκθεση προόδου σχετικά με τη θεματική στρατηγική για την πρόληψη και την ανακύκλωση των αποβλήτων (Ιανουάριος 2011) προκύπτει ότι υπάρχουν σημαντικές ανισότητες μεταξύ των κρατών μελών. Η Ελλάδα κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις, με ποσοστό ανάκτησης στερεών απορριμμάτων μόνον 20%, ενώ στον αντίποδα, δηλαδή στα κράτη μέλη με υψηλά ποσοστά ανάκτησης, το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 70% και περισσότερο.Στην οδηγία πλαίσιο για τα απόβλητα καθορίζεται ιεράρχηση της επεξεργασίας αποβλήτων, με την πρόληψη ως πρώτο στόχο, ακολουθούμενη από την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και την ανάκτηση των απορριμμάτων, αφήνοντας ως έσχατη λύση την τελική διάθεση, όπως είναι η υγειονομική ταφή. Η ανακύκλωση των αστικών απορριμμάτων έχει διπλασιαστεί μέσα σε 10 χρόνια (από 19% σε 38% μεταξύ 1998 και 2007) και η υγειονομική ταφή έχει μειωθεί σημαντικά. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν σημαντική βελτίωση, αλλά και ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά.Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ποσοστών ανακύκλωσης στα κράτη μέλη, από μερικές ποσοστιαίες μονάδες έως και 60-70%. Τα κράτη μέλη με τις βέλτιστες επιδόσεις έχουν εφαρμόσει σειρά νομικών και οικονομικών μέτρων, στα οποία συγκαταλέγονται φόροι υγειονομικής ταφής, συστήματα χρέωσης, συστήματα ευθύνης του παραγωγού και απαγορεύσεις υγειονομικής ταφής.Η αποτέφρωση των αποβλήτων χρησιμοποιείται περισσότερο σε χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, οι Κάτω Χώρες, ενώ τα κράτη μέλη της ΕΕ 12 και οι νότιες ευρωπαϊκές χώρες βασίζονται κατά κύριο λόγο στην υγειονομική ταφή. Η υγειονομική ταφή κυριαρχεί με ποσοστά μεταξύ 50% και άνω του 90% σε 16 κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, όπου η υγειονομική ταφή αφορά στο 80% περίπου των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα η χώρα να κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά στις επιδόσεις.Πηγή: econewsΝΟΝΟΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26-4-2011
ΘΡΑΚΗ:
Συννεφιά με βροχές από τις βραδινές ώρες και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θερμοκρασία από 5 έως 20 βαθμούς.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
Συννεφιά με βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και σταδιακά έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.
ΗΠΕΙΡΟΣ:
Συννεφιά με βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

ΝΟΝΟΣ

=

=

ΤΡΑΓΙΚΟ........

Έφυγαν 23 ψυχές στην άσφαλτο…

25.04.2011 - 15:35Το δικό σου σχόλιο **Share**Στους 23 ανήλθε φέτος ο αριθμός των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων.
Έφυγαν 23 ψυχές στην άσφαλτο…
Έφυγαν 23 ψυχές στην άσφαλτο…
Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό η φετινή έξοδος για το Πάσχα σημαδεύτηκε από 21 θανατηφόρα δυστυχήματα, από όπου σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι, 32 ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό και 220 ατυχήματα, όπου οι εμπλεκόμενοι τραυματίστηκαν=

=

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ, ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ, ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ....

Πάγκαλος κατά blogs

23.04.2011 - 13:35Το δικό σου σχόλιο **Share****12**Ως απόλυτο σύμβολο του πιο ακραίου λαϊκισμού και συνωμοσιολογίας, χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, τα blogs του διαδικτύου. Αρθρογραφώντας ένα κείμενο στην εφημερίδα «Καθημερινή», ρίχνει τα «πυρά», σε όλους όσους γράφουν την γνώμη τους ή μια είδηση, χωρίς υπογραφή.
Πάγκαλος κατά blogs
Πάγκαλος κατά blogs
Με καυστικό λόγο όπως μας έχει συνηθίσει, θίγει το θέμα της δημοσιογραφίας και δίνει με τον δικό του τρόπο, συμβουλές για σωστή δημοσιογραφία, έντυπη και ηλεκτρονική. Μάλιστα ο κ. Πάγκαλος δεν διστάζει να χαρακτηρίσει blogers και δημοσιογράφους, ως ανώνυμους που τρέχουν μέσα στη νύχτα για να γράψουν στα κρυφά από τοίχο σε τοίχο.Από το στόχαστρο του κ. Πάγκαλου δεν λείπουν και οι εφημερίδες στις οποίες επιρρίπτει ευθύνες για μη έγκριτη δημοσιογραφία, καθώς όπως λέει, οι νέοι δημοσιογράφοι μπροστά στον φόβο μιας κενής σελίδας ή μιας οθόνης υπολογιστή, καταφεύγουν σε μεθόδους συρραφής κειμένων από τα blogs.«Η νέα γενιά δημοσιογράφων θεωρούν την ηθική και τη δεοντολογία κάτι κακό και εντελώς άχρηστο», τονίζει στο κείμενο του.Μένει να δούμε, πώς θα χειριστούν τα blogs, τους χαρακτηρισμούς που τους απέδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αφού στο κατηγορηματικό αυτό κείμενό του κάνει λόγο για εκβιαστές, ακροδεξιούς και κερδοσκόπους.Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Θόδωρου Πάγκαλου, όπως καταχωρήθηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή»:« Έχει πλέον ζωτική σημασία, να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος για ένα θέμα που απειλεί τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης, αλλά και κριτικής της εξουσίας και συνεπώς το χαρακτήρα και το μέλλον της δημοκρατίας μας.Τα ανώνυμα blogs, είναι σαν να γράφεις νύχτα στους τοίχους ένα καινούργιο σύνθημα κάθε 10 λεπτά, χωρίς να σε βλέπει κανείς και χωρίς, φυσικά, να υπογράφεις. Αυτή, ακριβώς, η ανωνυμία μετέτρεψε τα blogs από έμβλημα της ελευθερίας της έκφρασης και αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας, στο απόλυτο σύμβολο του πιο ακραίου λαϊκισμού και συνωμοσιολογίας. Όσο πιο απίθανη, όσο πιο μυστικιστική, όσο πιο παράλογη, όσο πιο πολύ απευθύνεται στους πιο ανομολόγητους φόβους του ασυνείδητου, τόσο πιο μεγάλες πιθανότητες έχει μια θεωρία συνομωσίας να εξαπλωθεί σε χιλιάδες mail μέσω της μεθόδου chain-mails.Η ανωνυμία των blogs δικαιολογείται με το επιχείρημα του φόβου: Ο απλός πολίτης γράφει ανώνυμα γιατί (υποτίθεται ότι) η εξουσία καραδοκεί για να τον κυνηγήσει. Έτσι καλλιεργείται η ρουφιανιά και καθαγιάζεται η μαύρη κουκούλα. Οποιοσδήποτε μπορεί ανώνυμα να γράφει ότι θέλει χωρίς να έχει καμία ευθύνη ούτε γι’ αυτό που γράφει ούτε για τον τρόπο που το γράφει. Ο δημόσιος λόγος των blogs είναι ο χειρότερος βιαστής της Ελληνικής γλώσσας. Εξαντλείται, πολλές φορές, στα βασικά ρήματα (κατά προτίμηση όσα έχουν σχέση με σεξουαλικές πράξεις) και τις συνήθεις βρισιές.Πλεονεκτήματα των blogs (ανώνυμων και επώνυμων) είναι η αμεσότητα της πληροφορίας. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά από το συμβάν μπορούν να δημοσιοποιήσουν την είδηση. Σε συνδυασμό με τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων έχει, έτσι, αλλάξει και η ίδια η φύση του «δημόσιου γεγονότος», δηλαδή του γεγονότος που αξίζει να απασχολήσει τη κοινή γνώμη. Και αυτό συμβαίνει γιατί τα blogs δεν μπορούν αν αξιολογήσουν ένα γεγονός ούτε να αντισταθούν στις φήμες αφού αυτές τα τρέφουν. Η πρόσφατη απεργία του Τύπου ανέδειξε ακριβώς αυτή τη διάσταση, αφού ελλείψει εφημερίδων όλοι στράφηκαν σε αυτά για να μάθουν νέα με αποτέλεσμα να οργιάσουν κάθε είδους φήμες. Γι’ αυτό και όσες εφημερίδες κινούνται στη λογική των ανώνυμων blogs διαπράττουν στρατηγικό λάθος, όπως κάνουν και όσοι δημοσιογράφοι γράφουν άρθρα κάνοντας συρραφή πληροφοριών από τα blogs. Ο Τύπος δεν απειλείται από τα blogs, αν επιμείνει στις αναλύσεις και τη διασταύρωση των γεγονότων παρέχοντας έτσι αξιόπιστη και έγκυρη πληροφορία.Ο Δούρειος Ίππος που οδηγεί στη καταστροφή εφημερίδων είναι η εσχάτως αποκτηθείσα συνήθεια, ειδικά νεαρών δημοσιογράφων, οι οποίοι αντιμέτωποι με τον τρόπο της λευκής σελίδας (ή μάλλον της λευκής οθόνης του υπολογιστή), καταφεύγουν στην άκριτη συρραφή «ειδήσεων» από τα blogs για να γράψουν το «άρθρο» τους. Δυστυχώς, τον εξευτελισμό αυτό, εσχάτως, έχουν υποστεί και ιστορικές εφημερίδες. Είναι η συνέχεια της νέας μόδας στα Πανεπιστήμια, να συγγράφονται επιστημονικές εργασίες με πηγή τηWikipedia.Έτσι, όμως οι εφημερίδες δίνουν εκ των υστέρων στα ανώνυμα blogs αυτό ακριβώς που τους λείπει για να κυριαρχήσουν και να επιβάλλουν τις αντιλήψεις τους. Εγκυρότητα και αξιοπιστία. Αυτοεξευτελιζόμενος ο Τύπος με τέτοιο τρόπο, αυτοκτονεί. Αυτοκτονεί, από ραθυμία και από την αποδοχή της ήσσονος προσπάθειας. Αυτή είναι η πραγματική απειλή. Διότι όποιος φλερτάρει με το διάβολο τελικά θα υποκύψει σε αυτόν.Τα ανώνυμα blogs ελάχιστη σχέση έχουν με την δημοσιογραφία των πολιτών. Συνήθως, πίσω τους κρύβονται συγκεκριμένοι «δημοσιογράφοι» που διακρίθηκαν και διακρίνονται για οτιδήποτε άλλο εκτός από δημοσιογραφία. Ήδη παράγουν μια ολόκληρη γενιά «δημοσιογράφων» που θεωρούν την ηθική και τη δεοντολογία κάτι κακό και εντελώς άχρηστο. Προτιμούν να πλουτίζουν εκβιάζοντας μέσω του γνωστού κύκλου: Η είδηση πρώτα δημοσιεύεται στο δικό τους δέντρο ανώνυμων blogs (έτσι βλέπεις το ίδιο κείμενο σε 20 blogs), μετά περνά σε κάποια περιθωριακή εφημερίδα και μετά σε κάποιο παράνομο τηλεοπτικό σταθμό. Η επιτυχία τους είναι όταν τη δουν γραμμένη σε κάποια έγκυρη εφημερίδα.Η πλήρης ανομία στο χώρο της ενημέρωσης, συμβατικής και ηλεκτρονικής, έχει μετατρέψει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε ένα «πλυντήριο» για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που μόνο με το ποδόσφαιρο μπορεί να συγκριθεί.Σήμερα, το καλύτερο δίκτυο blogs (πάντα ανώνυμο) το διαθέτουν διάφοροι εκβιαστές και ακροδεξιοί που δεν έχουν αποδεχτεί τα κοινοβουλευτικά πλαίσια. Και αυτό γίνεται στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης. Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν υποχρεώνει ούτε καν την αναγραφή του ονόματος του διαχειριστή ενός blog. Αν κάποιος κερδίζει τελικά από την ανωνυμία είναι οι εκβιαστές, όχι ο πολίτης. Τα ανώνυμα blogs δεν είναι « δημοσιογραφία πολιτών», αλλά «δημοσιογραφία εκβιαστών».Η δημοκρατία βασίζεται στην ισηγορία, την ισονομία και την παρρησία. Χωρίς παρρησία δεν υφίσταται ούτε πραγματική ούτε ηλεκτρονική εκκλησία του δήμου, αλλά ένα πλήθος φοβισμένων πολιτών που χειροκροτούν κάθε φορά που τα «λιοντάρια» ξεσκίζουν κάποιον, όχι γιατί τους αρέσει το θέαμα, αλλά γιατί ανακουφίζονται που δεν είναι οι ίδιοι το θύμα».ΝΟΝΟΣ

Ξέρετε ότι αν το γάλα στη χάρτινη συσκευασία δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει στις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία...
Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει ανα-παστεριωθεί 2 φορές. Μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.
Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.

ΤΕΤΑΡΤΗ20ΑΠΡ6:46 μμ

Πρόσκαιρη ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο. Σταματούν οι βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα. Βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας. Σταθερά στη δυτική Ελλάδα οι υψηλότερες τιμές της.
Φρεσκάρισμα των βορειοανατολικών ανέμων το νέο εικοσιτετράωρο (Μ. Πέμπτη) στα ανατολικά και νότια πελάγη. Η έντασή τους στο κεντρικό Αιγαίο, το νοτιοδυτικό Αιγαίο και τη Θάλασσα Κυθήρων τις πρωινές ώρες θα φθάσει τοπικά τα 8 μποφόρ. Σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά στοιχεία, τις επόμενες ημέρες: οι βοριάδες θα συνεχιστούν με ένταση 5 με 7 μποφόρ, οι βροχές θα σταματήσουν σχεδόν παντού και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα. Επισημαίνεται, πάντως, ότι στη δυτική Ελλάδα οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα εξακολουθήσουν να είναι κατά 2 με 4 βαθμούς υψηλότερες από τις αντίστοιχες της ανατολικής χώρας. Πιο αναλυτικά:

Τη Μεγάλη Παρασκευή προβλέπεται ηλιοφάνεια σχεδόν παντού και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά. Πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ, στα ανατολικά Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Το Μεγάλο Σάββατο αρχικά προβλέπεται ηλιοφάνεια, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ, στα ανατολικά Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η Κυριακή του Πάσχα θα είναι μια αρκετά καλή ανοιξιάτικη ημέρα με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο διάστημα και μέγιστες τιμές θεμοκρασίας από 18 βαθμούς (Αιγαίο) έως 22 βαθμούς (δυτική Ελλάδα). Το απόγευμα, πάντως, στα ηπειρωτικά κατά τόπους θα συννεφιάσει και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ, στα ανατολικά Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα διατηρηθούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη του Πάσχα προβλέπεται αραιή συννεφιά που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα πυκνώσει και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα Α- ΝΑ 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.


AΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜ. ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟΝΟΝΟΣ

Σταμάτησε η εκπομπή του Γεωργίου

19.04.2011 - 18:17Το δικό σου σχόλιο **Share**Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας ήταν η τελευταία εκπομπή του Γιώργου Γεωργίου, «Το καφενείο των φιλάθλων», στο Εxtra 3. Ο σταθμός ανακοίνωσε στον παρουσιαστή oτι δεν επιθυμεί τη συνέχιση της συνεργασίας τους. Ο παρουσιαστής μετά από την πίεση των τηλεθεατών, είπε στον «αέρα» τα εξής: «Πριν λίγες μέρες η διεύθυνση μου
Σταμάτησε η εκπομπή του Γεωργίου
Σταμάτησε η εκπομπή του Γεωργίου

ανακοίνωσε ότι σταματάει η εκπομπή. Εδώ το κανάλι έχει άλλη φιλοσοφία. Δεν είναι MEGA, ANT1 και Alpha. H εκπομπή ήταν δεύτερη σε τηλεθέαση πίσω από το «αποκαλυπτικό δελτίο» του Παπαγιάννη. Όμως δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Η διεύθυνση θέλει να φέρω χορηγούς από τους οποίους θα πληρώνεται το κανάλι και θα πληρώνομαι κι εγώ. Αυτό όμως δεν είναι δική μου δουλειά. Εγώ δεν είμαι διαφημιστής. Είμαι δημοσιογράφος».


nonos


Κανένα όριο πλέον, σε upload και download για τους μη εγγεγραμμένους χρήστες της υπηρεσίας Rapidshare.
Η δημοφιλής υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων, Rapidshare ανακοίνωσε ότι πλέον καταργεί όλους τους περιορισμούς που επέβαλλε μέχρι σήμερα στους συνδρομητές του μήπως και καταφέρει να κερδίσει πίσω το χαμένο κοινό του.

Η αλλαγή αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο επηρεάζει και τους μη εγγεγραμμένους χρήστες, αφού από εδώ και στο εξής, δεν έχουν κανένα όριο σε upload και download, ούτε και στο μέγεθος των αρχείων που ανεβάζει κάποιος.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία λέει οτι κάνει γενικό «ξεκαθάρισμα», με το οποίο αφαιρούνται όλοι οι περιορισμοί που δυσαρεστούσαν τους χρήστες.

Παρά τις αλλαγές όμως το Rapidshare δεν επαναφέρει το σύστημα χρηματικής επιβράβευσης των μελών, που ίσχυε μέχρι και πριν από κάποιους μήνες.

Oι αλλαγές αυτές σίγουρα για πολλούς ίσως να μην είναι αρκετές όμως πολύ πιθανό να κερδίσει πίσω ένα μέρος των χρηστών που έχασε από τους νέους ανταγωνιστές.

nonos

Συννεφιασμένο, αρκετά βροχερό και κρύο το Σαββατοκύριακο. Ενίσχυση των ανέμων κυρίως την Κυριακή. Αρχίζει πλέον να ξεκαθαρίζει η εικόνα του καιρού της Μεγάλης Εβδομάδας.Κλειστός καιρός με βροχές και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσει το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, οι ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι σταδιακά θα ενταθούν και στο Αιγαίο την Κυριακή θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. Σε ότι αφορά την εξέλιξη του καιρού κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, η κατάσταση από πλευράς ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας μεγάλης κλίμακας αρχίζει να ξεκαθαρίζει, αλλά ο καθορισμός των λεπτομερειών του καιρού δεν μπορεί να γίνει από τώρα. Σε κάθε περίπτωση, οι πιθανότητες να εξελιχθεί ο καιρός όπως περιγράφεται παρακάτω είναι πάνω από 65%. Αναλυτικά:Το Σάββατο στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα πλην Θράκης προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα βουνά χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα στην Κεντρική Ελλάδα θα είναι συνεχή. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Επισημαίνεται ότι στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οι βροχές δεν θα είναι σημαντικές και θα σημειωθούν τη νύχτα, ενώ στη Θράκη και το βορειοανατολικκό Αιγαίο είναι πολύ πιθανό να μη βρέξει καθόλου.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Α-ΝΑ 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι από το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θάλασσα Κυθήρων στα 7 μποφόρ. Στις νοτιοανατολικές περιοχές οι άνεμοι θα είναι ΝΑ 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 έως 16 βαθμούς στα κεντρικά από 6 έως 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα από 9 έως 20 βαθμούς.Την Κυριακή των Βαΐων προβλέπονται γενικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, καιταιγίδες κυρίως στα νότια και χιόνια στα βουνά. Θα υπάρχουν πάντως και διαστήματα ηλιοφάνειας στην ανατολική Μακεδονία, την Ήπειρο, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Κρήτη και κυρίως στη Θράκη, όπου και πάλι ενδεχομένως να μη βρέξει καθόλου. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ και τοπικά στο βόρειοΑιγαίο και τη Θάλασσα Κυθήρων 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.Τη Μεγάλη Δευτέρα προβλέπεται κρύος καιρός με σποραδικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ στο Ιόνιο 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ και στο Αγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.Τη Μεγάλη Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα και στις ηπειρωτικές περιοχές κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ στο Ιόνιο 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στο Αγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.Τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές στην ηπειρωτική Ελλάδα και τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές. Πιθανότητα καταιγίδων τις απογευματινές κυρίως ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Δ 2 με 4 μποφόρ και στο Αγαίο Β 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.Τη Μεγάλη Πέμπτη στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα αρχικά ο καιρός θα είναι καλός, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Δ-ΒΔ 2 με 3 μποφόρ και στο Αγαίο Β 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.Τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο προβλέπεται γενικά καλός καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών όμβρων ή καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ με τάση περαιτέρω εξασθένησης από το Μ. Σάββατο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.Τέλος, για τον καιρό της Κυριακής του Πάσχα αυτό που μπορούμε να πούμε σήμερα είναι ότι δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι να ανησυχούμε.Δημήτρης Ζιακόπουλος


νονος


Τρεις έλληνες συνελήφθησαν και ένας κτηνοτρόφος από την Κρήτη αναζητείται στα βουνά


- Δύο από τους κατηγορούμενους είναι παντρεμένοι με δύο παιδιά ο καθένας
- Συνολικά βρέθηκε υλικό σε δίσκους χωρητικότητας 3.000 GB
- Αθήνα και Χανιά στο στόχαστρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Την ονομασία «Αστραπή», έδωσαν οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, στην πρώτη αυτόνομη διαδικτυακή έρευνα, με τη χρήση του ειδικού λογισμικού, για την διακίνηση-κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου.

Μετά από δύο μήνες ερευνών, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων, με τις κατηγορίες για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά συνήθεια, εκ των οποίων οι τρεις συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται ο τέταρτος. Πρόκειται για έναν μηχανοδηγό του ΟΣΕ, έναν γκρουπιέρη καζίνο, έναν άνεργο, ενώ ο αναζητούμενος κτηνοτρόφος έχει καταφύγει στα βουνά της Κρήτης. Σημειώνεται ότι δύο από τους κατηγορουμένους είναι παντρεμένοι και έχουν από δύο παιδιά ο καθένας.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί, μέσω του ειδικού προγράμματος διαδικτυακής έρευνας TLO, διαπίστωσαν την ύπαρξη ηλεκτρονικών ιχνών Ελλήνων χρηστών Ίντερνετ, σε on line διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Από την ψηφιακή ανάλυση, ταυτοποιήθηκαν τέσσερις χρήστες Ίντερνετ, από τις πόλεις της Αθήνας και των Χανίων, να διακινούν στο διαδίκτυο, υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Κλιμάκια Αστυνομικών πήγαν στις συγκεκριμένες διευθύνσεις, όπου διενήργησαν έρευνες, από τις οποίες προέκυψαν ότι οι κατηγορούμενοι κατείχαν και διακινούσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Οι εμπλεκόμενοι χρήστες είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων (peer-to-peer) και «κατέβαζαν» υλικό παιδικής πορνογραφίας, από άλλους παιδόφιλους που βρίσκονταν σε διάφορε χώρες.

Κατασχέθηκαν οκτώ σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, οι οποίοι θα εξετασθούν ψηφιακά από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο συνολικός αποθηκευτικός χώρος των δίσκων των κατασχεμένων ηλεκτρονικών συσκευών ανέρχεται στα 3.000 GB. Σε βάρος του κατηγορουμένου από τα Χανιά είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής από το 27ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών, για αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών.

newsit.gr

nonos


Κλείνουν οι «Αποκαλύψεις»


**Share**Σύμφωνα με πληροφορίες αναστέλλεται η έκδοση της κυριακάτικης εφημερίδας «Αποκαλύψεις». Η εφημερίδα ξεκίνησε καλά, αλλά στην πορεία συνάντησε αρκετά προβλήματα. Τα φύλλα που πωλούσε και οι διαφημίσεις που έπαιρνε δεν της εξασφάλιζαν
Κλείνουν οι «Αποκαλύψεις»
Κλείνουν οι «Αποκαλύψεις»


βιώσιμη πορεία.. Το ζητούμενο πλέον είναι τι θα γίνει με τους εργαζόμενους που απασχολούνται στην επιχείρηση .
Στις 17:30 έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στην εφημερίδα, ώστε οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν για τα πεπραγμένα.

NONOS


ΣΟΚ: Kαταδικαστική η απόφαση του Εφετείου, πολιτικό τέλος για τον Παναγιώτη Ψωμιάδηexternal image pic-0-norm-300x200.jpg
Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης εκδόθηκε πριν από λίγο και είναι καταδικαστική.
Αυτό σημαίνει ότι ο Ψωμιάδης εκπίπτει από το αξίωμά του και δεν μπορεί να διεκδικήσει κανένα άλλο δημόσιο αξίωμα.
Αναμένεται η αντίδρασή του, καταλαβαίνετε τι θα γινόταν σήμερα αν υπήρχαν ενημερωτικές εκπομπές στα κανάλια, οι οποίες δεν μεταδίδονται λόγω της τετραήμερης απεργίας των δημοσιογράφων!

V.I.P


Αλλάζουν οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

Θα βιντεοσκοπούνται εφεξής οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης και καθιερώνεται για πρώτη φορά «πόθεν έσχες» για όλους ανεξαιρέτως τους εξεταστές, με στόχο να παταχθεί η διαφθορά (που καθημερινά αυξάνεται) στη χορήγηση διπλωμάτων οδήγησης.

Όπως αποκάλυψε στο «Βήμα» ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών κ. Χάρης Τσιόκας οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου του ανακάλυψαν κυκλώματα που εισπράττουν από 150 ως 200 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσουν για να πάρουν οι υποψήφιοι οδηγοί δίπλωμα οδήγησης, ακόμα και χωρίς να υποστούν τη δοκιμασία των εξετάσεων.

Με νομοσχέδιο που εισάγεται στη Βουλή αλλάζουν όλα όσα ισχύουν για το δίπλωμα οδήγησης και επιπλέον τα βιβλία για τα σήματα δεν θα τα αγοράζουν (προς 10 ευρώ έκαστο) οι υποψήφιοι οδηγοί, αλλά θα μπορούν να τα μελετούν δωρεάν από το Διαδίκτυο.

nonos
vima.gr

TA ONOMATA THΣ NTΡΟΠΗΣ-ΝΟΝΟΣ

Ηρθε η ώρα: αντιγράφω από την εφημερίδα ¨αποκαλυψεις¨ , της 27 Μαρτιου, την έντυπη που έχω στα χέρια μου, μερικά μόνο απο τα ΟΝΟΜΑΤΑ ανθρώπων που απασχολούν νυχθημερόν ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ για προσωπική προστασία, που τους πληρώνουμε όλοι μας(φυσικά οι αστυνομικοί δεν φταίνε) όταν η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινα.

Ν. ΓΚΑΡΓΚΑΝΑΣ

Ν.ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

Γ.ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ

Α.ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ

Γ.ΤΡΑΓΚΑΣ

Δ.ΡΙΖΟΣ

Ε.ΣΤΑΗ

Σ.ΨΥΧΑΡΗΣ

Δ.ΛΙΑΝΗ

Α.ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

ΝΤ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Δ.ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ

Π.ΦΑΣΟΥΛΑΣ

Μ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Θ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Σ.ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Γ.ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ

Τ.ΤΕΛΟΓΛΟΥ

Α.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟΤΕΡΟ....ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΓΚΑΣ.....


Τ.Κουΐκ: «Κατάντησε τη ΝΔ, ΠΟΛ. ΑΝ»

Δημοσίευση 03/04/2011 15:15 Ανανέωση 03/04/2011 15:40

Την ώρα που η κυβέρνηση καταρρέει και δημοσκοπικά και στην συνείδηση των πολιτών, η ΝΔ βυθίζεται αντίστοιχα χωρίς να έχει τελειωμό η κατηφόρα της από μήνα σε μήνα.
Ο Αντώνης Σαμαράς που στάθηκαν στην ουρά για ώρες ολόκληρες πάνω από 800 χιλιάδες νεοδημοκράτες για να τον κάνουν αρχηγό αποδεικνύεται προς το παρόν ότι δεν αντέχει τον ρόλο του.
Η ΝΔ, πολύ περισσότερο για τους συνεργάτες που έχει γύρω του, είναι ένα μόρφωμα της Πολιτικής Άνοιξης και σε πολλές των περιπτώσεων ένα δεκανίκι του Γιώργου Παπανδρέου, αφού η αντίδραση στην μνημονιακή δολοφονία της Ελλάδας είναι μια πίεση που απλά εξαντλείται σε λόγια και μόνο λόγια μέσα στη Βουλή ή σε διάφορες συνεντεύξεις και ομιλίες.
Ο Αντώνης Σαμαράς δίνει σαφώς την εντύπωση ότι δεν επιθυμεί να πάρει στα χέρια του με τίποτα την εξουσία. Εξάλλου και ο υπαρχηγός του Ανδρέας Λυκουρέντζος το δήλωσε ξεκάθαρα ότι η ΝΔ δεν επιθυμεί τις πρόωρες εκλογές γιατί αυτό θα προκαλέσει αστάθεια!
Με λίγα το σύστημα Σαμαρά προτιμά την αστάθεια που έχει προκαλέσει σε όλη τη χώρα η μνημονιακή πολιτική Παπανδρέου από το να σηκωθεί να φύγει από την εξουσία δίνοντας την ευκαιρία για την εφαρμογή άλλων οικονομικών προγραμμάτων από άλλα πολιτικά σχήματα όπως αυτό τη ΝΔ.
Μάλιστα δεν με κωλύει σε τίποτα να αποκαλύψω ότι ένα από τα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης μου έλεγε πριν λίγες εβδομάδες: « Θυμάσαι τι έγινε στην Αργεντινή; O Mένεμ έφερε το ΔΝΤ όπως και ο Παπανδρέου, αλλά ο Ρούα που τον διαδέχθηκε για να γλιτώσει τη χώρα έφυγε και αυτός κυνηγημένος και μάλιστα με ελικόπτερο. Ο Σαμαράς δεν θέλει να γίνει Ρούα…»

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας δεν έχουμε να κάνουμε να θαρραλέους πολιτικούς, αλλά με λαγούς που τρέχουν να κρυφτούν.
Τέρενς Κουΐκ

NEWSBOMB.GR
NONOS

Σκάνδαλο διαρκείας-17 φορές έχουν αυξήσει τη ΔΕΗ


Δεκαεπτά ολόκληρες αυξήσεις στα τιμολόγια έχει επιβάλλει η ΔΕΗ στους καταναλωτές από το 2006 έως σήμερα. Εννέα εξ αυτών επιβλήθηκαν μετά τις εκλογές του 2009.

Σκάνδαλα ξέρουμε όλοι πάρα πολύ καλά πως υπάρχουν. Άλλα εμφανή και άλλα που χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή για να τα αντιληφθεί κάποιος. Όλα ωστόσο παράγουν οικονομικά βάρη για το κοινωνικό σύνολο.
Ορισμένα όμως σκάνδαλα είναι εξωφρενικά ως προς τη διάρκεια και το βάρος της επίδρασής τους, όπως αυτό της ΔΕΗ.

Κύριο χαρακτηριστικό, η σκανδαλώδης κακοδιοίκηση την οποία πληρώνουν κάθε δυο μήνες αδρά, οι Έλληνες πολίτες.
Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ από το 2006 και εντεύθεν η ΔΕΗ επέβαλε αυξήσεις τιμολογίων και τελών, ούτε μια, ούτε δυο, αλλά δεκαεπτά φορές επιβαρύνοντας τους καταναλωτές μέχρι και σήμερα. Εννέα από τις συγκεκριμένες αυξήσεις επιβλήθηκαν μετά τις εκλογές του 2009.

Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε:
1) Την 1η Αυγούστου του 2006 μεσοσταθμική αύξηση 4,8%

2) Την 2η Μαρτίου και την 1η Ιουλίου του 2007 μεσοσταθμική αύξηση 3,57%.

3) Την 1η Δεκεμβρίου του 2007 μεσοσταθμική αύξηση 6,41%

4) Την 1η Ιουλίου 2008, μεσοσταθμική αύξηση 7,24%

5) Τον Ιούλιο του 2009 καθορίστηκαν σε 500 εκ. ευρώ οι υποχρεώσεις κοινής ωφέλειας οι οποίες πηγάζουν από την επιδότηση του ρεύματος στα νησιά και στις πολύτεκνες οικογένειες και επιμερίσθηκαν στους καταναλωτές.

6) Ταυτόχρονα τον Ιούλιο του 2009 αυξήθηκαν κατά 30% τα τέλη χρήσης του δικτύου της επιχείρησης.

7) Στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 αυξήθηκαν οι ρήτρες καυσίμου κατά 0,22 ευρώ ανά 1.οοο kwh στην υψηλή τάση, κατά 0,23 ευρώ ανά 1.000 kwh στη μέση τάση και κατά 0,24 ευρώ ανά 1.000 kwh στη χαμηλή τάση.

8) Τον Μάρτιο του 2010 αυξήθηκε ο ΦΠΑ στο ρεύμα από 9% σε 10%

9) Τον Μάιο του 2010 επιβλήθηκε ειδικός φόρος κατανάλωσης, προφανώς περιβαλλοντολογικός φόρος, 5 ευρώ ανά 1.000 kwh για οικιακή και δημόσια χρήση και 2,5 ευρώ ανά 1.000 kwh για επιχειρηματική χρήση.

10) Τον Μάιο του 2010 επιβλήθηκε χρέωση δικαιωμάτων εκτέλεσης των τελωνειακών εργασιών 0,50 ευρώ ανά 1.000 kwh.

11) Τον Ιούνιο του 2010 αυξήθηκαν κατά 1,756% τα τέλη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από 0,3 ευρώ σε 5,57 ευρώ η μεγαβατώρα για βιομηχανίες και εμπορικούς πελάτες.

12) Τον Ιούλιο του 2010 αυξήθηκε ο φόρος ΦΠΑ στο ρεύμα από 10% σε 11%.

13) Στις 8 Ιουλίου του 2010 αυξήθηκαν οι χρεώσεις για τη χρήση δικτύου διανομής ρεύματος αναδρομικά, από την αρχή του χρόνου 15% στη μέση τάση και 7% στη χαμηλή τάση.

14) Τον Δεκέμβριο του 2010 αυξήθηκε και πάλι το τέλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά 2,65%.

15) Τον ίδιο μήνα επανακαθορίστηκαν σε 496 εκ. ευρώ οι υποχρεώσεις κοινής ωφέλειας και επιμερίσθηκαν αναλόγως στα τιμολόγια.

16) Τον Ιανουάριο του 2011 αυξήθηκε και πάλι ο ΦΠΑ του ρεύματος από 11% σε 13%.

17) Τον Ιανουάριο του 2011 επίσης αυξήθηκε κατά μέσον όρο 13,7% το οικιακό τιμολόγιο του ρεύματος και μειώθηκε από 5% έως 18% στις εμπορικές και μεγάλες καταναλώσεις.

Παλιότερες ανεξάρτητες μελέτες ανέφεραν πως η ΔΕΗ θα μπορούσε να εξοικονομεί περίπου 800 εκ. ευρώ το χρόνο αν λειτουργούσε ορθολογικά. Κάτι που σημαίνει πως μέσα σε μια πενταετία θα μπορούσε να έχει εξοικονομήσει τουλάχιστον 4 δις ευρώ. Επέλεξε όμως την εύκολη λύση, που δεν είναι άλλη από την αύξηση των τιμολογίων. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι εύκολα, αυτοί που την πληρώνουν είναι οι Έλληνες πολίτες, την ώρα που μισθοί και συντάξεις δέχονται συνεχείς μειώσεις.

NEWSDAY.GR

NONOS


ΦΟΒΕΡΟ !! Από την Ξάνθη έρχεται η λύση στο ενεργειακό πρόβλημα!

Θα το αφήσουν ή θα το .. πνίξουν ως συνήθως;

(ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΩΡΗΣΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ)

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/03/blog-post_4224.html

GAKO


sokaristiko-nonos
AΦΙΕΡΩΣΤΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ-ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ 4Ε-ΝΟΝΟΣnonos


external image tools-mail.png(0)
 • external image tools-font-plus.png
 • external image tools-font-minus.png
 • external image tools-font.png
 • external image tools-print.png
Πάνω από 7 εκατ. downloads για τον Firefox 4
Πάνω από 7 εκατ. downloads για τον Firefox 4
===Σχετικά Tags ===**share**00

=

Εντυπωσιακός αριθμός την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας

=Όπως ανακοίνωσε η Mozilla, ο Firefox 4 «κατέβηκε» 7,1 εκατομμύρια φορές την πρώτη μέρα της επίσημης κυκλοφορίας του. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το νούμερο αυτό είναι υπερτριπλάσιο του αντίστοιχου για τον Internet Explorer 9, ο οποίος έκανε ντεμπούτο ελάχιστες μέρες πριν.

Αναμφίβολα, η διαφορά αυτή ανάμεσα στους δύο browsers δείχνει ότι ο Firefox έχει ένα φανατικό κοινό που περιμένει με αγωνία κάθε νέα έκδοση, σε αντίθεση με το κοινό του Internet Explorer που έχει σαφώς πιο «χαλαρή» συμπεριφορά.

Μπορεί τα 7,1 εκατομμύρια να είναι ένα εντυπωσιακό νούμερο, δεν είναι όμως το απόλυτο ρεκόρ για τη Mozilla. Ο Firefox 3 που κυκλοφόρησε το 2008 έφτασε τα 8 εκατομμύρια downloads μέσα στις πρώτες 24 ώρες.

Πηγή: epcmag.gr

=


=

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝΔΕΙΤΕ: Τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο στομάχι της χελώνας
Μοιάζουν με τα κομμάτια ενός πολύχρωμου μωσαϊκού. Και όμως είναι τα πλαστικά αντικείμενα που βρέθηκαν στο στομάχι θαλάσσιας χελώνας προκαλώντας τον θάνατο της.

Όπως διαπιστώθηκε, η χελώνα κατανάλωσε τα κομμάτια, όπως κάνουν και άλλα θαλάσσια είδη, θεωρώντας ότι ήταν μέδουσες, δηλαδή φαγητό.

Η ιστορία της χελώνας που βρέθηκε κατά λάθος στα δίχτυα ψαράδων ανοιχτά της Αργεντινής αποδεικνύει τη μεγάλη οικολογική καταστροφή που συντελείται στους ωκεανούς από τις ποσότητες των πλαστικών και τους κινδύνους, που εγκυμονούνται για την υγεία των ανθρώπων.

Βιολόγοι που εξέτασαν θαλάσσιες χελώνες, εκτιμούν ότι το 75% αυτών έχουν καταναλώσει πλαστικά αντικείμενα.


external image plastic.jpg


ΝΕWSBEAST.GR
NONOS- Πάτρα: 56χρονος πατέρας 2 παιδιών απαγχονίστηκε μέσα στο μαγαζί του - Κρήτη: 45χρονος προσπάθησε ν' αυτοκτονήσει με χαρακίρι και ζήτησε από αστυνομικό να τον "αποτελειώσει"! - Κρήτη: 54χρονος εργολάβος πατέρας 2 παιδιών αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του!
Δεν προλαβαίνει να καταγράφει αυτοκτονίες οικογενειαρχών, επιχειρηματιών και μη το αστυνομικό δελτίο. Τα χρέη έχουν "πνιξει" τους περισσότερους, οι τράπεζες δεν δανείζουν πλέον με τον τρόπο που δάνειζαν στο παρελθόν και η αγορά παραμένει στάσιμη με καταστήματα και επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο η μια μετά την άλλη.
Σε πολλές περιοχές της χώρας οικογένειες ντύνονται στα μαύρα, αφού τα χρέη γίνονται όπλο που στρέφουν εναντίον τους πολλοί μεγάλοι ή και μικροί επιχειρηματίες.

Μέσα σε λίγες ημέρες τρία περιστατικά συγκλονισαν την ελληνική κοινή γνώμη, αφού οι απελπισμένοι αυτόχειρες επέλεξαν να φύγουν από τη ζωή με μαρτυρικό τρόπο.

Στην Πάτρα, 56χρονος επιχειρηματίας, απαγχονίστηκε μέσα στην επιχείρησή του στην πλατεία Μακρυγιάννη, αφήνοντας πίσω του ορφανά δύο παιδιά.
Η αδελφή του τον αναζητούσε χθες (24-03-2011) στο τηλέφωνο κι επειδή η αδικαιολόγητη απουσία του την ανησύχησε τον έψαξε στο μαγαζί του... Εκεί, τον βρήκε απαγχονισμένο με έναν αυτοσχέδιο βρόγχο. Αμέσως στο σημείο έφτασε και η αστυνομία η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. (διαβάστε περισσότερα)

Στο Ηράκλειο ένας 45χρονος εκπαιδευτικός “πνιγμένος” από τα χρέη προσπάθησε να αυτοκτονήσει κάνοντας χαρακίρι κι όταν δεν τα κατάφερε, ανήμπορος πλέον να καταστρέψει τον εαυτό του, ζήτησε από τον πρώτο αστυνομικό που έσπευσε για να δει τι είχε συμβεί, να τον ... σκοτώσει για να γλυτώσει από τον οικονομικό εφιάλτη του!
Ο τραγικά απελπισμένος άνδρας που χτύπησε κατευθείαν την καρδιά, δυστυχώς δεν χρειάστηκε τη μεσολάβηση κανενός άλλου αγγελιαφόρου θανάτου, καθώς η μαχαιριά μπορεί να μην επέφερε ακαριαίο θάνατο όπως ήλπιζε, αλλά εξαιτίας της εξέπνευσε λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. (διαβάστε περισσότερα)

Στα Χανιά. "Συγγνώμη αλλά δεν αντέχω άλλο. Θέλω να πεθάνω αξιοπρεπώς'' έγραψε στο τελευταίο του σημείωμα
'Εδωσε τέλος στη ζωή του, επειδή δεν άντεχε την ανεργία και τα οικονομικά προβλήματα. Ο λόγος για έναν 54χρονο εργολάβο από τα Χανιά, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή «Φώκες».
Ο άτυχος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, εξαφανίστηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Σύμφωνα με την αστυνομία, τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς δεν είχε δουλειά και αδυνατούσε να αντεπεξέλθει ακόμα και στα στοιχειώδη.(διαβάστε περισσότερα)
newsit.gr-nonos
ΓΛΩΣΣΑΡΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ-Αγωνιστής της Δημοκρατίας: Κάτοικος Εκάλης, με βίλλα 500 τ.μ., play-room και πισίνα.
-ΑΕΠ: Αναμενόμενη Ελληνική Παρακμή (μετά το 1981).
-Αλαβάνος Αλέκος: Γραφικός εισοδηματίας, με έντονο υπαρξιακό πρόβλημα.
-Αξιοκρατία: Παρέα, κουμπάροι, γκόμενες, φιλαράκια.
-Βελανίδια: Τα τρώγανε οι Ευρωπαίοι, όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες. Τώρα θα τα φάμε εμείς.
-Βουλή: Καραγκιόζ Μπερντέ.
-Βουλγαράκης Γιώργος: Νεωτερικός Έλληνας φιλόσοφος ("Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό").
-Γενιά του Πολυτεχνείου (ή Poulitechniou): Βλ. Πιράνχας.
-Δεσμεύομαι: Κοροϊδεύω.
-Δεσμεύομαι προσωπικά: Σας έχω χεσμένους κορόϊδα!
-Διαφθορά: Λαϊκό, προοδευτικό κίνημα στον Δημόσιο Τομέα. Ηγετική φυσιογνωμία του, ο Ανδρέας Παπανδρέου.
-Ελλάδα: Closed due to moral and financial bankruptcy. IMF
-Εντιμότητα: Χαρακτηριστικό του ντόπιου μειονοτικού Ελληνισμού.
-Καραμανλής Κώστας: Πρώην εικονικός πρωθυπουργός.
-Καρατζαφέρης Γιώργος: ± Adolf Hitler x Che Guevara + ? : Εκκλησία - Μητσοτάκης x Συναγερμός = Μακρυά.
-Κομμουνιστής: Δυστυχής που πάσχει από μανιοκατάθλιψη. Δεν τολμάει να κοιταχτεί στον καθρέφτη, μην και δει την πραγματικότητα.
-Μαύρο χρήμα: Η "λοκομοτίβα" της ελληνικής αγοράς.
-Μεϊμαράκης Γιώργος: Πολλά βαρύς, με πέντε μπουρμπουλήθρες.
-Μπακογιάννη Ντόρα: Passionaria des arloumbas.
-Παπανδρέου Γιώργος ή Yorgo ή Pedi: Η συνέχεια και το τέλος της ταινίας, "Η κατάρα των Παπανδρέου". Το επεισόδιο προσφέρουν το State Department και η CIA.
-Παπαρήγα Αλέκα: Δύσμορφο ανθρωποειδές. Λέγεται πως προέρχεται από κατεψυγμένο σπέρμα του Λένιν.
-Παυλόπουλος Προκόπης: Εκφυλισμένο είδος αιλουροειδούς.Δραπέτης ευρωπαϊκού ζωολογικού κήπου που δεν επιθυμεί την επιστροφή του.
-Πετσάλνικος Φίλιππος: Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Για να μετρήσεις το IQ του, χρειάζεσαι πηγάδι.
-Σημίτης Κώστας: Ακριβή κούκλα, made in China, που φωνάζειΙσχυρή Ελλάδα! Έχει αποσυρθεί από την αγορά ως επικίνδυνη.
-Τζιπ: Όπως Τζίπσυ.
-Τσίπρας Αλέξης: Το γλωσσάρι αυτό δεν ασχολείται με χυδαία cartoons.
-Φιλότιμο: Η λέξη έχει απαλειφθεί.

GAKO - NONOS


Στέρηση φορολογικής ενημερότητας για όσους έχουν οφειλές στους ΟΤΑ

external image EFORIA_533_355.jpg
Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όποιος έχει χρέη προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης(ΟΤΑ), η εφορία δεν θα του χορηγεί φορολογική ενημερότητα. Κάτι που σημαίνει ότι αν ο φορολογούμενος έχει να εισπράξει κάποιο ποσό από την εφορία ή να πάρει επιστροφή φόρου ενώ...


ταυτόχρονα έχει χρέος προς τον δήμο του, τότε θα γίνεται συμψηφισμός. Και ότι δεν θα παίρνει ενημερότητα, αν πρώτα δεν τακτοποιήσει την οφειλή του προς τον δήμο. Στην προσθήκη που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι οι ΟΤΑ υποχρεωτικά θα διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τις οφειλές που έχουν οι πολίτες προς αυτούς.

(που σημαινει απλά, π.χ.αν τυχόν και μας γραψει κανενας δημ.αστυνομικός, κοινως την βαψαμε!!!)
GAKO

---------------------

Άγγλοι ανέλαβαν να «πουλήσουν» Ελλάδα για τα 50 δισ.


external image greece.jpg
Μία αγγλική εταιρεία στο Λονδίνο που συστάθηκε τρεις μήνες πριν, πήρε την εντολή από την ελληνική κυβέρνηση να πουλήσει τα ελληνικά «φιλέτα» για να βρεθούν τα 50 δισ. ευρώ... Με απόφασή της η διυπουργική επιτροπή αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου να υπογράψει σύμβαση με...
την εταιρεία CCandC Advisors Ltd με έδρα το Λονδίνο για «την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σχετικά με το σχεδιασμό, παρακολούθηση, συντονισμό και υλοποίηση του προγράμματος αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνησης».

Να σημειωθεί ότι η ανάθεση αυτής της τεράστιας σύμβασης έγινε χωρίς διαγωνισμό στην αγγλική εταιρεία και δεν υπάρχει πουθενά στον διαδικτυακό τόπο της Κυβέρνησης ούτε το σχέδιο σύμβασης με τους Άγγλους, ούτε και η εξήγηση γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία του Λονδίνου.

Έχει σημασία επίσης ότι αυτή η εταιρεία που αναλαμβάνει το μεγάλο πρόγραμμα της πώλησης του ελληνικού πλούτου για να συγκεντρωθούν τα 50 δισ. συστάθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2010 και μέχρι τώρα δεν έχει να παρουσιάσει σχετικό έργο. Για το θέμα έχει καταθέσει σχετική ερώτηση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Μαρκόπουλος ζητώντας εξηγήσεις από τους υπουργούς Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Χρυσοχοϊδη και Λ. Κατσέλη.
ΠΗΓΗ: trelokouneli.blogspot.com
GAKO( ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΥΞΤΕ )

Gay προορισμός η Ελλάδα;

Τα σχέδια του Παύλου Γερουλάνου


Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να ξανακάνει την Ελλάδα δημοφιλή προορισμό, διαβλέποντας το αυτονόητο πως ο τουρισμός είναι η μοναδική πτυχή οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα που έχει μέλλον. Καιρός λοιπόν για ένα προσοδοφόρο τουριστικό άνοιγμα.

Η gay αγορά είναι μια από τις πιο δυνατές του πλανήτη, οπότε τα «pink dollars» θα είναι σύμφωνα με την εφημερίδα «Αποκαλύψεις», ο βασικός λόγος που ο Παύλος Γερουλάνος ταξίδεψε και θα ταξιδέψει ξανά στην Αμερική.

Η ανάπτυξη του gay τουρισμού στην Ελλάδα είναι στις προτεραιότητες του ΥΠΠΟΤ και του ΕΟΤ, που καινοτομούν και φέτος με τη διοργάνωση του «Athens Rainbow Week»: μια εβδομάδα αφιερωμένη στους ομοφυλόφιλους της πατρίδας μας. Θεωρούν πως αυτό θα αποτελέσει ένα ικανό βήμα προς το εξωτερικό, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα της Μυκόνου και της Τήλου αποτελεί «όαση» για τους απανταχού gay. Άλλωστε, όπως το χρήμα δεν έχει πατρίδα, δεν έχει και σεξουαλικές προτιμήσεις.

Λέγεται ότι φέτος η αγοραστική δύναμη των ομοφυλοφίλων θα αγγίξει παγκοσμίως τα 835 δις. δολάρια, ενώ η πρόβλεψη για του χρόνου είναι 2 τρις.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού δαπανάται στις πέντε προσφιλείς χώρες που έχουν νομιμοποιήσει το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών, οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των δημοφιλέστερων –για τους ομοφυλόφιλους-προορισμών.

Τα ροζ δολάρια πέφτουν λοιπόν στην Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Νότια Αφρική και τον Καναδά, όπου τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια καταφεύγουν για να επισημοποιήσουν τη σχέση τους, και ακολουθούν τα κλασσικά «vacation spots» της Μυκόνου, της Ίμπιζα και του Λονδίνου.
OFLIS|| 20.30-21.30 || Κατερίνης || Περιφερειακά πόλεως Κατερίνης εξωτερικά του εγγλέζικου-Χωριά, Νέα Έφεσος- Κονταριώτισσα -Σβορώνος - Αρδομάχη - Καισάρεια - Μοσχοχώρι - Λόφος -ράχη - Μηλιά - Φωτεινά - Πέτρα - Βρύα. ||
21.30-22.30

Περιφερειακά πόλεως Κατερίνης ( Εγγλέζικο - Ευαγγελικά - Καταφιωτικα - πάρκο).